njuz-autor

AUTOR: urednistvo

30. okt. 2023

Građanima će stizati poruke na telefonu za svako povećanje BDP-a od 0,1%

BEOGRAD, 30. oktobar 2023, (Njuz) – Jutros je pušten u rad sistem putem kojeg će svaki građanin Srbije dobiti SMS poruku kad god se BDP poveća za 0,1 posto ili više.

Predsednik Srbije Aleksandar Vućić pustio je u rad ovaj sistem i istakao kako je važno da svaki građanin blagovremeno bude obavešten o svakom, čak i najmanjem uspehu Srbije na njenom nezadrživom putu napretka.

– Čestitam timu koji je mesecima naporno radio da “BDP Alert” zaživi. Uskoro će sistem biti unapređen tako da će gradani dobijati poruke na telefonu čim se otvori neka nova fabrika, čim se ostvari jedno novo radno mesto, kad se izgradi nova bolnica, otvori novi vrtić ili napravi 1 km novog auto-puta – rekao je Vučić – Moje stranačke kolege su predložile da građani dobijaju poruke i čim izgradim neki novi most, ali sam odbio taj predlog jer sam svestan da bi im telefoni pištali non-stop – otkrio je on.

– Liderima zemalja u okruženju predložili smo da i njihovi građani dobijaju poruke kad god Srbija postigne neki uspeh koji je bolji od njihovog, ali zasad nema pozitivnih reakcija – otkrio je predsednik Srbije – O čemu drugom može da se radi, ako ne o ljubomori, jer niko od njih nije postigao ono što je postigla Srbija u poslednjih desetak godina – dodao je on.

Predsednik je najavio i puštanje u pogon sistema “Dragan Alert”, kojim će svaki građanin dobiti SMS poruku čim Dragan Đilas ukrade 1 novi milion.

Miroslav Vujović

A zašto inflacija u Srbiji pada najsporije u Evropi, pročitajte ovde.

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *