njuz-autor

AUTOR: urednistvo

21. apr. 2013

Gosta u kafiću uslužio konobar koji nije morao da menja smenu

Neobično ljubazno ponašanje konobara može da uplaši goste

BEOGRAD, 21. april 2013, (Njuz) – Goran Ivković (32) bio je danas svedok neuobičajenog događaja koji se dogodio u beogradskom kafiću „Mango“ na Vračaru, kada se ispostavilo da konobar koji ga je uslužio ne mora odmah da naplati porudžbinu zbog menjanja smene.

Ivković je zajedno sa koleginicom M.J. (28) u ovaj ugostiteljski objekat došao oko 10 časova i poručio piće.

– Čim smo usluženi, ja sam iz dzepa izvadio novčanik i spremio novac , jer sam svakog časa očekivao da dođe konobar i zatraži da naplati „jer mora da menja smenu“. To se praksa u svim beogradskim kafićima, čim negde sednete i malo se opustite, dođe konobar kome je isteklo radno vreme i traži da platite račun. Mislio sam da će tako biti i ovoga puta, međutim minuti su prolazili, ali njega nije bilo. Na kraju sam se unervozio i počeo da se toliko vrpoljim da me je koleginica pitala da li je sve u redu – priča Ivković, dodajući da mu je čudno ponašanje konobara upropastilo izlazak.

– Posle petnaestak minuta više nisam mogao da izdržim, pozvao sam konobara i pitao ga da nije slučajno zaboravio da mora da krene kući, ali se on samo nasmejao i rekao da je u smeni još puna četiri sata. Nakon što smo popili piće, taj isti konobar se neupadljivo stvorio kod našeg stola i naplatio račun – opisao je Ivković svoje neobično iskustvo.

Prema njegovim rečima, prilikom naplate računa izostalo je i pitanje da li ima „nešto sitnije“, a konobar takođe nije morao ni da ide u šank po novčanik.

– Jednostavno mi je vratio kusur i poželeo lep dan. Mislim da je taj tip potpuno promašio profesiju – rekao je Goran i dodao da u taj kafić verovatno više neće ići, jer prosto ne može da se navikne na takvo ponašanje osoblja.

Bojan Ljubenović

 1. iPhone user kaže:

  hahahaha, u stvarnosti to je problem vlasnika u.o. koliko i samog konobara, ako konobar ne zna kako treba (mlad ili početnik) vlasnik ili šef treba da ga uputi u posao…

  1. S3 user kaže:

   Ugostiteljstvo nam propada a ti kuckaš sa telefona od kuće. Marš u kafić pa tamo komentariši!

   1. Blackberry User kaže:

    Pa posle u kladionicu, pa u klub, kao svi normalni ljudi.

 2. Facko Acković kaže:

  Tragedija… na sta smo spali.

 3. premijer iz senke kaže:

  Nayebao je, sad ce konobarska Crna ruka da mu ostavi konjsku glavu u krevetu!

 4. Славко kaže:

  И сад ја због тога треба да запалим на Врачар? И баш у ”Манго”? Иди бре!

 5. MIki kaže:

  Svaka cast na ovakvim tekstovima,samo da ih ioma jos i na drugim sajovima,bilo bi bolje.

 6. baloni kaže:

  Stvarno neuobicajena situacija,pravo pogodjen tekst,napred Njuzovci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *