njuz-autor

AUTOR: urednistvo

10. jul. 2011

Građani ne mogu da poveruju da ova Vlada Srbije postoji tek tri godine

Značajan broj građana se ne seća nijedne prethodne Vlade

BEOGRAD, 10. jul 2011, (Njuz) – Većina građana Srbije odbija da poveruje da je od formiranja ovog saziva Vlade Srbije prošlo tek tri godine, pokazalo je istraživanje agencije Stratedžik marketing.

Podaci iz ankete ukazuju na to da veliki broj punoletnih građana, njih čak 28 posto, veruje da je Vlada formirana još pre njihovog rođenja, a da do sledećih izbora predstoji “čitava večnost”. Značajan postotak anketiranih se ne seća nijedne prethodne Vlade “jer je toliko vremena prošlo od formiranja da to samo najstariji sugrađani još pamte.”

Istraživanje je sprovedeno nakon što su skoro svi mediji 7. jula preneli vest da je od formiranja Vlade Srbije prošlo tri godine. Ova informacija prouzrokovala je kolaps u svim redakcijama, u kojima su satima zvonili telefoni, jer je više stotina građana želelo da ukaže na grešku, a takođe je stiglo na stotine mejlova sa istom pritužbom.

– Ovi podaci su nas motivisali da napravimo anketu u kojoj je učestvovalo hiljadu punoletnih građana Srbije. Istraživanje je pokazalo da je prosečan građanin Srbije misli Vlada u ovom sazivu formirana pre 36 godina, da se izbori sazivaju jednom u pedeset godina, a da je ministar sa najdužim mandatom bio Tomica Milosavljević i da je on iznosio 73 godine – kaže Stefan Sretenović iz Stratedžik marketinga koji tvrdi da će kroz šest meseci sigurno više od 50 odsto građana naučiti kako se zove premijer Srbije.

Ipak, Vlada Srbije u trenutnom sazivu nije najduža u očima prosečnog Srbina, već je to Vlada Vojislava Koštunice koja je trajala 147 godina.

Viktor Marković

Marko Dražić

 1. koskar kaže:

  ja stvarno zalim sto i kod nas (makedonija) nema oakav sajt… najbolji ste!

  “Ipak, Vlada Srbije u trenutnom sazivu nije najduža u očima prosečnog Srbina, već je to Vlada Vojislava Koštunice koja je trajala 147 godina…” – VrH!

 2. novosadjanin kaže:

  Hehe, totalno suvisna recenica na kraju…ako ste pokusali da se ogradite i delujete apoliticno – niste uspeli, izazvali ste kontra-efekat.

  1. shshsh kaže:

   Mizantropi… Traže dlaku u jajetu, vječno sumnjaju i hoće idealno od drugih, a sami su uvijek ispod prosijeka…
   Bravo za tekst!!! :D

 3. celtic kaže:

  Svaka vlast smrdi, ali na ovoj našoj ne piše rok trajanja. I tako dan za danom, pred kockastim ekranom….

 4. Aleksandar kaže:

  Šta ima veze što traju kratko kad im je statistika dobra!? :)
  Uverite se :)
  http://www.zadruznikonj.rs/?p=745

 5. scoby kaže:

  Zacudo, tv tijanic nije (formalno) clan vlade, a na vlasti je jos od svog rodjanja, i njegova db partija je na vlasti punih 66 godina. Fali im samo jos jedna sestica, da efektno zaokruze svoj jubilej.

 6. Imenu kaže:

  Evo, već četiri sata, da ima pet dana, kako je prošlo dva meseca, da je tri godine, “N ? A ? Š ? E ?” vlade.

 7. WWWlado kaže:

  Već prošlo tri godine od rekonstrukcije , kako ovde vreme brzo leti .
  Nije to sve ista vlada posebno je sa Koštunicom , posebno bez njega , posebno sa Dinkićem , posebno bez njega .
  Vidite koliko tu ima vlada kako smo mi demokratska država .
  Ozbiljno , probati sa Radikalima , ako su i oni isti onda….., čini mi se po facama i priči da tamo ima ozbiljnih i poštenih ljudi .

 8. Pera kaže:

  Molim vas, kakve su ovo neistine (da ne upotrebim tezu rec)!? Vojislava Kostunicu je imenovao Bajazit licno, radi ocuvanja mita o Kosovskom boju, a po izbijanju Prvog Srpskog ustanka na celo Vlade dosao je Mirko Cvetkovic i sigurnim koracima poveo narod Srbije prema Evropskoj Uniji. Mozete u ovoj Vladi da mislite sta hocete, ali u narednih 300 godina bice zavrseni pristupni pregovori i Srbija ce postati 194. clanica EU, odmah posle Juznog Sudana.

  1. Ђеки kaže:

   После Јужног пола…

  2. Ђеки kaže:

   Бајазитееее, врати сеееее, твоје овце не могу без тебеееее…

 9. jututunac kaže:

  Vlada Cvetkovic-Dacek se nikako ne sme menjati. Toliko harmonije, toliko demokracije sto bi rekle komsije, nije vidjeno na ovim prostorima. Recimo da najvaznije odluke su donesene uz demokratsko pravo manjine da postoji. Dacek je sve u svemu dobio 2,5 glasova, kada oduzmes glasove coveka bez vrata i glasove mezozoicnih fosila. Sa ta 2,5 glasova i sa pravom manifestovanja svoje manjinske pripadnosti drug Dacek je uzeo Pendrek, Energetiku, Investicije i Prosvetu.Sta ima svetlije od prosvecenog Srbina. Sija ko Kinez ispod tenka na Tjenan menu. Onda je drug Dacek sa isto toliko glasova uzeo i Board Srbijagasa, i prvog srpskog kosmonauta, predvidjenog da leti sa dva praseta, druga BaHatovica postavio na tu funkciju.
  E sada, da stvari budu jos demokratskije, Vojvodina je kao fol ponovo dobila Autonomiju. A ko je guverner AP Vojvodine? Pa covek sa 0,5% glasova, drug Nenad Canak. Cim Republika u klin, Canak u Brisel: vidi, vidi opet cetnici zakeraju. I tako ova vlada, postutjuci nacela demokratije vlada sa 3% glasova i to odlicno. Ja ih ne bi menjao ni da mi daju koleginicu Zoranu Milanovic. Ona energetiku ne zna, a ja sam star za druge stvari. Bolje da mi to ostavimo drugovima Skundri, Mrki a evo pojavio se i Dulic. Dakle po meni, kategoricno NE izborima.

 10. Marko kaže:

  Mora se u nove izbore, zima ce biti duga, prolece ce okasniti, a mi se ne smemo vise loziti na komunizam i na demokratsko mazivo.

 11. mamamimi kaže:

  Sve je relativno. Ono što mi doživljavamo kao večnost, akteri ove priče smatraju tek trenutkom u svojoj dugovečnoj, a bome i plodonosnoj (za njih) karijeri. Tako će im nekoliko takvih “trenutaka” biti dovoljno da nas potpuno sj… ure niz liticu. A šta ste mislili?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *