njuz-autor

AUTOR: urednistvo

07. jan. 2012

Građani spremno dočekuju tradicionalnu tuču prilikom lomljenja česnice na Terazijama

Guranje u supermarketima idealna priprema za tradicionalnu tuču

BEOGRAD, 7. januar 2012, (Njuz) – Veliki broj Beograđana najavio je da će i ovog Božića učestvovati u tradicionalnoj tuči prilikom lomljenja česnice na Terazijama.

U pogači teškoj oko 50 kilograma nalaze se tri dukata za koja će se takmičari, kako tradicija i nalaže, boriti svim dozvoljenim sredstvima. Pravila su ista kao i u prethodnih 19 godina, svi udarci su dozvoljeni a tuča se pronalaskom poslednjeg dukata automatski prekida.

Jedan od favorita ovogodišnjeg lomljenja česnice je Ljubiša Simeunović (73), penzioner sa Karaburme, koji smatra da će ove godine biti neizvesna borba

– Lepo vreme će sigurno privući veliki broj ljudi i biće jako teško osvojiti glavnu nagradu. Ovo mi je osmo lomljenje česnice, do sada sam dva puta dolazio do dukata nokautom direktnog protivnika a dva puta sam izgurao neku decu. Medjutim, od 2009. ne znam za pobedu. Prethodne dve godine zdravstveni problemi su me omeli da pobedim u guranju i grebanju sa Milkom sa Ceraka. Mučili su me reuma i tahikardija pa nisam pružio svoj maksimum ali sam se za ovu godinu jako dobro spremio i verujem da mi dukat neće izmaći –samouveren je Ljubiša i napominje da se pripremao skoro godinu dana.

– Osnovu priprema čini guranje i laktanje u gradskom prevozu kada je špic. Udarac laktom u bubreg je najvažniji u gužvi poput ove kada se lomi česnica. On protivnika trenutno onesbosobljava i oslobadja vam bolju poziciju. Ali nije sve u laktu jer taj udarac nije primenljiv na decu zbog niskog rasta tako da njih moram da ih guram i gazim. Deca su nezgodna i zbog niskog težišta, ali ako na vreme krenete da vičete na njih i da ih gurate lako odustanu i padaju jer nisu psihički spremna – otkriva Simeunović.

Ovaj penzioner napominje da u finišu priprema simulira realne situacije tako što se svuda ubacuje preko reda, čime izaziva svađe, a ponekad i tuče.

– Idealne pripreme su u redovima na kasama u hipermarketima pred slave i Novu godinu. Hteo bih posebno da istaknem i da mi je dobro došla ona tuča oko japanskih sadnica. Tu sam mogao da vidim u kakvom su stanju direktni konkurenti i bilo bi lepo da zbog takmičarskog duha i održavanja forme grad češće organizuje takve manifestacije – kaže ovaj penzioner.

Na pitanje da li zna da roditelji masovno upisuju decu na kurseve borilačkih veština kako bi im sačuvali živu glavu prilikom lomljenja česnice Ljubiša je samo poručio – Svaki otpor je uzaludan! Deco nemate šanse!

Soko Sokolović

 1. Shone kaže:

  E uboli ste ga za gradski prevoz !

 2. Jordan kaže:

  Citam vest na Blicovom sajtu, citiracu: “Osim policije, događaju je prisustvovala i redarska služba”.
  Dazbe se pripremali prvoborci, vojska nije ucestvovala, kao ni siroke narodne mase, zeljne pogace, dukata i igara.

 3. miloshenda kaže:

  Pobednik borbe učestvovaće u velikom finalu za vreme ”dana trešnje” pod generalnim pokroviteljstvom japanske vlade!

 4. slučajnaprolaznica kaže:

  :))) Odlično, bre! Vaistinu se potukoše.

  1. celtic kaže:

   Tuča se rodi!!!!

 5. Ђеки kaže:

  Е па зато су они и доживели те године… А ми што се не лактамо и не тучемо за сваки педаљ и сваки грам, питање је… А еволуција фаворизује такво понашање, па кад еволутивно неприлагођени изумру, остану само ови прилагођени, и онда то упада у очи…

  1. ja kaže:

   Da, al previđaš to da ti prilagođeni moraju i da se razmnože, da bi evolucija funkcionisala. A mislim da su šanse gorepomenutog Simeunovića za razmnožavanje odavno izumrle.

 6. ariela kaže:

  Opet placem od smeha… genijalci ste…malopre gledam dnevnik Rts u kojem spikerka izvestava o tradicionalnom lomljenju cesnice a iza nje slika masakra u Damasku…nekom se omakla greska a ja mislim da li je Njuz to vec snimio…a u prilog tekstu sad mi je jasan komentar sa zelenog venca kad babe ulaze u bus i svi imaju utisak da su trenirale Aikido…deco nek vas Bog cuva…vidite i sami da se ne zna ko je spremniji..Karaburma ili Cerak…

 7. Sava kaže:

  “Lome česnicu… a narod nema leba da jede”!

 8. Jordan kaže:

  To su sve saborci Boška Buhe, koji je u istoriji, manjeviše poznat po tome što je bio dete, a i bacao je bombe (nije bilo petardi, a voli dete) i pravio slična sranja.
  Relno je da sva gurnuta i zgažena deca jednog dana prerastu u prave borce za dukat.
  Sve u svoje vreme.

  1. celtic kaže:

   Boško Buha je zauvijek ostao dijete ;-)

 9. Babic kaže:

  Nije samo penzioner istreniran,ima dobro istreniranih i prosvetnih radnika. Laktaju se dobro, ali je Vlada cvrsta, ne da se.

 10. Nikola kaže:

  Ko je za Milku sa Ceraka nek lupi plus, ko je za Ljubišu sa Karaburme minus! :D

  ja sam za Milku, iz mog kraja je!

 11. Aleksandar kaže:

  Jedan od boljih tekstova.

  1. celtic kaže:

   @ Uredništvo: Aleksandar laže, i ovaj tekst vam je jednako grozan kao i ostali. Prestani vrijeđati, ili ćemo te analizirati u Institutu za ravnopravnost tekstova Njuza u S. Kamenici.

  1. Tetka kaže:

   Шашаво! :)

 12. Glorija kaže:

  Jel’ ovo novinarka našla dukat ????

 13. Djindjuva kaže:

  A ja mesecima placam aikido sebi i detetu . Sad ste mi otvorili oci da je to uzaludno. Hvala Vam Njuzovci!

 14. INeedMoney kaže:

  Ovo je genijalno :-D

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *