nazad na vrh

Grad raspisao konkurs za osobu koja će uveče da pali svetla u zgradama Beograda na vodi

Novi menadžer će svake večeri svetla morati da pali drugim redosledom

BEOGRAD, 16. jul 2018, (Njuz) – Grad Beograd raspisao je konkurs za osobu koja će svake večeri paliti svetla u završenim zgradama Beograda na vodi i gasiti ih kasno noću ili rano ujutru.

Konkurs za radno mesto pod nazivom “Menadžer iluminacije u A1 fazi Beograda na vodi“ objavljen je u više dnevnih listova, a da nije u pitanju nimalo lak posao, govore zahtevi koji su stavljeni pred budućeg menadžera.

– Menadžer iluminacije biće u obavezi da udahne životnost dvema zgradama, a obrazac i redosled paljenja svetala svake večeri će morati da bude drugačiji. Zato se od kandidata očekuje ne samo ozbiljnost i odgovornost, već i kreativnost – navodi se u konkursu.

Kandidati moraju da imaju minimum srednju stručnu spremu i bar desetogodšnje iskustvo u pritiskanju prekidača za svetlo, a jedan od zahteva je i da nikada nisu bili članovi neke političke organizacije koja nije Srpska napredna stranka.

– Budući menadžer dobiće priliku da radi u statičnom okruženju, ne mora da bude naviknut na timski rad i ne mora da bude vičan radu pod pritiskom, osim kada predsednik, ministri ili gradski čelnici dođu da obiđu radove dok njemu ili njoj traje smena – zaključuje se u konkursu.

U gradskoj upravi nismo uspeli da dobijemo opširniju izjavu o ovom konkursu, a jedino je gradski menadžer Goran Vesić kratko naveo da Beograd na vodi nastavlja da menja Srbiju.

– Nakon što smo uposlili kompletnu građevinsku industriju, nastavljamo dalje. Uskoro očekujte nestašicu menadžera za osvetljenje na tržištu rada u Srbiji – izjavio je Vesić.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Bojim se da ćemo imati poskupljenje struje jer neko mora da plaća osvetljavanje novih Potemkinovih sela u Srbiji.

 2. Eto ideja zanovi smer na fakultetu za menagment kod dr Miće

 3. Poseban uslov za radno mesto je da kandidat/kinja mora imati savršenu,, petlju” i ni pod kojim uslovima ne sme da pušta vodu nigde gde reguliše osvetlenje (Bar dve, najviše tri godine, dok se ne izgradi adekvatna kanalizacija)!

 4. Neophodan je i sertifikat iz ronjenja, ili bar napisan testament, ako će svetlo da se pali i u podrumskim prostorijama.

 5. Napokon da neko pali svetla u Prometejovom Mraku…!!!

 6. Ovde je mnogo potrebniji mašinista drenažne pumpe, ako ona stane, vratiće se zmije pacovi i narkomani…

 7. kada ce konkurs za nekoga da upali svetlo u srbiji?

  • Bio je taj konkurs ali se niko nije javio.
   Kao sto se niko ne javlja da pokupi smece u parku, na ulici, ispred vrata…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix