nazad na vrh

Građani Ujedinjenih Arapskih Emirata traže smenu šeika zbog štetnih ugovora sa Srbijom

ABU DABI, 15. avgust 2014, (Njuz) – Građani Ujedinjenih Arapskih Emirata su šokirani saznanjem da je njihova zemlja sklopila ekonomski štetne ugovore sa Vladom Srbije, i zbog toga traže hitnu smenu smenu šeika Muhamed bin Zajed al Nahjana koga smatraju glavnim krivcem za ovu aferu.

Ugovori koje je šeik potpisao sa vladom Srbije odavno su predmet spekulacija u ovoj bliskoistočnoj zemlji, a podaci koje je Aleksandar Vučić izneo na konferenciji za štampu nedvosmisleno potvrđuju sumnje da su oni štetni po UAE.

– Od početka je bilo mnogo sumnji i kontroverzi oko ugovora o kupovini JAT-a i ulaganju u srpsku poljoprivredu – priča Mehmed al Kalaf, ekonomista iz Abu Dabija. -Činjenica da su ugovori bili sakriveni od javnosti samo je podgrevala te sumnje. Podaci koje je Vučić objavio na konferenciji za medije potvrdili su slutnje da se radi o više nego štetnim ugovorima po našu državu. Brojke ne lažu, a one pokazuju da je srpska strana ovakvim ugovorima dobila sve, a da je naša država na velikom gubitku-tvrdi al Kalaf.

Šeik Mohamed bin Zajed al Nahjan odbacuje ove optužbe i tvrdi da su ugovori izuzetno povoljni po Emirate. Ono što brine javnost u ovoj zemlji je i činjenica da su sajtovi koji su preneli finansijske podatke koje je Vučić prezentovao medijima i koji dokazuju da je šeik na ovaj način oštetio budžet svoje zemlje oboreni ili se nalaze pod konstantnim hakerskim napadima.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Nigde se ne spominje kontroverzni savetnik emirata,
  Seik Djomla bin Dinkic al Drpam.

 2. Podržavam zahtev građana Ujedinjenih Arapskih Emirata za smenom gore pomenutog šeika. Ovaj ugovor je zaista štetan po ekonomiju Emirata jer će ceo kajmak da pokupi Srbija. Svi će leteti samo avionima Air Serbie a Beograd će postati evropski Dubai. Opravdana je zabrinutost građana u Emiratima a možda su i malo ljubomorni jer nemaju Vučića. Šta bi tek bilo da je kojim slučajem Siniša Mali gradonačelnik Dubaija? Kakav bi to prosperitet bio za njih!

 3. bokte, ovi arapi bankrotirali, pa ne mogu vise u banku po kredit,
  nego ulecu u kojekave dilove sa kojekakvim burazerima i ortacima,
  sreca njihova da su po prirodi radni, obrazovani, i nisu navikli na
  muljevite poslove, tako da ce se lako izvuci iz ove trenutne situacije….

 4. Emirati će propasti ako se ne otvori ENS, filijala SNS u Emiratima i osvoji vlast. To neće štetiti Srbiji jer će kao ENS kao odgovorna garnitura ispoštovati sve obaveze koje je prethodna vlast stvorila, pa i kad su u pitanju štetni ugovori sa Srbijom. E sad ENS će vjerovatno zaebati neku drugu državu pametnim ugovorima, pa će i tamo morati da se otvori, neka filijala SNS i tako redom u svim državama svijeta, i onda više neće niko ni sa kim moći sklopiti ugovor, jer jebeš ugovor ako za neku stranu nije štetan.

 5. Videće sada Muhamed bin Zajed šta je to zajeb! Pa nije Abu Dabi neka tamo banana država da šeik može bez posledica da ih tako zavije u crno!

 6. Ma to obicne Emiratske botine dizu frku.

 7. Jedan je Ali Baba; mnogo je četrijes hiljada SNS ‘ajduka.

 8. Neverovatno je da neki novinari pišu takve gluposti i još u dnu teksta stave ime i prezime
  Niti je ovaj novinar video ugovore niti je bio u Emiratima, a još manje nešto lično video i čuo. Da je bar pročitao svoj tekst, ako ga je sam pisao.
  Iz ugovora se, kaže, vidi kako su Emirati dobili sve.Zašto onda protest???? Ne branim nikoga, ali je krajnje vreme da se piše o nečemu što nije provereno, da bi se novine ili vesti čitale. Sramota.

  • Vala svaka ti je na mestu …Jedino ZLO vece od politicara su ovi placeni ,nepismeni ,zli ,malogradjanski , besramni ,nedolicni kreteni .
   Mozda je ugovor los mozda je i dobar ali ovo rekla kazala koje se pise svakog dana iz vecea dok su na solji je stvarno za osudu .
   Iz proverenih izvora .

   Jovan Sekulic

   Usput pristalica sam Demokratske stranke

 9. Po proročanstvu Tarabića ”svi će Srbi ispod jedne šljive stati”.
  A ti voliš tvoju Srbiju, i ti znaš da Bajčetina nema toliko šljivika.

  – Ruda bakra se zove ”malahit” ili ”malakit” (malachite ”Cu2(CO3)(OH)2”), teško se iz dubokih slojeva Zemlje po ceni života rudara vadi, a svaki kilogram bakra prosečno sadrži oko 3-5% zlata. (Malahit nije bakar.)
  – Smederevska Železara ima hiljade tona gvožđa, a ti savršeno znaš da se to isto gvožđe nalazi u spanaću, ako ga kuvaš u loncu od livenog gvožđa na dobroj staroj ploči od livenog gvožđa, jer tvoj stari lonac dobija temperaturu grejane ploče, ne troši struju i doprinosi prirodnom ukusu svake hrane.
  – Jedan m3 srpske morske vode u Užicu i Čačku sadrži 1,3 kg magnezijuma (28Mg) neophodnog u ishrani ljudskih bića, a ti sigurno znaš da Užice i Čačak nemaju more, već samo bistru vodu za piće i dvodnevno kupanje zbog povišene temperature.

  Idem da se upišem na Megatrend. Hoću da studiram nekorisnu i glupu planetu Jupiter, koja me svakodnevno od naučnih SNS asteroida brani.

 10. Svaka čast Muhamedu bin Zajed al Nahjanu, za samo par godina uspeo je da stabilizuje javne finansije Abu Dabija, pokrene reforme, stvori prijatan ambijent za strane investitore (što će dovesti do ubrzanog zapošljavanja) i pokrene iskrenu i pravičnu borbu protiv korupcije. Kao visokoobrazovanom stanovniku Srbije žao mi je što mi u Srbiji nemamo vođu sa takvom vizijom, energijom i odlučnošću.

 11. Šeikovo ponšanje ugrozilo hiljadugodipnju demokratiju UAE.

 12. Obe šake na leđa, spustiti na debelo meso i jako stisnuti. Za svaki slučaj.

 13. Има једна изрека у Босни која се користи кад си некога прешао/преварио: Свезо’ сам му Арапа…Ко је овдје коме свезо’ Арапа? Арап Вучићу, или Вучић Арапу, остаје да се види и чује наравно.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix