nazad na vrh

Gradonačelnik Beograda predstavio kućice za smrdibube

Beoinfo
Radojičić kaže kako će kućice za vrapce biti nacionalizovane i predate smrdibubamaFOTO: Beoinfo

BEOGRAD, 10. oktobar 2018, (Njuz) – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić otvorio je prvu kućicu za smrdibube i najavio da će, zbog najezde ovih insekata, one biti postavljene u svakoj beogradskoj opštini.

– Smrdibube su postale redovni stanovnici Beograda, naše komšije i sugrađani. Ima ih svuda, u prozorskim ramovima, u vozilima GSP-a i na odeći svakog od Beograđana. Zli jezici iz opozicije tvrde da se Beograđani iseljavaju zbog političke situacije, ali šta god da je razlog, tu su smrdibube da nadomeste taj broj – rekao je gradonačelnik dok je sklanjao jednu smrdibubu sa sebe i ubacivao je u njeno novo stanište.

Radojičić je otkrio da će zbog slabe posećenosti kućica za vrapce, koje je otvorio pre nekoliko meseci, one biti preuzete od njih i date smrdibubama.

– Kućice za vrapce, koje se nisu pokazale efikasne jer ih vrapci nisu ni posećivali, kroz proces eksproprijacije biće nacionalizovane, uzete od vrabaca i predate smrdibubama. U njima će one imati pun komfor, prostranu dnevnu sobu, spavaću sobu sa bračnim krevetom za partnera, kuhinju i kupatilo, a mali nameštaj će biti ugrađen iz Ikee. Radimo na tome da smrdibubama obezbedimo i besplatan prevoz i već smo obavestili kontrolore u GSP-u i metrou da im ne traže karte – otkrio je Radojičić i apelovao na Beograđane da ne ubijaju ove insekte već da ih odnesu u njihov nov dom.

Radojičič je demantovao glasine da praktično ne obavlja posao gradonačelnika, upitavši okupljene “zašto onda Vesić nije otvorio kućice za smrdibube?”.

Miroslav Vujović

 1. Smrdibuba nam vodi državu i u vladi se baškare, daj bože taj blagoslov da štetočine crknu.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 2. sto ih ne smeste u gradsku ili republicku skupstinu? tamo je vec smesteno nekoliko stotina smrdibuba

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Uskoro će biti postavljena najskuplja jelka na svetu u novijoj istoriji, kao nova Vavilonska Kula za smrdibube.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 4. a posto su smrdibube u Lidlu?

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix