njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

15. aug. 2014

Građani Ujedinjenih Arapskih Emirata traže smenu šeika zbog štetnih ugovora sa Srbijom

abu dabiABU DABI, 15. avgust 2014, (Njuz) – Građani Ujedinjenih Arapskih Emirata su šokirani saznanjem da je njihova zemlja sklopila ekonomski štetne ugovore sa Vladom Srbije, i zbog toga traže hitnu smenu smenu šeika Muhamed bin Zajed al Nahjana koga smatraju glavnim krivcem za ovu aferu.

Ugovori koje je šeik potpisao sa vladom Srbije odavno su predmet spekulacija u ovoj bliskoistočnoj zemlji, a podaci koje je Aleksandar Vučić izneo na konferenciji za štampu nedvosmisleno potvrđuju sumnje da su oni štetni po UAE.

– Od početka je bilo mnogo sumnji i kontroverzi oko ugovora o kupovini JAT-a i ulaganju u srpsku poljoprivredu – priča Mehmed al Kalaf, ekonomista iz Abu Dabija. -Činjenica da su ugovori bili sakriveni od javnosti samo je podgrevala te sumnje. Podaci koje je Vučić objavio na konferenciji za medije potvrdili su slutnje da se radi o više nego štetnim ugovorima po našu državu. Brojke ne lažu, a one pokazuju da je srpska strana ovakvim ugovorima dobila sve, a da je naša država na velikom gubitku-tvrdi al Kalaf.

Šeik Mohamed bin Zajed al Nahjan odbacuje ove optužbe i tvrdi da su ugovori izuzetno povoljni po Emirate. Ono što brine javnost u ovoj zemlji je i činjenica da su sajtovi koji su preneli finansijske podatke koje je Vučić prezentovao medijima i koji dokazuju da je šeik na ovaj način oštetio budžet svoje zemlje oboreni ili se nalaze pod konstantnim hakerskim napadima.

Bojan Savić

 1. konkursevolim kaže:

  Nigde se ne spominje kontroverzni savetnik emirata,
  Seik Djomla bin Dinkic al Drpam.

 2. crni Gavrilo, šta uradi? kaže:

  Podržavam zahtev građana Ujedinjenih Arapskih Emirata za smenom gore pomenutog šeika. Ovaj ugovor je zaista štetan po ekonomiju Emirata jer će ceo kajmak da pokupi Srbija. Svi će leteti samo avionima Air Serbie a Beograd će postati evropski Dubai. Opravdana je zabrinutost građana u Emiratima a možda su i malo ljubomorni jer nemaju Vučića. Šta bi tek bilo da je kojim slučajem Siniša Mali gradonačelnik Dubaija? Kakav bi to prosperitet bio za njih!

 3. aleksandar kaže:

  bokte, ovi arapi bankrotirali, pa ne mogu vise u banku po kredit,
  nego ulecu u kojekave dilove sa kojekakvim burazerima i ortacima,
  sreca njihova da su po prirodi radni, obrazovani, i nisu navikli na
  muljevite poslove, tako da ce se lako izvuci iz ove trenutne situacije….

 4. garun kaže:

  Emirati će propasti ako se ne otvori ENS, filijala SNS u Emiratima i osvoji vlast. To neće štetiti Srbiji jer će kao ENS kao odgovorna garnitura ispoštovati sve obaveze koje je prethodna vlast stvorila, pa i kad su u pitanju štetni ugovori sa Srbijom. E sad ENS će vjerovatno zaebati neku drugu državu pametnim ugovorima, pa će i tamo morati da se otvori, neka filijala SNS i tako redom u svim državama svijeta, i onda više neće niko ni sa kim moći sklopiti ugovor, jer jebeš ugovor ako za neku stranu nije štetan.

 5. Polovni Buntovnik kaže:

  Videće sada Muhamed bin Zajed šta je to zajeb! Pa nije Abu Dabi neka tamo banana država da šeik može bez posledica da ih tako zavije u crno!

 6. misterx kaže:

  Ma to obicne Emiratske botine dizu frku.

 7. Tagore kaže:

  Jedan je Ali Baba; mnogo je četrijes hiljada SNS ‘ajduka.

  1. Zmago kaže:

   Mi smo već u haremu. Žene će tamo, mi ćemo amo. Neću da budem Evnuh. Upomoć nedam mog najboljeg prijatelja

   1. Tagore kaže:

    I tako ti ja, ”među ženama iz Beograda, Novog Sada, Niša, Bujanovca, Loznice, Aranđelovca, Smedereva, Pančeva, Paraćina, Trstenika, Banje Koviljače, Raške i Zrenjanina” pošaljem i moju gospu da u Preševu, Bujanovcu i u Prištini zaradi pare.
    http://www.blic.rs/data/images/2014-08-14/503552_bujanovac-001-cveta-prostitucija-foto-v-p_f.jpg

    Vratila se moja gospa mokrih štiklica i rekla mi je da iznad vode sušim emiratske fakture.
    Od jutros čistim njenu blatnjavu obuću, kopam hiljade tona zlata iz rudnika Bora i sanjam da mi moja gospa u Abu Dabi zaradi na rasprodaji naše rude bakra.

 8. goran kaže:

  Neverovatno je da neki novinari pišu takve gluposti i još u dnu teksta stave ime i prezime
  Niti je ovaj novinar video ugovore niti je bio u Emiratima, a još manje nešto lično video i čuo. Da je bar pročitao svoj tekst, ako ga je sam pisao.
  Iz ugovora se, kaže, vidi kako su Emirati dobili sve.Zašto onda protest???? Ne branim nikoga, ali je krajnje vreme da se piše o nečemu što nije provereno, da bi se novine ili vesti čitale. Sramota.

  1. Jovan kaže:

   Vala svaka ti je na mestu …Jedino ZLO vece od politicara su ovi placeni ,nepismeni ,zli ,malogradjanski , besramni ,nedolicni kreteni .
   Mozda je ugovor los mozda je i dobar ali ovo rekla kazala koje se pise svakog dana iz vecea dok su na solji je stvarno za osudu .
   Iz proverenih izvora .

   Jovan Sekulic

   Usput pristalica sam Demokratske stranke

 9. Tagore kaže:

  Po proročanstvu Tarabića ”svi će Srbi ispod jedne šljive stati”.
  A ti voliš tvoju Srbiju, i ti znaš da Bajčetina nema toliko šljivika.

  – Ruda bakra se zove ”malahit” ili ”malakit” (malachite ”Cu2(CO3)(OH)2”), teško se iz dubokih slojeva Zemlje po ceni života rudara vadi, a svaki kilogram bakra prosečno sadrži oko 3-5% zlata. (Malahit nije bakar.)
  – Smederevska Železara ima hiljade tona gvožđa, a ti savršeno znaš da se to isto gvožđe nalazi u spanaću, ako ga kuvaš u loncu od livenog gvožđa na dobroj staroj ploči od livenog gvožđa, jer tvoj stari lonac dobija temperaturu grejane ploče, ne troši struju i doprinosi prirodnom ukusu svake hrane.
  – Jedan m3 srpske morske vode u Užicu i Čačku sadrži 1,3 kg magnezijuma (28Mg) neophodnog u ishrani ljudskih bića, a ti sigurno znaš da Užice i Čačak nemaju more, već samo bistru vodu za piće i dvodnevno kupanje zbog povišene temperature.

  Idem da se upišem na Megatrend. Hoću da studiram nekorisnu i glupu planetu Jupiter, koja me svakodnevno od naučnih SNS asteroida brani.

 10. Dr AntiBot kaže:

  Svaka čast Muhamedu bin Zajed al Nahjanu, za samo par godina uspeo je da stabilizuje javne finansije Abu Dabija, pokrene reforme, stvori prijatan ambijent za strane investitore (što će dovesti do ubrzanog zapošljavanja) i pokrene iskrenu i pravičnu borbu protiv korupcije. Kao visokoobrazovanom stanovniku Srbije žao mi je što mi u Srbiji nemamo vođu sa takvom vizijom, energijom i odlučnošću.

 11. nadžak efendija kaže:

  Šeikovo ponšanje ugrozilo hiljadugodipnju demokratiju UAE.

 12. Zmago kaže:

  Obe šake na leđa, spustiti na debelo meso i jako stisnuti. Za svaki slučaj.

 13. Penzioner kaže:

  Има једна изрека у Босни која се користи кад си некога прешао/преварио: Свезо’ сам му Арапа…Ко је овдје коме свезо’ Арапа? Арап Вучићу, или Вучић Арапу, остаје да се види и чује наравно.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *