nazad na vrh

Goran Vesić najavio raspisivanje tendera za more i blažu klimu na Kalemegdanu

BEOGRAD, 23. Septembar 2020, (Njuz) – Nakon što su radnici JKP “Zelenilo Beograd“ danas ispred paviljona “Cvijete Zuzorić“ zasadili šest palmi, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je nove sadržaje u ovom delu grada.
– Uskoro ćemo raspisati tender za nabavku mora i blaže klime na Kalemegdanu, čime ćemo obezbediti opstanak i dalji rast ovih palmi, kao i njihovo potpuno uklapanje u ambijanetalnu celinu. Planiramo da kupimo more osrednje veličine koje bi se prostiralo od ulaza u Kalemegdan do Donjeg Doćola, čime bismo Srbiji konačno obezbedili izlaz na more, a Beogradu još jednu turističku atrakciju. Naravno, zbog kupovine mora određeni stambeni poslovni objekti moraće da budu srušeni, ali za tako nešto već imamo dovoljno iskustva i kompletnih idiota – naglasio je Vesić.
Zamenik gradonačelnika naglasio da učesnici na tenderu Beogradu moraju da ponude more odgovarajućeg saliniteta, a klimu nalik mediteranskoj.
– U ovom delu grada prosečna temperatura čak i zimskim mesecima neće silaziti ispod deset stepeni Celzijusa, tako da očekujemo veliki priliv turista iz hladnijih delova Srbije i inostranstva. Umesto da naši ljudi leti odlaze u Grčku, Tursku ili Crnu Goru moći će da se brčkaju u našem, Kalemegdanskom moru i uživaju u hladu palmi i ostalih egzotičnih biljaka – najavio je Vesić.
Ukoliko ovaj projekat zaživi, oko Nebojšine kule biće zasađena plantaže banana, ananasa i papaje, jer je je poljoprivreda naša razvojna šansa, naglašeno je iz Gradske uprave.
Bojan Ljubenović
Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
  1. Krenuo breg prema Muhamedu…

  2. Прелепо, да се брат шеик и мигранти осећају као код куће, обавезно и крдо камила да се набави, жену од султана већ имамо а и школе за трбушни плес нам не мањкају. А и Шехерезада сваки дан штанцује нове бајке и успаванке. Као зимовник за ове јадне палме може да послужи пластеник у зем. задрузи Јовањица, само “трава” мало да се поткреше. Него бре, зна ли се нешто, јел обешен неко некад о палму, или ће мо и то ми први у новијој историји?

  3. Da ste malo više istraživačkog novinarstva uložili, bilo bi vam jasno da su palme bile ,,oproštajni (srećan put) poklon” koji se dobija u svakom letovalištu gde se plati 80000€ za kraći odmor. Al bez brige i pre nego zima dodje, Vesićeva urbanistička mafija će da ih poseče i posadi nove, koje će na tenderu dobiti da nabavi ,,kip lajt” za bednu cenu (+80000€ provizije) i ponovo ih zasadi kao deo novogodišnjeg ukrasa!

  4. Sest palmi za tolike bitange…??

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix