Građani ne mogu sami da ocene kad su počeli bolje da žive
njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

16. jun. 2016

Građanima Srbije nejasno da li već bolje žive ili će tek bolje živeti

CELA SRBIJA, 16. jun 2016, (Njuz) – Građani Srbije poslednjih dana potpuno su zbunjeni i ostali su u nedoumici da li su već počeli da žive bolje ili će se to tek desiti. Naime, kako su naveli, poslednje izjave koje dolaze od državnog vrha stavili su ih u nezavidan položaj i nisu u stanju da trenutno ocene svoj životni standard.

– Do juče sam bio ubeđen da su prošle te dve, dve i po godine od kad je premijer Aleksandar Vučić najavio da ćemo živeti bolje. Rečeno je da je visina prosečne plate prvi put prešla 400 evra. Sad čujem da će do kraja njegovog novog premijerskog mandata plata biti 500 evra, ali da ni to nije idealno, iako da će biti bolje nego sada. Ja sad ne znam da li sada bolje živim ili ću tek bolje živeti – kaže Stojan Marković, radnik u privatnoj firmi.

Stručnjaci upozoravaju da bi političari morali da daju jasnije poruke građanima jer je očigledno da nisu u stanju da sami procene i ocene kako oni žive.

– Zbog toga kako se živelo prethodnih godina, pa i decenija, u Srbiji, naši građani jednostavno ne mogu da shvate šta je to i kad su počeli bolje da žive. Kao što je recimo jednom Šveđaninu nejasno i teško mu je objasniti šta je to nelegalna gradnja, tako i je našim građanima teško objasniti šta je to bolji život i kad je on poče – kaže analitičar Dejan Vuk Stanković.

Bane Grković

 1. sexolog kaže:

  Na Izborima smo popušili,posle RIKa,sledi otrežnjenje u vidu poskupljenje.Ali Srbi vide TV kao nargile…Pušenje se brani u Srbiji!!!

 2. Ja sam kaže:

  Ako nas je sramota da priznamo kako zivimo onda je to siguran znak da nam je dobro.

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Da bi saznali istinu, gradjani ipak moraju kupiti NIN!

 4. Мирко kaže:

  Грађани знају, али их је срамота да признају…

 5. vanjz kaže:

  Vucko nas zivi bolje i zivece jooos bolje…samo da spakuje pinkle i ode odavle…daleeeko,daleko… heheh

 6. Tagore kaže:

  Srpski komarci ubijaju srpske krave. Naučna Vlada Srbije je u borbi protiv komaraca po ubrzanoj proceduri donela uredbu da se u celoj Srbiji razvije biznis ideja i da se uvozi škotska ovca koja daje i do 900 litara mleka, što je znatno više od modre srpske krave Milke na omotu američke čokolade ”Kraft Foods”.
  .
  Najiskusniji srpski stočar Miroslav Gabrić iz Hajdukova je obavestio narod da se za svaku ovcu muzaru po novom srpskom zakonu mora imati i jedan nemački pas ovčar, vučjak iz Berlina koji ne jede više od 700 grama svežeg mesa dnevno od mrtve srpske krave.
  Ako ovca laže, građani i beo_građani će imati prava da ošišaju ovcu i da izvoze runo po Kašmiru, na Shetland Islands, na Novom Zelandu ili u Australiji na vodi.
  Ali, ako i obećana koza iz Nemanjine ulice laže…

 7. folirant kaže:

  Ne zelim da mi standard u 2017 bude bolji od onoga 2018, jer to znaci, da nam je danas bolje od onoga u 2017.
  Uostalom saznacemo kada nam prodje zivot.

 8. zeks kaže:

  Ja mislim da je sve jasno.Svi vi koji imate komsiju clana SNS-a koji zaradjuje preko 400 € mesecno zivite bolje,a svi vi koji nemate takvog kom…Sta,svi imate?!

  1. Рубљов kaže:

   Омашком дадох Вам дислајк! Извините, као и увек Ваш коментар вредан је допадања…

 9. Рубљов kaže:

  Са напредњацима само смрт доноси бољи живот грађанима Србије…
  Е сад, да ли смрт напредњака доноси бољи живот грађанима, или сасвим извесна смрт грађана под влашћу напредњака, доноси бољи живот напредњацима? За мене бољи живот, сасвим сигурно, јесте у првом делу питања… напредњаци и Србија не могу истовремено бити живи у бољем животу.

  1. Tagore kaže:

   More ”rubljo” ne varaj mi narod! Vlasnici Kragujevca (i okolnih brda) hitno će zaposliti 3.200 vozača da izvoze srpski fiJat 500L iz Torina po celoj Rusiji. Car svih Rusija će platiti vozače, vozila i nove gume za put do Vostoka kreditnim karticama „viza kard“ i „master kard“, dok će moskovski restoran „Dr Živago“ našim turistima poklanjati i svinjsku paštetu. Svetlost Vostoka će uskoro postati Las Vegas.
   Mlada Kragujevčanka Mira Fiori zvana Tipo Viaggio, koja već 11 i po godina čeka bilo koje radno mesto, je…, e pa neću da ti kažem zašto je napunila gaćice od sreće.
   .
   Kako ugostiti ugledne turiste na plavoj plaži Ulcinja na vodi koji ti nenajavljeno dođu na večeru?
   100 gr masne džigerice od bilo koje kljukane patke i 1 kg svinjske paštete od prve prolazne svinje, pa sve pomešaš i svi veruju da jedu ”FOIE GRAS” – ”a luxury food product made of the liver of a duck or goose by Monsanto”.
   Ovaj savet ne podleže zakonu o predizbornoj kampanji.

   1. Ja sam kaže:

    Tagore, zadovoljstvo je citati tvoje naizgled nerazumne komentare, a u stvari… oni dozvoljavaju svakom ko uspe da ih procita do kraja, da ih ne razume na svoj nacin.

   2. Рубљов kaže:

    Ја уистину са задовољством читам ” Tagore ” коментаре од почетка до краја. Промишљен осврт у ” кемп ” маниру, цинично и АРТикулисано кроз ушећерени кич ” новог примитивизма “, ескапизам оправдан солипсизмом, али је бег једнако и повратак себи самом као феномен и манифестација спољашње слободе, ослобођености од НЕ ЈА, које заправо и не постоји, тек је уобразиља ” Tagorevog ” ЈА, фрагментирана кроз коментаре…

    1. Ja sam kaže:

     Apsolutno…

 10. Sp kaže:

  Ne bih se bunio da doživim da jednog dana vidim, da ovi iz vrha vlasti žive dobro kao mi sada. Kada novac od prodaje poslednjeg Dior-ovog časovnika bude potrošen, a šminka postane neki davno odsanjan san. Da vidim Vučićevu osedelu glavu, kako štrči iznad svih u gradskom prevozu i udiše znoj, poštenih, ali umornih radnika, prerano ostarelih zahvaljujući njemu, dok se vraća iz parka u kome je igrao šah sa bivšim partijskim drugovima i vraća se u starački dom, u koji su ga smestila deca, koja više ne mogu da ga trpe da se kao utvara šeta po kući i drži im predavanja kako treba uraditi ovo, ili ono. Zarobljen u nekom svom večnom monologu, koji prekida samo da se nostalgično zagleda u prošlost, praveći dugu, dramsku pauzu, kao da očekuje od nekog novinara da mu postavi pitanje, na koje će on odgovoriti svojim pitanjem.

 11. haha kaže:

  E moj njuz – omeksali ste. Da sa ovakvima na vlasti danas nema novi clanak.

  Nego, ukinite ovo sto se pojavljuje kad se skroluje gore. To samo nervira.

 12. duh kaže:

  Mi smo Hamleti, Hamlet je naš

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *