njuz-autor

AUTOR: urednistvo

18. sep. 2011

Građanima Srbije nije jasno zašto nismo najbolji u svim sportovima

Verni navijači bodre srpske sportiste čak i kad nismo najbolji na svetu

BEOGRAD, 18. septembar 2011, (Njuz) – Građani Srbije poslednjih godina nikako ne uspevaju da shvate zbog čega sportisti ove zemlje nisu najbolji na svetu u svim sportovima, rezultat je istraživanja koje su studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja izvršili tokom poslednjih šest meseci.

Istraživanje je pokazalo da građani Srbije najveću frustraciju doživljavaju zbog nepostizanja prvog mesta na svetu u sportovima u kojima smo tradicionalno dobri poput fudbala, košarke, odbojke, vaterpola, rukometa, tenisa, plivanja, streljaštva i atletike, kao i „baš jako veliku nelagodnost“ zbog neuspeha u nešto manje popularnim sportovima u Srbiji  poput skijanja, hokeja na travi ili karlinga.

– Rezultati su pokazali da navijači u Srbiji nisu baš toliko zahtevni koliko deluje na prvi pogled – kaže dr Ljubomir Pantić sa Fakulteta sporta i fizičke kulture – Iako većina naših državljana ne bi razumela razloge koji nas nisu doveli do svetskog trona, istraživanje je pokazalo da bi skoro trećina građana Srbije ipak u velikoj meri tolerisala neke neuspehe poput četvrtog mesta naših predstavnika u sinhronim skokovima u vodu, šestog mesta u ski skokovima, osmog mesta u pikadu, kao i čak devetog mesta u kriketu.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković smatra da ne treba biti iznenađen zbog ovakvih očekivanja, jer je država učinila sve što je u njenoj moći da svim njenim sportistima pruži vrhunske uslove da svetski vrh.

– Država je svim našim vrhunskim teniserima obezbedila diplomatske pasoše, kompletan državni vrh je prilikom svakog uspeha naše reprezentacije u bilo kom sportu još istog dana slao telegrame čestitki, a takođe su u godinama iza nas mnogi političari dali svoj doprinos u organizovanju prelepih dočeka za naše reprezentativce. Sa druge strane, ako pogledate bilo gde po Srbiji svi tereni za sve sportove su krajnje besprekorni, tako da i nama samima nije najjasnije zbog čega nismo najbolji u svim sportovima – smatra ministarka Samardžić-Marković.

Marko Dražić

Viktor Marković

 1. Srba kaže:

  Kako ne znate, pa ZBOG SIRA I VOJNE MUZIKE!

 2. AnjaSpamov kaže:

  Zato bi nasi penzioneri trebali da osvoje prvo mesto u bocanju i sahu :) Tek bi se onda aktivirao drzavni vrh i imao cime da se hvali i promovise zemlju.

 3. prvak kaže:

  …država učinila sve što je u njenoj moći , hahahaha, bravo drugari za tekst !
  :D:D:D

 4. E, ovo je već ozbiljan problem i njime bi trebalo da se pozabavi Žarko Trebješanin.

  1. Ajvarolog kaže:

   Ili pak Gorcin Stojanovic.

   1. Petar kaže:

    ili Krkobabic (barem ovaj deo za bocanje i sah)

 5. Kick-Ass kaže:

  Objasnili ste!

 6. novosadjanin kaže:

  “- Rezultati su pokazali da navijači u Srbiji nisu baš toliko zahtevni koliko deluje na prvi pogled” … ovo je pobedilo :D

 7. Djukicmaister kaže:

  Iz proverenih izvora znam da je ovaj text podstakao odbojkase da ucestvuju u resavanju ove dogme, te kao experiment osvoje tu neku medalju, sta vec..

 8. jututunac kaže:

  Veliki uspesi u fudbalu zasenjuju ipak sve druge rezultate. U fudbalu treba upornosti vise nego u ostalim sportovima. Cetrdeset godina smo bili uporni, od Chilea 62-e, do Johanesburga 2010-e, da pobedimo ponovo Nemce sa 1-0. Ako budemo uporni 2040-e, nadam se dacemo na sampionatu sveta u Burkini Faso, pobediti ponovo mrske naciste na sred glavnog grada Uagadugu. Do onda cemo obavljati nase lake treninge sa Farskim Ostrvima i Estoncima. Slovence necemo vise, jer nemaju respekta.

 9. Katarina kaže:

  Naprosto vas obožavam!!

 10. himalajac kaže:

  e sto je nas narod sebican i pohlepan, pa to nema u svetu.
  alo, NE MOZE i jare i pare.
  ako nam je ekonomija najbolja, ako u privredi vodimo glavnu rec u Evropi, i ako nam nema revnog u regionu, onda nije fer da u svim sportovima uvek budemo najbolji

 11. Ђеки kaže:

  “Јебеш спорт – треба се дрогирати!” Миле Игла

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *