nazad na vrh

Goran Vesić najavio raspisivanje tendera za more i blažu klimu na Kalemegdanu

BEOGRAD, 23. Septembar 2020, (Njuz) – Nakon što su radnici JKP “Zelenilo Beograd“ danas ispred paviljona “Cvijete Zuzorić“ zasadili šest palmi, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je nove sadržaje u ovom delu grada.
– Uskoro ćemo raspisati tender za nabavku mora i blaže klime na Kalemegdanu, čime ćemo obezbediti opstanak i dalji rast ovih palmi, kao i njihovo potpuno uklapanje u ambijanetalnu celinu. Planiramo da kupimo more osrednje veličine koje bi se prostiralo od ulaza u Kalemegdan do Donjeg Doćola, čime bismo Srbiji konačno obezbedili izlaz na more, a Beogradu još jednu turističku atrakciju. Naravno, zbog kupovine mora određeni stambeni poslovni objekti moraće da budu srušeni, ali za tako nešto već imamo dovoljno iskustva i kompletnih idiota – naglasio je Vesić.
Zamenik gradonačelnika naglasio da učesnici na tenderu Beogradu moraju da ponude more odgovarajućeg saliniteta, a klimu nalik mediteranskoj.
– U ovom delu grada prosečna temperatura čak i zimskim mesecima neće silaziti ispod deset stepeni Celzijusa, tako da očekujemo veliki priliv turista iz hladnijih delova Srbije i inostranstva. Umesto da naši ljudi leti odlaze u Grčku, Tursku ili Crnu Goru moći će da se brčkaju u našem, Kalemegdanskom moru i uživaju u hladu palmi i ostalih egzotičnih biljaka – najavio je Vesić.
Ukoliko ovaj projekat zaživi, oko Nebojšine kule biće zasađena plantaže banana, ananasa i papaje, jer je je poljoprivreda naša razvojna šansa, naglašeno je iz Gradske uprave.
Bojan Ljubenović
Tagovi:
  1. Krenuo breg prema Muhamedu…

  2. Прелепо, да се брат шеик и мигранти осећају као код куће, обавезно и крдо камила да се набави, жену од султана већ имамо а и школе за трбушни плес нам не мањкају. А и Шехерезада сваки дан штанцује нове бајке и успаванке. Као зимовник за ове јадне палме може да послужи пластеник у зем. задрузи Јовањица, само “трава” мало да се поткреше. Него бре, зна ли се нешто, јел обешен неко некад о палму, или ће мо и то ми први у новијој историји?

  3. Da ste malo više istraživačkog novinarstva uložili, bilo bi vam jasno da su palme bile ,,oproštajni (srećan put) poklon” koji se dobija u svakom letovalištu gde se plati 80000€ za kraći odmor. Al bez brige i pre nego zima dodje, Vesićeva urbanistička mafija će da ih poseče i posadi nove, koje će na tenderu dobiti da nabavi ,,kip lajt” za bednu cenu (+80000€ provizije) i ponovo ih zasadi kao deo novogodišnjeg ukrasa!

  4. Sest palmi za tolike bitange…??

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix