nazad na vrh

Grad Niš poklanja Južne vesti državi

Južne vesti na preporuku Poreske uprave prelaze u vlasništvo države

NIŠ, 10. avgust 2018, (Njuz) – Grad Niš odlučio je da ustupi portal Južne vesti Republici Srbiji, bez naknade, saznaje Njuz.

Sve odluke vezane za ovaj portal ubuduće će se donositi u Beogradu, a Gradsko veće smatra da je ovaj niški portal strateški bitan za državu i da je prevazišao lokalne okvire, te zbog toga i treba da njime upravlja država.

– Južne vesti više nisu u stanju da se same razvijaju i napreduju. Prenešenjem osnivačkih prava, obezbediće se dalje unapređivanje, kako poslovanja, tako i novinarskog, informativnog i istraživačkog karaktera portala Južne vesti – stoji u zaključku odluke Grada Niša koja je doneta na preporuku Poreske uprave Niš.

Poreska uprava je ovakvu preporuku donela kako bi se resursi kontrole sa Južnih vesti konačno bili preusmereni na nekog drugog.

– Zbog neprekidne kontrole rada Južnih vesti u proteklih pet godina, mnoge druge firme su ostale zapostavljene. Ovako će, prelaskom Južnih vesti u vlasništvo države, prestati potreba da ih kontrolišemo – kažu u Poreskoj upravi Niš.

Pokušali smo da dobijemo i komentar od glavnog i odgovornog urednika Predraga Blagojevića, ali nam je on samo kratko rekao da ne zna ništa jer već 72 sata neprekidno sedi sa poreskim inspektorima koji kontrolišu svu dokumentaciju u redakciji.

Bane Grković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
  1. Еее нишлије, шта дочекасте! Да вам Курта и Мурта брљају по кући како им се ‘оће. За Бугаре, бар сте их знали да су бивши Срби. А ово? Која је ово фукара? И докле бре?

  2. Ministarka Zorana Mihajlović obećala da će država investirati u toranj iz koga će novinari Južnih vesti bolje videti kako Srbija pod vođstvom AV svakog dana napreduje.

  3. Sve juzno od (T)Ibra-dzibra…

  4. Vlasnici luksuznih kola koje ovih dana lete u vazduh u Nišu (a prethodno su prošli tehnički pregled) rešili su da svoje olupine doniraju Državi. Donirali bi i ranije da su znali sa kim imaju posla…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix