njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

27. okt. 2013

Građani tražili da “Er Srbija” svaki let započne svečanim nadletanjem Srbije

Građani su fascinirani činjenicom da velika čelična grdosija može da leti/ FOTO: TANJUG/Filip Krainčanić

BEOGRAD, 27. oktobar 2013, (Njuz) – Menadžment novoosnovane domaće aviokompanije Er Srbija odlučio je da svaki let ove kompanije, bez obzira na destinaciju, započne svečanim nadletanjem Srbije, kako bi svi građani mogli da uživaju u retkom spektaklu koji će im biti priređen sa neba.

Prvi probni let koji je nedavno obavljen iz Niša za Beograd, a potom iz Beograda ka Novom Sadu i nazad, privukao je veliki broj oduševljenih posmatrača koji su svaki novi metar probijanja kroz atome vazduha novog Erbasa A319 bez daha pratili sa zemlje.

– Nakon probnog leta bili smo pretrpani pismima i imejlovima u kojima građani izražavaju fascinaciju ovim događajem. Ljudi su nam postavljali razna pitanja, od onih kako uspevamo da podignemo toliku čeličnu grdosiju u vazduh, pa do toga da li bi vatra koju letelica bljuje iz sebe mogla da im naškodi ukoliko bi se jednog dana odlučili na hrabar potez da zakorače u neki od aviona, ali smo im objasnili da nema mesta strahu i da su velike metalne cevi bezbedne za transport – rekao je generalni direktor Er Srbije Dane Kondić.

– Pred svaki novi let, avioni Er Srbije nadletaće sve gradove u Srbiji, a iznad manjih mesta činiće to u niskom letu kako bi i građani koji nisu imali priliku da vide avion mogli da se dive ovom fenomenu prkošenja gravitaciji. Nažalost, trasama aviona nećemo moći da obuhvatimo zabačenija mesta po Srbiji, ali stanovnicima zaseoka preporučujemo da se dobro informišu o redu letenja naših aviona kako bi mogli na vreme da odu do najbližeg grada i pronađu najbolja mesta za posmatranje ove pojave. Piloti su nam u poverenju priznali kako bi voleli da im građani, preko kojih budu preletali, aplaudiraju, jer jedno je kada to čujete u avionu, a drugo kada vidite sićušna bića kako oduševljeno upiru prstom u vas – rekao je generalni direktor kompanije Er Srbija.

Kondić je otkrio da u avionima, i kada su u pokretu, može da se pije tečnost a da se ne prospe, što je fenomen koji će samo Er Srbija moći da priušti svojim putnicima.

Miroslav Vujović

 1. Džoni kaže:

  Čoveče, imaćemo priliku da vidimo veliku metalnu pticu kako leti nebom poput prave ptice, sa ljudima u njoj!

  Hvala gospodinu Vučiću što nam je omogućio ovakav izvanredan prizor na nebu iznad naše države! Svaka zemlja bi trebala da ima takvog državnika!

  1. technocaja kaže:

   Johnny la gente esta muy loca

  2. Dostana kaže:

   I braca Rajt bi im pozavidela na izumu…

  3. kuku todore kaže:

   …potpuno se slazem,kao da je to rekao predsednik skupstine ,ili cvaki drugi clan najjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjnaprednije stranke od nastanka civilizacije. stih gosin Aco ,bela lica kad ces doci do Uzica ,posvecujem i klanjam se i pozdravljam ! sluga pokoran.

 2. Džoni kaže:

  E, ali stvarno, oplak'o sam ovaj deo: “mogli da se dive ovom fenomenu prkošenja gravitaciji” :D

 3. Misantropicus kaže:

  Dvogled = check
  Papir = check
  Olovka = check.

  Postacu sad pravi train spotter.

 4. gradjanin kaže:

  Ima li nešto novo da izmisle ovi naši političari? Aviokompaniju smo imali još 1927. godine. Zbog čega su oni ponosni?

  1. Misantropicus kaže:

   Pa mogli smo promeniti ime u original “Aeroput”

 5. mamamimi kaže:

  Pazi kad ne mogu da verujem! Sad će moći brzo da se stigne od Beograda do Niša. I to vazduhom! Kakav tehnološki napredak! Šta je sledeće? Avionom do mora? Možda ćemo za koju desetinu godina avionom stizati i na druge kontinente! O, kakvog li napredka! Da ne bi Ace, mi tog čuda ne bismo videli! Hvala ti, o veliki ppv!

 6. Zoran Mitrovic kaže:

  Strane delegacije najavile su dolazak u Srbiju da bi videli to cudo: avion koji moze da leti. Najzad dokaz da su Srbi ipak nebeski narod. Da ne bese Vucica, ostali bi uskraceni te istine.

 7. Ender kaže:

  Aeroplan polete – vaistinu polete!

 8. sloboda(n) kaže:

  A dragisa binic ce da zavrne prvu turu. Jo

 9. mile kaže:

  meni se svideo direktan prenos onomad tako da bi mogli da ukljuce i neki lajvsrim ili osmisle neki rijeliti – dinamicno i opustajuce

 10. tatapk kaže:

  Malo kasnim, ali dobra ideja uvek dobro dodje… To sa nadletanjem je izvanredna ideja, mada bih predložio sa se to odmah uradi, dok smo još toliko veliki da avion može, iznad Srbije, da napravi pun krug u vazduhu ne ulazeći u vazdušni prostor susednih nam država.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *