nazad na vrh

Goran Vesić postao počasni zamenik člana Udruženja književnika Srbije

BEOGRAD, 20. decembar 2019, (Njuz) – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić nedavno je primljen u Udruženje književnika Srbije kao počasni zamenik člana.

U izjavi za Njuz Vesić je istakao da je članstvo u najstarijem književničkom udruženju u zemlji još jedno priznanje za način na koji obavlja posao zamenika gradnonačelnika.

– Za mene je ovo velika čast i zaista sam srećan zbog toga što je Udruženje književnika u meni, i mom pisanju, prepoznalo nekoga ko ispunjava sve uslove za zamenika člana. Daću sve od sebe da ovo priznanje opravdam i pokažem da sam sa razlogom zamenik – izjavio je Vesić.

– Moram da napomenem da se ovo sigurno ne bi dogodilo da je na vlasti Đilas, jer njega književnost nikada nije zanimala, pošto od nje ne može da zaradi pare. Ova vlast ulaže u književnost i kulturu, za razliku od prošle kada nijedan zamenik gradonačelnika nije napisao neku knjigu – objasnio je drugi čovek Beograda.

Vesić je dodao i da je njegovo delo “Knjiga u Beogradu” nedavno dobilo status zamenika knjige i da svakodnevno dobija pohvale od zamenika čitalaca.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix