Buduća planina biće za metar viša od Avale
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

28. nov. 2016

Gradi se planina na Koridoru 11 za potrebe otvaranja novog tunela

LAJKOVAC, 28. novembar 2016, (Njuz) – Na proplanku pored Lajkovca počeli su radovi na izgradnji planine kako bi mogao svečano da se otvori novi tunel na trasi Koridora 11, saznaje Njuz.

Direktor Koridora Srbije kaže kako je na trasi autoputa Beograd-Požega ponestalo tunela za otvaranje zbog čega su se odlučili za gradnju planine.

– Planina „Lajkovačka Gora“ biće visoka 512 metara, što je za metar više od Avale i imaće na sebi velelepnu šumu, kamenje i potok. Njena gradnja biće završena za dva, najdalje dva i po meseca, a čim je svečano otvori premijer, krećemo u njeno probijanje, za šta će nam trebati još oko tri do četiri meseca, zavisno od geološke strukture planine koja nam se isprečila na putu – objasnio je direktor Koridora Srbije.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže kako je raduje činjenica da će premijer Vučić moći da otvori još jedan važan objekat na trasi Koridora 11.

– Ovaj projekat će biti veliki izazov za naše radnike, ali verujem da će oni i ovog puta uspešno obaviti zadatak, jer bez tunela kroz lajkovačku planinu, koja će se iznenada pojaviti na putu, biće nezamislivo putovanje od Beograda do Požege – rekla je Zorana Mihajlović.

– Samo, podsećam putare da tunel mora biti dovoljno visok da kroz njega prođu dva šlepera između kojih u položaju špage stoji premijer – zaključila je ministarka građevine.

Miroslav Vujović

 1. Ja sam kaže:

  Sledeci su mostovi preko Panonskog mora u Vojvodini.

  1. frka kaže:

   Vec su napravljeni projekti o prokopavanju ispod mosta zbog plime i oseke. Vlada je pripremila table sa
   “Zabranjeno pecanje sa mosta”.

   1. Ja sam kaže:

    U narednih 5 zlatnih godina u Vojvodini ce se zaposliti vise stotina hiljada osoba iz regiona.
    Umesto secerana planira se otvaranje lanca fabrika soli. Stocari ce se preorijentisati na morske krave i prasice a botovi ce i dalje ostati ovce.

 2. veselo veče kaže:

  Mislim da ideja o probijanju tunela po završetku izgradnje planine, nikako ne odgovara graditeljskoj izvrsnosti našeg premijera. Dakle, prvo probijanje tunela, pa posle izgradnja planine. Pa neće valjda tamo neki da brinu ‘oće li Mile sad’ prugom ili drumom, il’ će morati da čeka red za skijanje!

  1. SrboLjub kaže:

   Ovaj tunel probice Boris Radica kada dobije na izborima…

 3. zeks kaže:

  Ja ipak predlazem da Lajkovacku goru otvori jedra Zorana Mihajlovic,a da u cilju ustede probijanje,busenje i svrdlanje obave dobrodrzeci volonteri i da ne staju sve dok kroz nju ne bude mogao da prodje sleper.

 4. RS kaže:

  Besposlen pop i kablice krsti, kaze narod. Zasto lupetate gluposti.

  1. Бане kaže:

   Јебга, не капираш… шега. зајебанција. шала… А иначе докон поп крсти јариће… :)

 5. Sasa kaže:

  Jel ima negde na netu maketa te planine da se vidi?

 6. voya montoya kaže:

  Nadamo se da će redakcije RTS ispratiti ove mirnodopske vence planinske…I da će putopisac ,erudita,swisslionac,resavac Milana Kovačevića,obeležeti ove Nevidjeo radove…

 7. el da spremam skije??? kaže:

  el ce mozda nas genijalac od projekat gosn. first minister da napravi i skijaski centar na tu planinu??? ja spremam skije za svaki slucaj a i jedan padobran za svaki slucaj ako se slucajno sve strmekne i popuste svodovi od tunel, tako da je sve pod kontrolu…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *