nazad na vrh

Gradonačelnik Beograda predstavio kućice za smrdibube

Beoinfo
Radojičić kaže kako će kućice za vrapce biti nacionalizovane i predate smrdibubamaFOTO: Beoinfo

BEOGRAD, 10. oktobar 2018, (Njuz) – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić otvorio je prvu kućicu za smrdibube i najavio da će, zbog najezde ovih insekata, one biti postavljene u svakoj beogradskoj opštini.

– Smrdibube su postale redovni stanovnici Beograda, naše komšije i sugrađani. Ima ih svuda, u prozorskim ramovima, u vozilima GSP-a i na odeći svakog od Beograđana. Zli jezici iz opozicije tvrde da se Beograđani iseljavaju zbog političke situacije, ali šta god da je razlog, tu su smrdibube da nadomeste taj broj – rekao je gradonačelnik dok je sklanjao jednu smrdibubu sa sebe i ubacivao je u njeno novo stanište.

Radojičić je otkrio da će zbog slabe posećenosti kućica za vrapce, koje je otvorio pre nekoliko meseci, one biti preuzete od njih i date smrdibubama.

– Kućice za vrapce, koje se nisu pokazale efikasne jer ih vrapci nisu ni posećivali, kroz proces eksproprijacije biće nacionalizovane, uzete od vrabaca i predate smrdibubama. U njima će one imati pun komfor, prostranu dnevnu sobu, spavaću sobu sa bračnim krevetom za partnera, kuhinju i kupatilo, a mali nameštaj će biti ugrađen iz Ikee. Radimo na tome da smrdibubama obezbedimo i besplatan prevoz i već smo obavestili kontrolore u GSP-u i metrou da im ne traže karte – otkrio je Radojičić i apelovao na Beograđane da ne ubijaju ove insekte već da ih odnesu u njihov nov dom.

Radojičič je demantovao glasine da praktično ne obavlja posao gradonačelnika, upitavši okupljene “zašto onda Vesić nije otvorio kućice za smrdibube?”.

Miroslav Vujović

  1. Smrdibuba nam vodi državu i u vladi se baškare, daj bože taj blagoslov da štetočine crknu.

  2. Ovi baš nemaju ništa pametnije da rade. Ljudi nemaju da prežive oni se igraju. Bubama kao ni vrapcima nisu potrebne njihove kuće. Imaju oni prirodna skloništa.

  3. sto ih ne smeste u gradsku ili republicku skupstinu? tamo je vec smesteno nekoliko stotina smrdibuba

  4. Uskoro će biti postavljena najskuplja jelka na svetu u novijoj istoriji, kao nova Vavilonska Kula za smrdibube.

  5. Zluradosti nikad kraja

  6. Te smrdibube treba potamaniti i unistiti ! Ulaze nam u stanove, nemoze se ves rasiriti na terasi, unose se sa garderobe kad se pokupi ves sa terase ! A gradonacelnik Beograda im nabavlja kucice ! Koji ludak !

  7. a posto su smrdibube u Lidlu?

  8. Gradonacelnik ko vrabac,skuplja mrvice,i lici na dzivdzana bez paperja…Cuj,molim Te,prva ekoloska zona za vrapce na cca.200 kv.metara…Orlovi pukli-dobri su i vrapci,kao simbol gradjanstva…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix