Građani sami tražili metro, pa moraju sami i da ga iskopaju
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

09. nov. 2021

Gradska uprava: Građani dužni da iskopaju metro ispred svoje kuće

Beograd, 9. Novembar (Njuz) – Odbornici Skupštine grada na jučerašnjoj sednici usvojili su odluku prema kojoj će svaki građanin Beograda biti dužan da iskopa metro ispred svoje kuće ili stambenog ulaza. Odluka stupa na snagu osam dana po objavljivanju u „Službenom listu“.

-Prve računice kažu da će cena 41 kilometara beogradskog metroa koštati oko 4,4 milijardi evra. Ruku na srce, mi taj novac nemamo, pa smo odlučili da svaki građanin Beograda ispred svoje kuće iskopa metro. Na kraju krajeva, građani su sami tražili podzemnu železnicu i ona se zbog njih i gradi. Meni ništa nije falilo da na posao idem službenim automobilom, ali gospoda hoće metro, pa neka ga iskopaju – kaže za Njuz Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Vesić dodaje da bi prva linija trebalo da bude završena do 2028. godine, a da bi taj rok bio ispoštovan građani treba sa kopanjem metroa da počnu što pre.

– Lopate, ašove i pijuke u ruke pa na posao. Svaki metar iskopanog metroa danas, znači jedan manje za sutra. Mi smo do sada isplanirali tri linije beogradskog metroa, ali to nije konačan broj, jer je naša parola „Metro do svake kuće“. Dakle, kopajte metro, nikad se ne zna hoće li on proći baš ispod vašeg ulaza – kaže zamenik gradonačelnika.

Fizička lica biće dužna da iskopaju metro ispred svojih ulaza, dok će vlasnici privatnih prodavnice, butika, pekara, kladionica i banaka morati da iskopaju i metro stanice, jer je na tim lokacijama frekvencija građana veća. Obavezu kopanja metroa kontrolisaće Komunalna milicija, a protiv onih koji se o nju oglušuju biće podnete prekršajne prijave.

Kazne za nekopanje metroa za fizička lica kreću se od 30-50 hiljada, a za pravna lica od 300-500 hiljada dinara. Građani koji zbog zdravstvenih smetnji nisu u mogućnosti da kopaju metro treba da se jave prvom mesnom odboru neke političke stranke čiji će im aktivisti priskočiti u pomoć čim predizborna kampanja bude počela.

Bojan Ljubenović

  1. Patrijota kaže:

    Takva velicina kao nas gradski menadzer za sluzuje mnogo vise!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *