njuz-autor

AUTOR: urednistvo

14. jul. 2012

Goli navijač uleteo na šahovski meč na Kalemegdanu

Nakon incidenta takmičari nisu mogli da se sete rasporeda figura

BEOGRAD, 14. jul 2012, (Njuz) – Potpuno goli navijač prekinuo je finale penzionerskog prvenstva u šahu uletevši među stolove i oborivši preostalih sedam figura na tabli finalista.

Meč nije mogao da bude nastavljen jer nijedan od takmičara, a ni sudija nije mogao da se seti na kojim su poljima bile oborene figure.

Kako je saopštilo Udruženje penzionisanih šahovskih amatera, „uzurpator“ je stigao iz pravca fontane na ulazu na Kalemegdan iz Knez Mihajlove, a napad je bio vrlo brz pa vremena za reakciju nije bilo. Duško Stoiljković, predsednik udruženja, kaže da je čovek bio potpuno go, ako se zanemare patike i čarape na nogama.

– Munjevito je prišao stolu za kojim se igrao finalni meč, uzviknuo „Ovo vam je za redove u pošti!“ i jednim potezom ruke srušio figure. Prekinuo je meč koji je trajao skoro 11 sati i koji je prekidan samo onda kada bi to naložila bešika takmičara – rekao je Stoiljković za Njuz.

Na pitanje da li sumnjaju na nekoga, on kaže da to udruženje nema neprijatelja, ali da je možda u pitanju osveta udruženja penzionera sa Novog Beograda, čije je pokušaj da organizuju gradsko šahovsko prvenstvo – propao.

– Ukoliko je reč o tome, zaista moram da osudim ovaj brutalni čin. Naši finalisti su, uprkos problemima sa bešikom, jakom suncu i velikom pritisku okupljene publike uspeli da meč gotovo privedu kraju, ali zahvaljujući tuđoj zloj namerom nisu uspeli da ga do kraja završe – kaže Stoiljković.

Prema njegovim rečima, meč neće moći da bude nastavljen jer se niko do prisutnih ne seća rasporeda preostalih figura, tako da će biti organizovano novo finale za dvadesetak dana, kada se finalisti budu oporavili od pretrpljenog umora i stresa.

Nenad Milosavljević

 1. Srđan kaže:

  Hahaha….bolju vest skoro nisam pročitao :D

 2. Tetrapak kaže:

  “Ovo vam je za redove u posti” !!! hahahah…bravo

  1. sanak kaže:

   To su ovi iz PTT-a poslali uzurpatora-osvetnika za mrcvarenje šalteruša!

 3. dadadaca70 kaže:

  Ma ništa strašno. Sa će oni da razvuku armoniku i opale kolce i milina Božija.

 4. milan kaže:

  Pravda za penzionere.

 5. misantropicus kaže:

  Meni je stari profesionalni sahista, ali oni su gori od huligana

 6. celtic kaže:

  Kad bi se to desilo u Japanu, Japanci (stari majstori fetiša) bi rekli: Ah, golišav mladić, ah, čarapice, ah, patike, nije kriv, sigurno je sladak, a od Sonija bi tražili da izbaci na tržište neku napravu koja potencira virtuelne snove sa istom tematikom.

  1. Nenad kaže:

   Jel ti ostalo nešto? :)

   1. celtic kaže:

    To pitaj ove u Soniju ;-)

 7. Bane kaže:

  Ako je i “uzurpator” penzioner, verovatno je samo zaboravio da se obuče, ne verujem da je namerno bio go.

 8. beskintos kaže:

  E ovo mi je popravilo dan. Ludnica :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *