njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

27. apr. 2019

Granični prelazi najpopularnija destinacija tokom praznika

CELA SRBIJA, 27. april, (Njuz) – Mnogobrojni građani Srbije, koji su odlučili da otputuju za uskršnje i prvomajske praznike, kao najpopularniju destinaciju izdvojili su granični prelaz, saopštilo je Ministarstvo turizma.

– Zlatibor, Kopaonik, Tara ili Vrnjačka banja možda samo deluju kao tradicionalno najpopularnije destinacije na koje odlaze naši građani tokom ovih prolećnih praznika. Međutim, samo neupućeni veruju u to. I dok su na pomenutim mestima kapaciteti gotovo poluprazni, na graničnim prelazima gotovo da više nema slobodnih mesta – navode u Ministarstvu.

Odmah posle graničnih prelaza, kako saopštavaju, na listi najpopularnih destinacija izdvojile su se naplatne rampe.

– Pimetno je da je i među našim sugrađanima sve popularniji aktivniji odmor, odnosno da ih ne vezuje mesto. Mnogi od njih odlučili su da jedan deo svog odmora provedu na naplatnim rampama, a drugi deo na graničnim prelazima – kažu u Ministarstvu.

Iz Ministarstva dodaju da rade na tome da granične prelaze, kao novu hit turističku destinaciju, promovišu sve više i u inostranstvu.

– Primetan je broj i stranaca koji se dugo zadržavaju na graničnim prelazima. Zato smo Turskoj poslali brošuru o lepoti graničnih prelaza tokom leta i čekamo jul i avgust da vidimo da li će se akcija pokazati uspešnom – rekli su iz Ministarstva turizma.

Bane Grković

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Plate velike, benzin jeftin, gondola još nezavršena – šta ljudima preostaje?!

  2. voya montoya kaže:

    Gde su kamiondzije u redu,tu je dobar provod…!! Time se verovatno vode i vozaci putnickih automobila…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *