njuz-autor

AUTOR: urednistvo

02. jul. 2011

Građani konačno mogu da pređu kod drugog, podjednako nepovoljnog operatera bez menjanja broja

Konačno je moguće preći na drugog operatera koji će ponuditi podjednako nepovoljne uslove

BEOGRAD, 2. jul 2011, (Njuz) – Od prvog jula građani mogu da, bez menjanja svog broja mobilnog telefona, pređu kod drugog operatera mobilne telefonije koji je podjednako nepovoljan kao i prethodni.

Iako praksa prelaska na druge, podjednako skupe operatere sa zadržavanjem broja odavno postoji u mnogim zemljama, potrošači u Srbiji su tek juče dobili mogućnost da to urade.

– Do sada sam plaćao ogromne račune i imao mnogo problema u romingu kod MTS-a. Sada jedva čekam da promenim operatera bez menjanja broja i da ponovo imam te iste probleme i ogromne račune – kaže Blažo Jovanović iz Milanovca, jedan od hiljada pretplatnika koji su već podneli zahtev za prelazak na drugu telekomunikacionu kompaniju koja nudi potpuno iste usluge po identičnim cenama.

Neki korisnici su se odlučili na promenu operatera prvenstveno zbog Internet paketa.

– Na Vipu imam očajne uslove što se surfovanja tiče, deru me kao konja, međutim nikada do sada nisam mogao da pređem na drugog, isto tako bezveznog operatera a da ne promenim broj. Sada to konačno mogu da uradim, i već sam podneo zahtev za prenos broja. Znam da ću plaćati istu sumu, ako ne i još više kod mog budućeg operatera ali barem neću morati da menjam broj i da ponovo svim prijateljima, poznanicima i savremenicima šaljem svoj novi broj – kaže budući nezadovoljni pretplatnik Telenora Milan Kosanović iz Užica.

U mini-anketi koju je sproveo Njuz, saznali smo da će se većina korisnika mobilne telefonije, iako znaju da ih i kod drugih operatera očekuju podjednako nepovoljni uslovi, ipak odlučiti za promenu. Tako će većina korisnika Vipa preći na MTS, korisnici MTS će preći na Telenor, dok će ljudi koji koriste usluge ovog opereratera preći na Vip. Anketa je pokazala da će kroz mesec dana većina građana ponovo promeniti mrežu i preći na onog trećeg operatera, čije usluge do tada nisu koristili.

Anketa je takođe pokazala da petina građana planira da pređe na fiksnu telefoniju, za koju kažu da je znatno povoljnija i da joj je jedina mana ta što gube mogućnost da telefoniraju odakle god žele, dok svaki deseti korisnik mobilne telefonije planira da pređe na pejdžer jer smatra da je „super što uvek možeš da se vadiš da nisi bio pri telefonu ako nekog želiš da izbegneš“.

Viktor Marković

 1. Radnik Telekoma kaže:

  Mislim da je najbolje da svi lepo ugasimo mobilne i vratimo se na fiksnu telefoniju, koja je vec uveliko najnepovoljnija. Uz nova poskupljenja kojo se spremaju, to ce biti pun pogodak.

 2. Jaoo oplakao sam od smeha :D

 3. Blagzor kaže:

  Eh,kad se setim kako mi je bilo bez mobilnog…sad mi je mnogo “bolje”.

 4. Stewa kaže:

  ali kako bilo mobilni je postao povoljniji od fiksnog telefona

 5. Draganita kaže:

  Viktore, spomenik ti treba izgraditi i ulicu dati u BG-u.

 6. Ђеки kaže:

  Хм, добар текст, али аутор треба мало да поведе рачуна о знацима интерпункције, поготову о зарезима. Правопис српског језика (школско издање; Пешинак, Јерковић и Пижурица) кошта свега неких 300 динара, а потпуно је адекватан за овакве потребе. И брзо се то научи, разери, велика слова, наводници – за свега пар дана…

  1. gatta kaže:

   Пешикан…

   1. Ђеки kaže:

    Тако је

 7. cimet kaže:

  @Djeki- mislis na zareze?

  “Sada jedva čekam da promenim operatera bez menjanja broja i da ponovo imam te iste probleme i ogromne račune” :-D

  1. Ђеки kaže:

   Да. Надам се да ми аутор неће замерити! :)

   1. Viktor kaže:

    Ne zameram, već uvažavam primedbe!

 8. e... kaže:

  ja ne koristim vise mobil.t mnogo je boljei stvarno. ponekad ga upalim kad bas imam razlog (idem na put ili neka hica ) a na kreditu sto sam ustedeo . koja bre ek.kriza pa od interneta i racuna za telefon mogu da asfaltiraju celu srbiju.evo opet se nerviram …

 9. e... kaže:

  nema veze sa temom. iza svakog uspesnog muskarca stoji uspesna zena koja uspesno trosi njegov novac. to sam ja smislio a ovo sam cuo .sto zena moze da muci milicija ne moze da bije. nisam zenomrzac samo skupljam tako neke umotvorine . sigurno ima negde i dobrih zena negde..iza sedam gora. jos par dana pa ce me proci ova forumomanija tek sam skoro krenuo al evo stzem do nirvane mislim da ce u pon da bude fejd aut imam neke obaveze a i sam sebi postajem dosadan. jeste bas mi je dosadno. slobodno me dislajkujte hejteri i zene

 10. e... kaže:

  najnovija vest neko je hteo da kaze nesto pametno preko interneta.

  ne mislim na sebe ja lupam ko djuricic pred izbore

 11. Tesha kaže:

  Иза сваког успешног мушкарца стоји добро организована криминална група. :)

 12. fat punk kaže:

  Ili makar neka partija

  1. Dejan kaže:

   Nema tu mesta ‘makar’
   partija = dobro organizovana kriminalna grupa

 13. ja kaže:

  Pa bem li ga, moram da ostavim i jedan krajnje ozbiljan komentar – ja jesam raskinula ugovor s MTS-om i prešla na Vip (uz promenu broja, jelte).
  A ugovor sam raskinula jer su me MTS-ovci neviđeno krali. Ok, jeste VIP skup, al ono što rade u MTS-u su mafijaške mahinacije. Naplaćivali su mi poruke koje su ONI MENI SLALI, a koje uopšte nisam tražila. Pazi, ja im ne platim račun – pustim da me isključe. Dakle, mesec dana telefon isključen – stiže mi račun dve hiljade i dvesta. Pustim još jedan mesec tako – račun hiljadu osamsto. Pa onda hiljadu šesto. Alo, bre? Pa šta naplaćujete? Kažu – naplaćuju te spam poruke koje mi šalju. I ja raskinem ugovor s njima, platim im za ono vreme pre nego što su me isključili. Tuže me za ova tri meseca što su me krali – ja ih dobijem na osnovu zakona o zaštiti potrošača.
  I šta se dešava – manijaci krenu da mi isključuju FIKSNI telefon, jer, kao “imate neki dug za mobilni”.
  MTS je mafija. Ovi ostali jesu nepovoljni, jesu skupi, ali bar nemaju mogućnost manipulacije vašim fiksnim telefonima.

 14. bwana kaže:

  Ja cu da predjem kod svih operatera i zadrzim broj. Pokusacu da umrezim i fixni!! :)))

 15. MP kaže:

  Uzmite lepo telefon i mobilni internet, instalirajte skype i telefonanisite do mile volje…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *