nazad na vrh

Građani Srbije položili zakletvu Aleksandru Vučiću

Građani su se obavezali da će se zalagati za Vučićev miran život i za prosperitet njega i članova njegove stranke

BEOGRAD, 31. maj 2017, (Njuz) – Svi građani Srbije danas su položili zakletvu novoizabranom predsedniku Aleksandru Vučiću, čime su se obavezali da će ga narednih 5 godina čuvati i brinuti o njegovoj bezbednosti, prosperitetu i napretku njega i članova njegove stranke.

Ispred Doma Narodne skupštine, oko 7 miliona okupljenih građana zaklelo se da će braniti Vučiča od svih napada na njega, bilo da se radi o novinarima ili poslanicima opozicije, da će se zalagati za njegov miran život, da će svakodnevno marljivo raditi na povećanju životnog standarda njega i članova njegove partije, da će umesto njega preuzeti odgovornost ukoliko Srbija prizna Kosovo, da će podneti najveću žrtvu prihvatanjem smanjenja plata i penzija i da će pristati na sva povećanja cena životnih namirnica, goriva, poreza na imovinu i školarina. Oko 7 miliona građana Srbije, na svom primerku Ustava i Miroslavljevog jevanđelja, takođe se zaklelo da će prilikom eventualne prilike za dobijanjem posla, prednost uvek davati članovima Srpske napredne stranke i ostalim partijama iz vladajuće koalicije.

Milena Popović iz Niša jedna je od građanki koja se jutros među prvima pojavila ispred Doma Narodne skupštine i položila svečanu zakletvu novoizabranom predsedniku.

– Velika mi je čast što sam se zaklela na vernost Aleksandru Vučiću i time mu uzvratila što se već nekoliko godina žrtvuje za sve nas. Problem mi je malo predstavljalo to što sam istovremeno morala da držim i Ustav i Miroslavljevo jevanđelje, ali sve ukupno nije trajalo dugo, tako da od danas zvanično može da počne mojih 5 godina služenju Vučiću – rekla je za Njuz ova nezaposlena pravnica iz Niša – Dobra stvar je to što ako neko ne bude obavljao svoju dužnost kako treba, tu smo mi, preostalih 7 miliona, minus taj jedan, da ga zamenimo i nastavimo da služimo novom predsedniku – dodala je ona.

Kako javlja naš reporter sa lica mesta, Vučić se obratio okupljenim građanima, zahvalio im na zakletvi i obećao da se neće mnogo mešati u rad svih građana.

Miroslav Vujović

 1. Polozili smo zakletvu i nad Bremovom enciklopedijom…Cekaju nas godine raspleta,godine poglavlja itd.A i vrucina je,te idemo pod hladovinu Takovskog hrasta…da evociramo uspomene…

  • Дабоме, тамо ћемо. Да певамо као Јевреји:
   “На рјеках вавилонских
   Тамо сеђасмо и плакасмо…
   Ако те заборавим Јерусалиме,
   Нека ме заборави десница моја…”

 2. Tesko je vise praviti parodiju na Vuciceve poteze. To bi bila parodija na parodiju, a to je vec normalan dogadjaj.

  • Vise nema vesti u ogledalu. Cela Srbija se preselila u ogledalo. Sta god da novinari njuza smisle – clanovi SNSa im dokazu svojim licnim primerima da se nisu dovoljno potrudili.

   Nego, sta bi sa prvom damom?

 3. Vučiću je lako, poznato i već doživljeno. Zakletva na vernost, na mandat, o sitnim obećanjima da i ne govorimo koliko puta i kako lako je dao. Njemu obećati, ko čestitom čoveku dobar dan reći. Al šta je narod uradio da zavredi kaznu dužu i veću nego što u vučićevoj državi dobijaju najgori kriminalci?!

 4. Spontano otupljeni gradjani.

  • …sakrili se u hladovinu retkog drveća u Pionirskom Parku, dok preko razglasa grme Velike Misli Malog Čoveka. Sva sreća, upozorila ih blagovremeno nada macura na visok indeks zračenja, pa kad već moraju tu da budu I trpe verbalnu torturu, da ne dobiju usput I melanom. Pojila – cisterne sa mlakom vodom (Yulinov izum), najposećenije tačke ceremonije krunisanja. Po obodima ”veličanstvenog” skupa, strateški raspoređeni istetovirani buldozi, za odbranu goloruke srbske nejači od zlih hordi nevernika u Vođu.

 5. priznajem,nisam prisustvovao dogadjaju,ali sam pratio putem tv od kuce. ovaj dan bio je praznik za nasu porodicu.Pomno i sa ushicenjem sam pratio izlaganje naseg novog predsednika,otac je belezio govor u notes,a stara majka je plakala od srece…Bio je ovo moj najsrecniji dan u zivotu.

 6. E samo da sad ne uradi po ruskom sistemu…sad da Toma bude premijer a…pa zakuni se sad narode da to nije moguce…Kad prezivesmo Gasica mozemo I Tomu…svako cudo za tri dana…eto nesto sam pobrljavila u ovaj sparan dan…rekli biste…ma to je sigurno…

 7. Ko li je narod Srbije prokleo da se ovakvima zakljinje?

 8. Ovaj kako je krenuo, Čaučesku scenario mu ne gine.

 9. Nerviraju me svi koji kažu da Prva dama nije bila na inaguraciji. Bila je. I položila je zakletvu.

 10. Vuć polagao zakletvu nad Informerom dok su građani polagal na Tv Pink

 11. Zakletva napredog bota
  U ime svih nas
  iz Napredne stranke,
  za zakletvu vođi ja spevo sam stih
  volimo njega i više od majke
  I srećni smo
  što je predsednik
  Računajte na nas
  Zato se spontano,
  skupljamo sada
  da podršku vođi pružimo svu
  nek nam je srećan i večo nam vlada
  mi znamo
  zašto smo tu
  Računajte na nas.
  Sumnjaju neki,
  da nosi nas pogrešan tok,
  jer jedemo sendvič i pijemo sok
  al’ negde u nama je vernosti plam
  i kažem vam šta dobro znam
  Računajte na nas

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix