nazad na vrh

Grčka će priznati naziv “Makedonija” za 100 evra mesečno

Makedonija je uspela da prvobitnu ponudu Grčke od 120 evra, spusti na 100

ATINA, 23. februar 2012, (Njuz) – Premijer Grčke Lukas Papademos saopštio je danas da je konačno postignut dogovor sa Republikom Makedonijom oko priznavanja punog imena te države.

Prema ovom dogovoru, Grčka će već od sledećeg meseca u Ujedinjenim nacijama povući sve procese oko prava na upotrebu imena “Makedonija”, nakon čega će se održati sednica UN na kojoj bi se definitvno usvojio naziv “Republika Makedonija”.

Za ovaj ustupak, vlade Grčke i Makedonije potpisale su sporazum prema kome će država Makedonija isplaćivati Grčkoj sumu od 100 evra mesečno, u periodu od narednih 50 godina.

– Prvobitna ponuda Grčke bila je 120 evra, ali smo uspeli da spustimo sumu jer smo znali da je Grčka u krizi i da će prihvatiti i nižu cenu – rekao je Nikola Gruevski, premijer Makedonije.

Premijer Papademos izjavio je da se Grčka i dalje nalazi u velikim dugovima, i da je u ovom trenutku potrebno pronaći sve moguće izvore prihoda.

– Pored priznavanja Makedonije, opcija o kojoj ovih dana intenzivno razmišljamo je i predaja Kipra Turskoj za 250 evra mesečno. To bi nam značajno pomoglo u ovim teškim vremenima, jer bismo onda imali sve ukupno dodatnih 350 evra mesečno – rekao je premijer Papademos.

Istok Pavlović

Viktor Marković

Tagovi: , , ,
 1. Au svaka cast, jebali ste majku s ovim :D

 2. e sad nastupa pankerska pesma iz Makedonije…”Sum pankerot!”…”kuj gi ebe Grcite kuj gi ebe Bugarcite…mrzm site mrzim site…Makedonsko ime to nema da zagine vo!…:)

 3. Криза прави се, се е во пари : )

 4. БРАВО ЗА ОВО!
  Треба зезати Гркљање до јаја!

 5. kakvi slepci, mogli su da traze bar 500, pa da se nadju na 300e mesecno

 6. prst gore za “himalajac” , :))

 7. Neko je dodao “0” – nulu, ovo je diverzija!!!
  Dogovoreno je bilo 10 eura.

 8. Šta će biti kad Makedonci ukapiraju da kod Grka 100 evra mesečno znači 1400 evra godišnje (navikli na četrnaest plata godišnje)?

 9. e ova je sjajna. ali mogli ste malo više kinte podići, nekih 10 iljadi recimo.

 10. Da su se dogovorili za 1000E mesecno to bi bila prava vest. A ovako, Grcima je i hiljadu evra malo, a Makedoncima bi to bilo previse, njima je zapravo i sto evra veliki izdatak.

 11. Na jednoj strani ekstremno stedljivi Makedonci, na drugoj strani ekstremno rasipni Grci, kako li su se dogovarali? Mora da su pregovarli mesecima, dok se nisu nasli na istorijskom minimumu.

 12. mozda je po sredi kosovo i srbija…

 13. Srbi ce pomoci Grckoj da isplati ovu sumu ako ne budu imali. Kad dodje leto… pa kad se pola Srbije sjati u Grcku na odmor. Spasa im nema, ali propasti nece…

 14. Pravda za rasprodaju zemlje!!!!

 15. E ovo je odlicna reklama. Sad ce se svi Srbi letos u Grcku na more. Da pomognu Grckoj da isplati dugovanja.

 16. E ako makedonci skupe tih sto evra mesecno ja dam jos sto!

  • Slobodance,Makedoncite moze da te kupat so se prtali..Imame i povece od sto,i toa posteno specaleni..kaj ziveis ti???

 17. Ispadoše bolji trgovci od nas. Mi za Kosovo ne dobismo ni sto dinara.

 18. joj da nama hoce da daju toliku lovu da skinu onu pahuljicu sa Kosova. da nam je to izvuci,sreci nigdje kraja….

 19. evo jos jednog predloga za spas Grcke – umesto da prodate ostrva Turskoj (sto zdusno savetuje EU na celi sa Nemackom) iznajmite ostrva Turskoj na 99 godina (opet se vracaju Grckoj) za 100 eura po ostrvu i eto spasa – po onoj narodnoj zrno po zrno = pogaca – evro po evro = spas posrnule Grcke privrede.
  Al posto i nas ceka isti (citaj slicni) scenario kao Grcku kuku nama jer nemamo ostrva…..

 20. Humor vam je prva liga!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix