nazad na vrh

Google Street View napravio autić kojim će snimati maketu Beograda na vodi

Potez kompanije Google dodatno doprineti atraktivnosti makete Beograda na vodi.

BEOGRAD, 24. jul 2014, (Njuz) – Nakon što je konačno proradio Google Street View za Srbiju, Google je na svojoj zvaničnoj strani najavio specijalizovani autić koji će u narednom periodu snimati maketu Beograda na vodi.

Najavljeno je da će autić obići celu maketu, snimiti sve lokacije i tako ih učiniti dostupnim na Street View servisu za pregledanje na računarima, tabletima i smartfonima. Zahvaljujući ovoj opciji svim korisnicima će biti omogućena virtuelna šetnju kroz maketu i u velikoj meri će im biti olakšano snalaženje u njoj.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić smatra da će ovaj potez kompanije Google dodatno doprineti atraktivnosti makete Beograda na vodi.

-Svi oni koji ne mogu da dočekaju da uživo vide Beogradsku kulu, da kupe stan ili nađu smeštaj u Beogradu na vodi moći će, zahvaljujući ovom autiću, da uštede vreme jer neće morati da čekaju da Beograd na vodi bude završen – rekao je Vučić.

On je dodao i da je najbitnije od svega da ovo snimanje ni na koji način neće remetiti normalno funkcionisanje makete.

-Građani ne moraju da brinu, maketa će i tokom snimanja nastaviti da se razvija kao i do sada i privatnost nikoga u maketi neće biti ugrožena – izjavio je Vučić.

Soko Sokolović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. U autić će, naravno, biti ugrađen čip iz naše fabrike čipova.

 2. A vozice ga bivsi dirsktor “Laste”…..

  …e, bez zezanja, sto toliko zajebavate Vucica?

  Izuzetno je nevaspitano sprdati se sa decom
  zaostalom u razvoju, cak i kad narastu dva metra.

 3. Samo da ne ugrozi saobracaj u centru! Elem, gde su mostovi?

 4. mozda se tebi cini da je zaostao u razvoju, ali sta onda reci za ostatak nacije na cijem je celu ?! kakvi smo tek mi debili u tom slucaju :).

 5. Na maketi je Staro Sajmiste prikazano kao predivan zeleni park! Mogu da zamislim sta bi se desilo Guglovom auticu, kad bi slucajno zalutao (preko onog pontonskog mosta) u taj “park”.

 6. Ne bi želeo da ostavim glup komentar, ali ništa gluplje ne bi smislio ni Boža Đelić!

  • Nije Boža Đelić glup, on je svoju pamet naplatio, ali je po svemu sudeći glup svako ko to nije učinio, a među te ubrajam i sebe. Dakle prvo treba uzeti pare, a nakon toga se ozbiljno upustiti u diskusije na akademskom nivou koji narod jedino i razume.

 7. Ovo je velika prilika za nebeski narod. Moći će da gleda Savsko pristanište i sa meseca. O gledanju kroz prozor, da i ne pričamo. Siguran sam da će i domali arhitekta imati šta da pokaže sa nekog broda. Valjda je prevazišao glisere.

 8. U je…! Da li taj Google Street View mozda moze da smanji i Vucica sa sve njegovim saradnicima, pa da oni mogu stvarno da zive u Beogradu na vodi.
  To bi bio spas i za njih a i za Srbiju.

 9. Услов да би гуглов аутић могао да снима макету је био тај да пре снимања мора да дозволи Вучићу да му налепи знак мерцедеса који је скинуо са играчке малог Лазе.

 10. Kad smo kod autića, ovi i iz Blica su opet počeli da vam kradu posao: http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/483017/Bahati-vozac-pregazio-samog-sebe

 11. NJuz imate lajk od mene :D

 12. Sve do vrha pun je koš, i na vrhu nešto još.

  3.000 ”dođosa” je zadnjih 14 leta tražilo azil u Srbiji.
  300.000 ”ođosa” je zadnjih 14 godina napustilo Srbiju.

  Bože, pa ti ništa ne razumeš!
  Dođosi su došli da vide srpski ”Strit Vju”, a ođosi su otišli da ga ne vide.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix