nazad na vrh

Gospođa se hvali da je četvrta generacija Beograđana koja živi na 15 minuta od Ikee

BEOGRAD, 28. mart 2019, (Njuz) – Beograđanka Hadži Milanka Jeratijević pohvalila se danas da je četvrta generacija koja živi na 15 minuta od Ikee, saznaje Njuz.

Ona kaže da joj poslednjih dana malo smeta što ispada da svako danas živi na 15-20 minuta od Ikee i da joj je važno da napomene da njena porodica već generacijama živi na 15 minuta odatle.

– Moj pradeda, stari Ikeićanin, početkom tridesetih se doselio ovde, gde je podigao kuću, u kojoj i ja sada stanujem. Smatram da je važno da mi, pripadnici starih beogradskih porodica, podignemo glas i kažemo da je čak bolje biti četrvta generacija na 20 minuta od Ikee, nego prva generacija na 15 minuta. Moji preci su sami sklapali nameštaj, dok su njihovi preci… dobro, kad malo bolje razmislim, takođe sami sklapali nameštaj, ali neki bezveznjikav nameštaj, ne ovaj fini minimalistički – naglašava ova gospođa i kaže da svako danas može da nauči nekoliko reči, ali da se i dalje vidi razlika.

– Svako danas može da u ćaskanju koristi reči poput ”lillangem”, ”gralviken” ili ”kungsfors”, ali samo mi koji smo generacijama na 15 minuta od Ikee znamo šta od toga ide u dnevnu sobu, a šta u kuhinju – kaže ova Beograđanka.

Kako nezvanično saznajemo, zona u kojoj stanuju svi građani na 15 minuta od Ikee, već se kolokvijalno naziva “U krugu Ikee” dok se za sve koji stanuju na 20 minuta od Ikee može reći da žive u unutrašnjosti.

Redakcija Njuza

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. ceo zivot slusam o dupeglavcima koji su “rodjeni beogradjani” i pricaju o tome kao da su neka visa rasa, a u stvari su obicni malogradjani koji nemaju, ama bas ni sa cime drugo da se pohvale. tako da ja , gradjanin sveta, a rodjen na zvezdari, sebe predstavljam sandzaklijom

  2. ikea je djubre, i tu cinjenicu nece promeniti nikakva placena reklama na njuzu

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix