Freepik
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

08. maj. 2023

Građani zahtevaju da se na ulazu u vladu, skupštinu i predsedništvo ugrade skeneri za moral i odgovornost

BEOGRAD, 8. maj 2023, (Njuz) – Građani Srbije pokrenuli su peticiju kojom zahtevaju od nadležnih da se na ulazima u Predsedništvo, Vladu Srbije i Skupštinu Srbije ugrade skeneri za moral i odgovornost.

Peticiju je do sada potpisalo oko 2.5 miliona ljudi, a u njenom tekstu se navodi da je ugradnja skenera neophodna da bi se sačuvala bezbednost građana.

– Pokazalo se da su političari koji u najviše državne institucije ulaze bez morala, savesti i ikakvog osećaja odgovornosti velika opasnost za građane, a samim tim i za kompletno društvo. Zato zahtevamo da na svim ulazima budu ugrađeni skeneri koji će ubuduće takve opasne ljude sprečiti da vrše bilo kakve javne funkcije i time direktno i indirektno ugrožavaju živote svih nas – kaže se u peticiji.

Osim skeniranja, kojem će političari ubuduće biti podvrgavani, oni će takođe morati da polažu i testove preko kojih će biti utvrđeno da li imaju razvijen osećaj empatije i solidarnosti, da li su skloni korupciji, kao i da li im je poznat koncept opšteg dobra.

Nenad Milosavljević

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *