YT screenshot
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

07. feb. 2023

Grad Beograd usvojio plan gradnje ko, gde, kad i kako hoće

BEOGRAD, 7. februar 2023, (Njuz) – Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su novi plan gradnje u srpskoj prestonici koji nosi naziv “Ko, gde, kad i kako hoće”.

Kako se čulo u obrazloženju gradonačelnika Aleksandra Šapića, novi plan će doprineti bržem i boljem razvoju Beograda, a rešiće i brojne problem koji su do sada kočili investitore i sve one koji žele da ulažu u ovaj grad.

– Prvo, ovim planom preskačemo sve one birokratske barijere koje su nas usporavale. Drugo, ovim planom suzbijamo korupciju jer više neće biti potrebe, da se figurativno izrazim, za podmazivanjem da bi se brže dobila dozvola. I treće, sada su izjednačene startne pozicije svih onih koji su zainteresovani da nešto grade, naveo je Šapić.

Kako je istaknuto, novi plan primenjivaće se retraktivno, odnosno od 2015. godine.

– Na ovaj način ne samo da ćemo ispraviti nepravdu prema onima koji su zbog svoje želje da ulažu morali da malo zaobilaze propise i upuštaju se u nelegalnu gradnju, već ćemo rasteretiti i pravosuđe koje je zatrpano predmetima protiv tih ljudi, tako da će sudije i tužioci imati više vremena da se bave ozbiljnim i važnim stvarima, rekao je gradonačelnik Beograda.

Miroslav Vujović

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *