njuz-autor

AUTOR: urednistvo

07. mar. 2011

Građani, mediji i opozicija tvrde da su se samo zezali kad su zahtevali rekonstrukciju Vlade

"U stvari, sadašnja situacija i nije toliko loša, ozbiljno", stoji u pismu opozicionih partija

BEOGRAD, 7. mart 2011. (Njuz) – Opozicione partije i nevladine organizacije su danas, nakon objave plana izmena u Vladi Srbije, u otvorenom pismu premijeru Cvetkoviću poručile da su se ”samo šalili kad su rekli da zahtevaju rekonstrukciju” i da je to jednostavno bio ”dobar fazon koji je sad već otišao malo predaleko”. Opozicija i NGO sektor se složni u oceni da sadašnji raspored ministara i nije tako loš, i da ne treba preterivati sa kombinatorikom, kada je sve u stvari ”bila samo dobra zezancija”.

Podsećamo, Vlada Srbije je najavila detaljnu promenu i smanjenje broja ministarstava nakon žestokih kritika opozicije, nevladinih organizacija, medija i javnosti, koji sada svi zajedno tvrde da to uopšte nije bila ”ozbiljna ideja već nešto što je neko samo pomenuo, više onako usput, za sebe.”

Međutim, nakon objavljivanja plana Vlade o rekonstrukciji u medijima, opozicija kaže da ”u stvari, sadašnja situacija i nije tako loša, ozbiljno” i kako se ”niko više ni ne seća ko je ono beše tražio rekonstrukciju”.

Vladajuća koalicija već nekoliko dana razmišlja kako da postigne smanjenje broja ministarstava što bi smanjilo troškove države, a da broj ministara ostane isti, ili veći nego do sada, što bi obezbedilo dalji priliv para u stranke. Zbog ovoga se moralo pribeći razdvajanju nekih ministarstava i spajanju drugih. Na primer, ministarstvo za Kosovo i Metohiju se sada razdvaja na dva ministarstva, Ministarstvo za Kosovo i Ministarstvo za Metohiju, dok se Ministarstvo vera i Ministarstvo nauke spajaju u jedno, Ministarstvo veronauke.

”Ne, ozbiljno, ne morate da vršite rekonstrukciju, sve je super. Stvarno, nemojte”, navodi se na kraju pisma.

Viktor Marković

 1. Jordan kaže:

  Kapiram da se rekonstrukcija i vrsi zbog toga sto u Vladi vole da se zezaju.
  Provalio sam odavno. Zivot ovde je zezanje bre!

 2. Blagzor kaže:

  Valjda će nas sad shvatiti ozbiljno :)

 3. Ivan_KS kaže:

  Da li ja, kada se završi rekonstrukcija Ministarstva za Kosovo, mogu odmah da prebacim skelu na Ministarstvo za Metohiju ili moram da čekam tehnički prijem? Ovo me je snašlo neplanirano i nadam se da će se rešiti brzo, jer svaki dan koji skela stoji bez upotrebe izbija mi pare iz džepa, dok se oni gore lepo zabavljaju po skupštinskom restoranu… Ne znam kakav će finansijski bilans na kraju biti, kad sam rekonstrukciju pogodio na tričavih 25.000 Eur po m2, po srednjem kursu NBS na dan potpisivanja ugovora.

 4. Tagore kaže:

  Po prvi put imamo 21-og člana, 17 ministarstava i 9,999 mladih sekretarica, ha !
  Meni je bilo neopisivo drago ‘ministarstvo prosvete i nauke’ lokalne uprave i samouprave ljudskih i ”manjinskih” prava Bujanovca i Preševa.
  Ja, naš jezik govorio nisam od 1972. do ove godine, te i preko filipinskog jezika mislim da je svaki državljanin dužan govoriti jezik zemlje u kojoj živi.

 5. Ljilja kaže:

  Pa sto nas zezaju sada, ja ne znam vise i oni sta misle neka se odluce jel jesu ili nisu za rekonstrukciju za sta sam se ja mrzla u sred februara na ulici ako su se oni zezali pa SRAMOTA!!!

  1. spiderpig kaže:

   Što je dobar crtać u kome ti živiš Ljiljo, tebi je život cveće i proleće, prosto ti zavidim…

 6. Tagore kaže:

  Sorry, (je suis désolé), iz meni nepoznatih razloga moram da se ponovim.
  The President of the Republic of Serbia je naše jedino blago. Boljeg vodiča jedne izgubljene i zaboravljene države do danas video nisam. (Ni John F. Kennedy bolji nije bio.) Samo ovaj VELIKAN modernih vremena novi put zna da krči.
  Čuvajte mi Predsednika !

 7. milan kaže:

  Kako smo mi neozbiljna drzava. Pa ovo samo kod nas moze da se desi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *