Građani su se obavezali da će se zalagati za Vučićev miran život i za prosperitet njega i članova njegove stranke
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

31. maj. 2017

Građani Srbije položili zakletvu Aleksandru Vučiću

BEOGRAD, 31. maj 2017, (Njuz) – Svi građani Srbije danas su položili zakletvu novoizabranom predsedniku Aleksandru Vučiću, čime su se obavezali da će ga narednih 5 godina čuvati i brinuti o njegovoj bezbednosti, prosperitetu i napretku njega i članova njegove stranke.

Ispred Doma Narodne skupštine, oko 7 miliona okupljenih građana zaklelo se da će braniti Vučiča od svih napada na njega, bilo da se radi o novinarima ili poslanicima opozicije, da će se zalagati za njegov miran život, da će svakodnevno marljivo raditi na povećanju životnog standarda njega i članova njegove partije, da će umesto njega preuzeti odgovornost ukoliko Srbija prizna Kosovo, da će podneti najveću žrtvu prihvatanjem smanjenja plata i penzija i da će pristati na sva povećanja cena životnih namirnica, goriva, poreza na imovinu i školarina. Oko 7 miliona građana Srbije, na svom primerku Ustava i Miroslavljevog jevanđelja, takođe se zaklelo da će prilikom eventualne prilike za dobijanjem posla, prednost uvek davati članovima Srpske napredne stranke i ostalim partijama iz vladajuće koalicije.

Milena Popović iz Niša jedna je od građanki koja se jutros među prvima pojavila ispred Doma Narodne skupštine i položila svečanu zakletvu novoizabranom predsedniku.

– Velika mi je čast što sam se zaklela na vernost Aleksandru Vučiću i time mu uzvratila što se već nekoliko godina žrtvuje za sve nas. Problem mi je malo predstavljalo to što sam istovremeno morala da držim i Ustav i Miroslavljevo jevanđelje, ali sve ukupno nije trajalo dugo, tako da od danas zvanično može da počne mojih 5 godina služenju Vučiću – rekla je za Njuz ova nezaposlena pravnica iz Niša – Dobra stvar je to što ako neko ne bude obavljao svoju dužnost kako treba, tu smo mi, preostalih 7 miliona, minus taj jedan, da ga zamenimo i nastavimo da služimo novom predsedniku – dodala je ona.

Kako javlja naš reporter sa lica mesta, Vučić se obratio okupljenim građanima, zahvalio im na zakletvi i obećao da se neće mnogo mešati u rad svih građana.

Miroslav Vujović

 1. voya montoya kaže:

  Polozili smo zakletvu i nad Bremovom enciklopedijom…Cekaju nas godine raspleta,godine poglavlja itd.A i vrucina je,te idemo pod hladovinu Takovskog hrasta…da evociramo uspomene…

  1. Радојица kaže:

   Дабоме, тамо ћемо. Да певамо као Јевреји:
   “На рјеках вавилонских
   Тамо сеђасмо и плакасмо…
   Ако те заборавим Јерусалиме,
   Нека ме заборави десница моја…”

 2. Zoran kaže:

  Tesko je vise praviti parodiju na Vuciceve poteze. To bi bila parodija na parodiju, a to je vec normalan dogadjaj.

  1. haha kaže:

   Vise nema vesti u ogledalu. Cela Srbija se preselila u ogledalo. Sta god da novinari njuza smisle – clanovi SNSa im dokazu svojim licnim primerima da se nisu dovoljno potrudili.

   Nego, sta bi sa prvom damom?

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Vučiću je lako, poznato i već doživljeno. Zakletva na vernost, na mandat, o sitnim obećanjima da i ne govorimo koliko puta i kako lako je dao. Njemu obećati, ko čestitom čoveku dobar dan reći. Al šta je narod uradio da zavredi kaznu dužu i veću nego što u vučićevoj državi dobijaju najgori kriminalci?!

 4. Sp kaže:

  Spontano otupljeni gradjani.

  1. scoby kaže:

   …sakrili se u hladovinu retkog drveća u Pionirskom Parku, dok preko razglasa grme Velike Misli Malog Čoveka. Sva sreća, upozorila ih blagovremeno nada macura na visok indeks zračenja, pa kad već moraju tu da budu I trpe verbalnu torturu, da ne dobiju usput I melanom. Pojila – cisterne sa mlakom vodom (Yulinov izum), najposećenije tačke ceremonije krunisanja. Po obodima ”veličanstvenog” skupa, strateški raspoređeni istetovirani buldozi, za odbranu goloruke srbske nejači od zlih hordi nevernika u Vođu.

 5. vucic je zivot kaže:

  priznajem,nisam prisustvovao dogadjaju,ali sam pratio putem tv od kuce. ovaj dan bio je praznik za nasu porodicu.Pomno i sa ushicenjem sam pratio izlaganje naseg novog predsednika,otac je belezio govor u notes,a stara majka je plakala od srece…Bio je ovo moj najsrecniji dan u zivotu.

 6. Ariela kaže:

  E samo da sad ne uradi po ruskom sistemu…sad da Toma bude premijer a…pa zakuni se sad narode da to nije moguce…Kad prezivesmo Gasica mozemo I Tomu…svako cudo za tri dana…eto nesto sam pobrljavila u ovaj sparan dan…rekli biste…ma to je sigurno…

 7. Ja sam kaže:

  Ko li je narod Srbije prokleo da se ovakvima zakljinje?

 8. 5ar kaže:

  Ovaj kako je krenuo, Čaučesku scenario mu ne gine.

 9. Sp kaže:

  Nerviraju me svi koji kažu da Prva dama nije bila na inaguraciji. Bila je. I položila je zakletvu.

 10. Bojan kaže:

  Vuć polagao zakletvu nad Informerom dok su građani polagal na Tv Pink

 11. Malo mnogo kaže:

  Zakletva napredog bota
  U ime svih nas
  iz Napredne stranke,
  za zakletvu vođi ja spevo sam stih
  volimo njega i više od majke
  I srećni smo
  što je predsednik
  Računajte na nas
  Zato se spontano,
  skupljamo sada
  da podršku vođi pružimo svu
  nek nam je srećan i večo nam vlada
  mi znamo
  zašto smo tu
  Računajte na nas.
  Sumnjaju neki,
  da nosi nas pogrešan tok,
  jer jedemo sendvič i pijemo sok
  al’ negde u nama je vernosti plam
  i kažem vam šta dobro znam
  Računajte na nas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *