njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

01. feb. 2019

Gradska vlast zamolila Beograđane da naprave promaju i izluftiraju grad

BEOGRAD, 1. februar 2019, (Njuz) – Velika zagađenost vazduha, koja se poslednjih dana beleži u Beogradu, a koja je juče bila najveća na svetu među svim metropolama, mogla bi da se reši ako bi sve porodice u isto vreme napravile promaju, čime bi proluftirali grad, navode predstavnici Skupštine grada.

Prema njihovim rečima, ako bi nekoliko stotina hiljada beogradskih porodica istovremeno širom otvorilo prozore u svojim dnevnim i spavaćim sobama, kuhinji i kupatilu, za nekoliko sati vazduh u Beogradu bi se značajno pročistio.

– Beograđani su krajnje neodgovorni što ne luftiraju dovoljno svoj grad. Nisu oni krivi zbog toga, tokom vladavine Đilasa su naučili da drže prozore zatvorenim, jer nisu više mogli da podnesu da gledaju njegove krađe, ali vreme je da svi sada širom otvore prozore i naprave promaju koja će oterati sva ova zagađenja – izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On kaže da se u gradu danima oseća ustajao miris i da grad, pogotovu tokom grejne sezone, treba što češće luftirati.

– Činjenica jeste da smo mi napravili veliku fontanu na Slaviji, da planiramo još 54, ali ne mogu fontane dovoljno da osveže vazduh, ako se grad ne luftira barem dva puta dnevno – napomenuo je Vesić i naveo da bi, dok se grad ne proluftira dovoljno, najbolje bilo što ređe izlaziti napolje, pogotovu subotom popodne.

Marko Dražić

  1. Djura kaže:

    Bas je mnogo smoga!

  2. Баш Рђа kaže:

    Ту акцију је први покренуо наш председник, који је уједно први у историји отворио прозор на “Београђанки”, да излуфтира и уз пут да га опере, али се сетио податка о броју погинулих перача прозора, па је одустао. Или се сетио да је већ један Председник “летео” кроз прозор (Милан Недић), а и један његов имењак (Краљ Александар Обреновић). Дај бре буди једном други у историји, да прославимо, неће нико да ти замери.

  3. voya montoya kaže:

    Zbrinuse one cisterne s amonijakom,ali se opet oseca s m r a d ,koji se prenosi putem TV signala,nacionalne frekvencije…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *