Garađani su spremni da se menjaju kako bi ispunili očekivanja državnog vrha
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

20. sep. 2016

Građani iz navike i dalje žive kao da standard nije porastao

BEOGRAD, 20. septembar 2016, (Njuz) – Rekordan rast životnog standarda do koga je prethodnih godina došlo u Srbiji, iznenadio je njene građane koji su nastavili da žive kao da se ništa nije promenilo, pokazuje istraživanje naše redakcije.

Ekonomisti i analitičari sa kojima smo pričali ističu da je potrebno vreme da se građani prilagode boljem životu i da će uskoro postati svesni napretka koji je ostvaren.

– Potpuno sam svestan sam da nam je mnogo bolje, da svi više zarađujemo, ali nikako da se naviknem na to, priča Jovan Mitrović iz Beograda – Namirnice i dalje kupujem na akcijama, imam po jedan par cipela i patika, a garderobu obnavljam samo kad baš moram. Još uvek živim u stalnom grču, kao da se ništa nije promenilo. Pokušavao sam da živim u skladu sa novonastalom situacijom i trošim više, ali mi nekako ne ide. Uvek imam utisak da nemam dovoljno novca i da jedva sastavljam kraj sa krajem. Mislio sam da je problem samo u meni, ali prijatelji i kolege mi kažu da imaju isti problem, pa mi se čini da je to stvarno pitanje mentaliteta – zaključio je on i dodao da je spreman da se menja kako bi ispunio očekivanja državnog vrha.

Premijer Aleksandar Vučić tvrdi da je vlada učinila sve kako bi standard građana bio najveći u istoriji i da će se to osetiti već za koju godinu.

– Loše navike su duboko ukorenjene u našem narodu pa i to da žive ispod svojih mogućnosti. Trebalo bi svi da se ugledamo na skandinavske zemlje čiji građani umeju da žive u skladu sa svojim primanjima. Iako ne volim da se hvalim, moram reći da sam uspeo da doprem do mladih koji sve bolje razumeju ovaj problem i izražavaju želju da odu u inostranstvo kako bi stekli radne navike i naučili da žive znatno bolje nego sada – objasnio je Vučić.

Bojan Savić

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Na bolji standard bi se narod nekako i navikao, al taman krene a ove nove cene ga vrate nazad!

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Na bolji standard bi se narod nekako i navikao, al taman krene a ove nove cene ga vrate nazad!

  1. Ja sam kaže:

   Imam utisak kao da sam ovo negde vec procitao, ili je to samo stvar navike da ne verujem svojim ocima.;-)

   1. milan (nisam odavde) kaže:

    Primetio sam u posledje vreme, da neki ovde dodju pa baš ne ukapiraju o čemu se radi. Pa rekoh – ako napišem dvaput….!

 3. Pera kaže:

  Od nove godine povecace se minimalac koji ce biti kao 13-a plata… bice jos bolje sta cemo sa tolikim parama…

 4. Zlatko kaže:

  Veći standard ????????
  Jel tonemo nas zavitlava.
  Radim po 12 sati dnevno i opet nemam novca,
  !?!?!?!,!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

 5. nikola kaže:

  hahahah slatko se nasmejah..ovo se neko sprda sa nama ..cuj standard porastao ..hahahah

 6. Ja sam kaže:

  vucic iz doba radikala:
  -Hleb-tri dinara, obecavam.
  aleksandar iz naprednjacke ere:
  -Ko je nekada kupio hleb po tri dinara, i ponasao se stedljivo, sada moze da ga proda po 42, i zaradio je 39 dinara. Cista ekonomija.

 7. voja kaže:

  svaki dan ubeđujem ženu kadgod se vrati iz marketa, sa pijace ili iz pekare kako nam je bolje nego ikad,
  objašnjavam da kada platimo režiju i poreze ( u dva puta od mesečnih primanja ) nama dnevno za život ostaje 400rsd . e nemože se jednom u pet god iči preko sindikata regresirano u banju i nemože se jednom u deset god krečiti i farbati stolarija. nemože se svakih pet godina menjati veš i posteljina i svake godine regietrovati auto. pa samo stari jugo registracija košta 10E mesečno da stoji u garaži, mora se štedeti… vidim da ona ne razume kako nam je bolje nego ikad

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *