Gosti ugrozili ostale u njihovom slikanju hrane
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

02. aug. 2016

Gosti zamoljeni da napuste restoran jer nisu fotografisali hranu

BEOGRAD, 2. avgust 2016, (Njuz) – Bračni par Đorđević sinoć je ljubazno zamoljen da napusti elitni restoran u centru grada jer, kako su im konobar i šef kuhinje saopštili, nisu fotografisali hranu koju su poručili.

Prema rečima Milovana Sretića, konobara u ovom restoranu, gosti nisu poštovali osnovna pravila njihove kuće.

– Primetio sam da su mnogo ljubazni, a izbor sa jelovnika im je bio izvanredan, pa sam momentalno pomislio kako će biti divne fotografije. Porudžbinu sam preneo glavnom kuvaru, koji se trudi da hrana na tanjiru bude u malim porcijama, što šarenija, tako da svaki gost može da fotografiše ovu neobičnu hranu, a boje se savršeno prilagode Instagram filterima – kaže Milovan i dodaje da su gosti odmah počeli da jedu što im je posluženo, a da pritom nisu izvadili svoje mobilne telefone i fotografisali hranu za društvene mreže.

Vlasnik restorana Mija Moler, koga smo jedva uspeli da dobijemo, rekao je u žurbi da je to nedopustivo jer je politika njihove kuće da gosti moraju da sliku porcije okače na društvene mreže.

– Nečekiranje na društvenim mrežama i možemo da istolerišemo, ali ovo već ne. Radi se o odsustvu elementarne kulture ponašanja u restoranu i nedostatku kućnog vaspitanja – smatra naš sagovornik.

Kako saznajemo od drugih gostiju, konobar Milovan je zajedno sa još jednim kolegom prišao gostima u sred jela, i ljubazno su ih zamolili da napuste restoran jer ugrožavaju ostale goste u slikanju hrane. Napomenuo im je da mogu da se vrate tek kada restoran budu menšnovali u nekom Fejsbuk statusu.

Ivan Dabetić

 

 1. Ja sam kaže:

  A fotografije posle seksa?
  Cujem da su mnogi muskarci proterani iz kreveta jer su odbili slikanje.

  1. mizantropikus kaže:

   Zakasnio par meseci, danas je fora da te prolaznici iza zbunja slikaju u toku radnje, po haubama i parkovima.

   1. Александар Хејтер kaže:

    Све је отишло у курац, нема више оних финих рашомона из прошлог века.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Pa, sobzirom na cene u elitnim restoranima, mnogima će ostati SAMO DA SE SLIKAJU!

 3. Mille kaže:

  Ja ovo radim samo u Jagnjećim pečenjarama. Imam čitavu kolekciju jagnjećih aranžmana,.. but, rebarca, bubrezi, beli bubrezi (ako poznam konobara). Procenatr rebarca u odnosu na but u aranžmanu se obavezno komentarise. Ako poznam konobara, a uglavnom sam na “prs u dupe” sa svakim, i onda nemam problema , .. Obavezno da se ovekoveči pre izjedanja.

 4. Рубљов kaže:

  У народној кухињи нису овако безобзирни…

  1. Рубљов kaže:

   …Замоле вас да се сликате,фотографију да донесете и, за који дан, слика вам је у менију за месни дан те недеље…Сналазе се људи, нису они криви што је несташица меса домаћих животиња…

 5. haha kaže:

  Pa hrana u takvim restoranima je ionako takva, da bi bilo isto i da kuvar nacrta nesto temperama.

 6. Avina kaže:

  Ajoj ! a sta ako ,mukica ja,nemam taj android telefon ili sta vec sa gomilom kamera sa milion piksela ? hmm? nema rucka za mene ?.. aww :( odoh na burek pa cu da ga slikam u travi na adi Ciganliji gde je sve ovo otislo,bruka…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *