nazad na vrh

Granični prelazi najpopularnija destinacija tokom praznika

CELA SRBIJA, 27. april, (Njuz) – Mnogobrojni građani Srbije, koji su odlučili da otputuju za uskršnje i prvomajske praznike, kao najpopularniju destinaciju izdvojili su granični prelaz, saopštilo je Ministarstvo turizma.

– Zlatibor, Kopaonik, Tara ili Vrnjačka banja možda samo deluju kao tradicionalno najpopularnije destinacije na koje odlaze naši građani tokom ovih prolećnih praznika. Međutim, samo neupućeni veruju u to. I dok su na pomenutim mestima kapaciteti gotovo poluprazni, na graničnim prelazima gotovo da više nema slobodnih mesta – navode u Ministarstvu.

Odmah posle graničnih prelaza, kako saopštavaju, na listi najpopularnih destinacija izdvojile su se naplatne rampe.

– Pimetno je da je i među našim sugrađanima sve popularniji aktivniji odmor, odnosno da ih ne vezuje mesto. Mnogi od njih odlučili su da jedan deo svog odmora provedu na naplatnim rampama, a drugi deo na graničnim prelazima – kažu u Ministarstvu.

Iz Ministarstva dodaju da rade na tome da granične prelaze, kao novu hit turističku destinaciju, promovišu sve više i u inostranstvu.

– Primetan je broj i stranaca koji se dugo zadržavaju na graničnim prelazima. Zato smo Turskoj poslali brošuru o lepoti graničnih prelaza tokom leta i čekamo jul i avgust da vidimo da li će se akcija pokazati uspešnom – rekli su iz Ministarstva turizma.

Bane Grković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Plate velike, benzin jeftin, gondola još nezavršena – šta ljudima preostaje?!

  2. Gde su kamiondzije u redu,tu je dobar provod…!! Time se verovatno vode i vozaci putnickih automobila…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix