Stanovnici srpskih gradova apeluju na Rumune da se malo stišaju i protestuju u tišini
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

06. feb. 2017

Građani Srbije zamolili Rumune da malo tiše protestuju jer im smeta buka

CELA SRBIJA, 6. februar 2017, (Njuz) – Većina građana Srbije, bunovna nakon još jedne neprospavane noći, uputila je oštar protest Rumunima koji već peti dan prave nesnosnu buku protestujući protiv svoje vlade širom Rumunije.

Marija Andrejević iz Zaječara kaže kako već danima noću slabo spava jer je buka koja stiže iz pravca Rumunije nesnosna.

– Ok, razumeli smo da su se Rumuni izborili da se ona uredba o nekakvoj korupciji povuče, ali šta još hoće? Čujem da sad žele da zbace i vlast. Ne mešam se u to da li je to što rade ispravno ili ne, znam samo da mi polako popuštaju živci zbog njihove galame. Taman se čovek navikne na period mira i tišine u Srbiji i neki ludaci sve to žele da prekinu – požalila se ova stanovnica Zaječara – Neka protestuju u sebi, kako mi možemo – dodala je ona.

Iz Udruženja “Spokoj”, koje broji oko 5 miliona punoletnih građana Srbije, uputili su oštar protest svim Rumunima koji ometaju mir u Srbiji, uz napomenu da neće više tolerisati buku koja stiže iz te zemlje.

– Ne zanimaju nas razlozi njihovog okupljanja i urlanja. Dali smo im ultimatum: ili će prestati sa tim protestima ili ćemo pozvati građane Srbije da izađu u velikom broju na ulice i izbore se za svoje pravo na miran i spokojan život u Srbiji. Očekujemo da se pojavi mnogo više građana nego što ih se svih ovih dana okupilo u Rumuniji – rekao je Miladin Kresojević, predsednik udruženja “Spokoj”.

Kako Njuz nezvanično saznaje, Rumuni su izrazili žaljenje zbog buke i zamolili Srbe da im daju još koji dan fore da “probaju da se izbore da dobiju vlast makar približno tako dobru kakvu ima Srbija”.

Miroslav Vujović

 1. Josif kaže:

  Neka štrjkuju glađu i odbijanjem medicinnske pomoći

 2. Ariela kaže:

  Pa dobro nemojte odmah da ste na kraj srca…I.mi smo lupali u one serpe I lonce sami smo sebi usi probili…nismo se uopste obazirali na komsije…dok nije “puko ko zvecka”…sad brate isto kao kad neko pravi parti…ne treba se buniti nego flasu vina I pridruziti se…kad je bal nek je maskenbal…sto rekla moja baba…nije nam sevte!

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Rumuni, posle Čaušeskua, nisu više protestvovali, pa sad ne znaju šta ih čeka. Srbi znaju!

 4. frka kaže:

  Meni ne smeta posto sam vec ogluveo od buke sa Pinka, Granda, parova, pres konferencija VIP politicara…

 5. Ja sam kaže:

  Nasa dobra vlada resila da novcano pomogne mladim bracnim parovima tako sto ce ih kaznjavati do 100 000 hiljada dinara ako im dete maltretira i narusava cast vaspitacice, ucitelja , nastavnika. E, a kako mladi da ustede? Pa tako sto nece radjati decu i izlagati se riziku da svakog dana placaju kazne. Ovo je i dobar nacin da se svako narusavanje spokoja sasece u korenu, to jest, u fetusu.
  Od ovih nameta ce biti oslobodjeni samo politicari na vlasti, jer njihova deca nece ni videti skolu pa ni predavace a imace sve potrebne diplome.

 6. nn kaže:

  A i ti gradjani, smeta im buka iz Rumunije a ne smeta im Vucicevic na Pinku. Ujutru da razbudjuje u jutarnjem programu i nekako al nedeljom navece, pred spavanje… to nikome ne smeta.

 7. zivorad stankovic kaže:

  Kome smeta buka ,neka pravi decu!
  Mi u Srbiji imamo nezapamcen rast u januaru!

 8. scoby kaže:

  Velja Nevolja jednoglasno izabran za predsednika udruzenja “Spokoj”!

 9. Fotopress kaže:

  Da nli je moguce da u Srbiji ima goliko budaletina ,morona koji nemaju mozak za razmisljanje ?

 10. mixon kaže:

  Mrmot Toma je probuđen izašao iz jazbine i pošto nije video svoju senku, zima će u Srbiji potrajati još sigurno najmanje trideset mrmot-godina.

 11. voya montoya kaže:

  Srbin ćuti,Srbin ćuti,dok se ne ukruti!!! Mi imamo specifičan način protivljenja,gundjanjem.Tako smo dojadili svima ,pa i sami sebi u skladu sa sloganom Svi smo jedna armija…Moramo da artikulišemo primalni krik!!!Ali, dotle će Vilotići opkoliti Radovana ,kome je sada potrebno jedinstvo,koje smo upravo postigli,zahvaljujući merama Vlada Srbije…

 12. voya montoya kaže:

  Red je da nosioci petooktobarske Spomenice proslave dolazeće sretenje sa Šestim oktobrom…Ako nisu sprečeni!!!

 13. sasa kaže:

  i srbi su 5.10.2000. god. smenili sa milion ljudi. samo sto su rumuni 1989. ocistili causeska, sto znaci i mi cemo za nekih 11 godina smeniti ova govna

 14. spokoj kaže:

  Udruzenje gradjana Spokoj koje broji 5000000 ljudi nema pravo zalbe!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *