njuz-autor

AUTOR: urednistvo

30. nov. 2011

Građani Srbije uskoro dobijaju besplatne akcije Fejsbuka

Svaki građanin dobiće približno 13.700 dolara

PALO ALTO/BEOGRAD, 30. novembar 2011, (Njuz) – Građani Srbije dobiće sledećeg proleća besplatne akcije Fejsbuka u vrednosti od 100 milijardi dolara, saopštila je Srpska napredna stranka.

Fejsbuk je, kako je juče objavljeno, nameravao da na proleće 2012. godine izađe na berzu ali je, posle intervencije Srpske napredne stranke, kompanija od toga odustala, shvativši da bi u uslovima recesije izlazak na berzu bio ravan samoubistvu. Umesto toga, akcije će biti podeljene građanima Srbije, koji su već pokazali da umeju da rukovode akcijama velikih preduzeća i da im nije potrebno više od tri dana da ih prodaju po najpovoljnijoj mogućoj ceni.

Time će biti održano nedavno obećanje lidera Naprednjaka Tomislava Nikolić da će u Srbiju privući 100 milijardi evra, piše u saopštenju.

– Pregovarali smo sa upravom kompanije Fejsbuka i predočili smo im podatke da u Srbiji ima preko tri miliona korisnika koji na Fejsu provode dosta vremena, što je bilo dovoljno da (Mark) Cukerberg odluči da građanima Srbije podeli besplatne akcije čija bi vrednost na berzi iznosila 100 milijardi dolara. Time je Fejsbuk stao rame uz rame sa drugim uspešnim kompanijama kao što su NIS, Telekom, Aerodrom Beograd i Galenika – rekli su nam u SNS-u.

U toj stranci navode da su akcije Fejsbuka njihov poklon građanima i demantuju da ovo obećanje ima bilo kakve veze sa predizbornom kampanjom i izborima.

– Mi nismo kao neki koji obećavaju akcije vredne 1.000 evra od kojih na kraju ne bude ništa. Mi obećavamo akcije od kojih će svaki građanin dobiti približno 13.700 dolara i mogućnost da kaže da je vlasnik još jedne velike i popularne kompanije – rečeno nam je u ovoj stranci.

Građani će svoje akcije Fejsbuka moći da preuzmu od 1. marta sledeće godine na šalterima pošta, a od dokumenata će biti potrebni jedino lična karta i uverenje da su ’lajkovali’ FB stranicu SNS-a. Uverenja će se izdavati elektronskim putem, posle čega će građani morati da ih odštampaju i pokažu prilikom preuzimanja besplatnih akcija.

Nenad Milosavljević

REKLAMA: Građani Srbije uskoro za 960 dinara dobijaju besplatnu knjigu „Ovo nam možda nije trebalo“

 1. Sava kaže:

  “Hoću i Ja svoj deo… nećete da me prevarite”!

 2. jp kaže:

  :D sad ce i penzosi poceti da idu na FB xD

  1. Đenka kaže:

   Nema šanse, pre ćeš da naučiš slona da vozi bicikl nego penzosa da koristi fejs.Već vidim oglase agencija- Otvaramo za vas FB naloge i lajkujemo SNS -Jeftino.

 3. Tagore kaže:

  Akcije će biti štampane na japanskom jeziku u Valjevu kraj poklona od 2,5 miliona evra japanskog naroda – do danas nesagrađenog staračkog doma.
  Nerešenu misteriju o nestalom novcu dajte primarnom čulu:
  Unsolved Mysteries – Japanese version

 4. Pera kaže:

  Samo to!? A 200.000 radnih mesta u upravnom odboru Fejsbuka?

 5. Bogdan kaže:

  Domaći političari sklopili ugovor sa fejsbukom… Znači, za godinu dana ulazi u minus, pa pada pod stečaj, pa ga otkupljuju za male pare i na kraju Brankica Stanković otkriva veliku zaveru.

 6. Tagore kaže:

  Ni ovi ”bolji” nisu bolji !
  34 pripadnica (OCDE ili OECD na engleskom) prosečno plaćaju 33,8%, 9 zemalja plaćaju manje, među kojima su Slovačka, Irska, Japan, Australija, Južna Koreja, Turska, SAD, Čili i Meksiko. Najviši porez plaća Danska (48,2%), dok se u Meksiku plaća samo (18,7%).
  U stopi obračuna oporezivih uračunati su i svi socijalni odbici, kao starosna, invalidska i dopunska penzija, nezaposlenost, porodilište i tako redom (bez zdravstvenog osiguranja, koje ja za dve osobe plaćam 888€ mesečno).
  Oporeziva slika ”Fejsbuka” od 2008. je približno ista:
  http://www.oecd.org/vgn/images/portal/cit_731/12/29/42727926table1_taxingwages.JPG

  Teleća šnicla 60€, dimljeni losos 71€, kavijar 183€ (po kilogramu). Naši političari nas vole, brinu se o našem zdravlju i boje se od suvišne hrane po ”glavi” stanovnika.

 7. Jordan kaže:

  Ja ni onih 1000 nisam jos realizovao. Bas su navalili.

 8. ariela kaže:

  ja sam uzela Jatove akcije…fejsbukove me ne interesuju…Bolje vrabac u ruci nego golub na grani…

 9. Tagore kaže:

  Na sastanku u Banjaluci Beara, Šoškić, Pele i Garinča će vladati zemljom Srbijom i već od Nove Godine pretvoriti 13.700 bednih američkih dolara u grčki €. Đajić će biti novi ‘supervisor’ Fejsbuka.

  Attention !
  La méthode d'authentification par «cookies», (qui nécessite un compte), peut créer de mauvaises surprises et modifier certains paramètres de configuration de votre système. Dans un certain sens, c'est dommage.
  (phpMyAdmin + server MySQL) се не играју ”колачићима”! Само слепи не виде шта се на српским фурумима догађа.
  (It is unfortunate, but that is how things are.)

 10. Tetka kaže:

  …па ће после бити основана и група ” Фејсбуче, дођеш нам још 13.700долара” http://www.facebook.com/group.php?gid=259610606467 :)

 11. Slavko kaže:

  Konacno da odem na more, vec sam se uzeleneo.

 12. mirko kaže:

  Pa to je kljucno resenje za srbiju i nazaposlenost siromastvo .
  Fejs ima toliko igrica gde se zaradjuje da cemo taj nacin resiti i nezaposlenost i male zarade a i zdravlje ce se popraviti odlaskom na selo i radom tamo .
  Zamislite stace vasa pokoljenja reci kad naslede kuce zgrade silan novac autobile ergele konja i ostalo na fejsovim igricama.

 13. Trta Mrta kaže:

  Ja ću svoje akcije da prebacim u Farmvil pa da najzad kupim dobar traktor

 14. himalajac kaže:

  na nesto mi ovde ne stima.
  ovakve ideje ima samo Dinkic. mora da je on posavetovao SNS, a onda ce kasnije u koaliciju s'njima

 15. Nikola kaže:

  hahahhhahahaaha ovo je jednako obecanju da ce Srbija biti prvak sveta u fudbalu 2983 godine :-))))))

 16. Mihailo kaže:

  Pored besplatnih akcija, građani će dobiti i nalog na Fejsbuku sa likom i delom Mlađana Dinkića.

 17. Nebojsa kaže:

  Ovakvu glupost ni Vuk Draskovic ne bi lupio…Svaka cast piscu ovih redova,zasluzio je orden Borisa Zutog prvog reda…Samo da pre toga izadje izpozadine zutaca…

 18. Solarko kaže:

  Hm, nešto mi iskustvo govori drugačije! Ali ako daju, nema problema. Ideja je odlična da još više omasove Facebook!

 19. Vladimir kaže:

  Kol'ko kenjaju ovi politicari!!! Ne znaju vise kojim sredstvima se sluze samo da dodju do glasova>

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *