nazad na vrh

Grad raspisao konkurs za osobu koja će uveče da pali svetla u zgradama Beograda na vodi

Novi menadžer će svake večeri svetla morati da pali drugim redosledom

BEOGRAD, 16. jul 2018, (Njuz) – Grad Beograd raspisao je konkurs za osobu koja će svake večeri paliti svetla u završenim zgradama Beograda na vodi i gasiti ih kasno noću ili rano ujutru.

Konkurs za radno mesto pod nazivom “Menadžer iluminacije u A1 fazi Beograda na vodi“ objavljen je u više dnevnih listova, a da nije u pitanju nimalo lak posao, govore zahtevi koji su stavljeni pred budućeg menadžera.

– Menadžer iluminacije biće u obavezi da udahne životnost dvema zgradama, a obrazac i redosled paljenja svetala svake večeri će morati da bude drugačiji. Zato se od kandidata očekuje ne samo ozbiljnost i odgovornost, već i kreativnost – navodi se u konkursu.

Kandidati moraju da imaju minimum srednju stručnu spremu i bar desetogodšnje iskustvo u pritiskanju prekidača za svetlo, a jedan od zahteva je i da nikada nisu bili članovi neke političke organizacije koja nije Srpska napredna stranka.

– Budući menadžer dobiće priliku da radi u statičnom okruženju, ne mora da bude naviknut na timski rad i ne mora da bude vičan radu pod pritiskom, osim kada predsednik, ministri ili gradski čelnici dođu da obiđu radove dok njemu ili njoj traje smena – zaključuje se u konkursu.

U gradskoj upravi nismo uspeli da dobijemo opširniju izjavu o ovom konkursu, a jedino je gradski menadžer Goran Vesić kratko naveo da Beograd na vodi nastavlja da menja Srbiju.

– Nakon što smo uposlili kompletnu građevinsku industriju, nastavljamo dalje. Uskoro očekujte nestašicu menadžera za osvetljenje na tržištu rada u Srbiji – izjavio je Vesić.

Nenad Milosavljević

 1. Bojim se da ćemo imati poskupljenje struje jer neko mora da plaća osvetljavanje novih Potemkinovih sela u Srbiji.

 2. Eto ideja zanovi smer na fakultetu za menagment kod dr Miće

 3. Poseban uslov za radno mesto je da kandidat/kinja mora imati savršenu,, petlju” i ni pod kojim uslovima ne sme da pušta vodu nigde gde reguliše osvetlenje (Bar dve, najviše tri godine, dok se ne izgradi adekvatna kanalizacija)!

 4. Neophodan je i sertifikat iz ronjenja, ili bar napisan testament, ako će svetlo da se pali i u podrumskim prostorijama.

 5. Napokon da neko pali svetla u Prometejovom Mraku…!!!

 6. Ovde je mnogo potrebniji mašinista drenažne pumpe, ako ona stane, vratiće se zmije pacovi i narkomani…

 7. kada ce konkurs za nekoga da upali svetlo u srbiji?

  • Bio je taj konkurs ali se niko nije javio.
   Kao sto se niko ne javlja da pokupi smece u parku, na ulici, ispred vrata…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix