nazad na vrh

Građani Srbije najveće poverenje imaju u vojsku, crkvu i nekog lika sa Fejsbuka

BEOGRAD, 8. oktobar 2021, (Njuz) – Vojska i crkva su institucije koje u Srbiji uživaju najviše poverenja nekoliko decenija unazad, a prema najnovijem istraživanju, ove godine njih je prestigao neki lik sa Fejsa, saopšteno je danas iz Instituta za istraživanje poverenja i kružnih tokova iz Sremske Kamenice. Nalazi pokazuju da je neki lik sa Fejsa naglo izbio na prvo mesto liste poverenja za vreme korone, kada je imao najbrže i najtačnije informacije o svemu vezanom za pandemiju.

Istraživači se slažu da, u poređenju sa nekim likom sa Fejsa, ostale institucije poput zdravstvenih, naučnih, verskih i odbrambenih nemaju nikakve šanse.

– To je rezultat kojim neki lik sa Fejsa sa pravom može da se ponosi, ali ga i obavezuje da nastavim sa odgovornim i pravovremenim izveštavanjem građana o tome kako da se zaštite, kako da se leče, i da li pandemija uopšte postoji, navodi se u saopštenju instituta.

Visok nivo poverenja u osobu koja svaki dan piše statuse iz pozicije autoriteta na teme od kojih zavise ljudski životi zastupljen je nevezano za to da li lakoverne naivčine koje to prate žive u gradovima, manjim mestima ili selima.

Istraživanjem je, kako se dodaje, potvrđeno da građani u objavama ovog potpuno anonimnog lika na ovoj društvenoj mreži vide instituciju od poverenja, kao i da su vrednosti kojima se on ili ona rukovode, poput potpunog zanemarivanja šta bilo ko drugi tvrdi, u našem društvu cenjene i poželjne.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Pa valjda ima nesto vere i u GASPROM, mada su nam cevovodi ( do ognjista ), kao u tursko vremja, sem magistralnog Turskog toka i toka srbskijeh…Vidju toka, medj srbskih binjisa ( cit.)

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix