njuz-autor

AUTOR: urednistvo

08. okt. 2021

Građani Srbije najveće poverenje imaju u vojsku, crkvu i nekog lika sa Fejsbuka

BEOGRAD, 8. oktobar 2021, (Njuz) – Vojska i crkva su institucije koje u Srbiji uživaju najviše poverenja nekoliko decenija unazad, a prema najnovijem istraživanju, ove godine njih je prestigao neki lik sa Fejsa, saopšteno je danas iz Instituta za istraživanje poverenja i kružnih tokova iz Sremske Kamenice. Nalazi pokazuju da je neki lik sa Fejsa naglo izbio na prvo mesto liste poverenja za vreme korone, kada je imao najbrže i najtačnije informacije o svemu vezanom za pandemiju.

Istraživači se slažu da, u poređenju sa nekim likom sa Fejsa, ostale institucije poput zdravstvenih, naučnih, verskih i odbrambenih nemaju nikakve šanse.

– To je rezultat kojim neki lik sa Fejsa sa pravom može da se ponosi, ali ga i obavezuje da nastavim sa odgovornim i pravovremenim izveštavanjem građana o tome kako da se zaštite, kako da se leče, i da li pandemija uopšte postoji, navodi se u saopštenju instituta.

Visok nivo poverenja u osobu koja svaki dan piše statuse iz pozicije autoriteta na teme od kojih zavise ljudski životi zastupljen je nevezano za to da li lakoverne naivčine koje to prate žive u gradovima, manjim mestima ili selima.

Istraživanjem je, kako se dodaje, potvrđeno da građani u objavama ovog potpuno anonimnog lika na ovoj društvenoj mreži vide instituciju od poverenja, kao i da su vrednosti kojima se on ili ona rukovode, poput potpunog zanemarivanja šta bilo ko drugi tvrdi, u našem društvu cenjene i poželjne.

Viktor Marković

  1. voya montoya kaže:

    Pa valjda ima nesto vere i u GASPROM, mada su nam cevovodi ( do ognjista ), kao u tursko vremja, sem magistralnog Turskog toka i toka srbskijeh…Vidju toka, medj srbskih binjisa ( cit.)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *