njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

02. aug. 2018

Grčki carinici oduzeli srpskom turisti orkestar na granici

VALJEVO/PARALIJA, 2. avgust 2018, (Njuz) – Grčki carinici su rano jutros prilikom rutinske kontrole kod jednog turiste iz Srbije pronašli i zaplenili orkestar koji nije prijavljen.

Grci su pooštrili kriterijume za proveru turista iz Srbije nakon što se u javnosti pojavio snimak na kojem je lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma organizovao svirku orkestra i kolo usred mora u Paraliji.

Tako je prva žrtva novih pravila postao Zoran Dačković iz Valjeva koji je želeo da se, poput Palme, malo proveseli dok je na moru.

– Nisam imao pojma da je zabranjeno uneti orkestar u Grčku. Detaljno sam se informisao šta sve Grci oduzimaju na granici. Znam da ne smemo da unosimo sveže meso, mleko i mlečne proizvode, ali za orkestre ništa nije pisalo. Vrlo sam razočaran njihovom odlukom i ovo će mi sigurno delimično upropastiti odmor – navodi Dačković.

On se takođe pita kako je Palma uneo orkestar u Grčku.

– Da li to znači da za grčke carinike postoje turisti višeg i nižeg reda? Da li to znači da se nekim Srbima gleda kroz prste, a na nekima se pravila primenjuju rigorozno? – naveo je Dačković.

U grčkoj carinskoj službi ostali smo bez odgovora na pitanja kada je doneto pravilo o zabrani unosa srpskih orkestara u tu zemlju, da li se to odnosi samo na kafanske ili i trubačke orkestre, kao i da li i koliko zabrana zavisi od broja članova orkestra.

U međuvremenu, sa makedonsko-grčke granice preko društvenih mreža stižu informacije da su na carinskim punktovima već postavljene slike precrtanih orkestara uz poruku “Trubači shall not pass!”

Nenad Milosavljević

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Problem oko orkestara će biti brzo rešen, čim se Grčka i Srbija dogovore oko imena orkestara!

  2. Aca kaže:

    Dragan Marković Palma ili ti Fester Addams… neotesana seljačina koja nas bruka gde stigne. Srpsko kolo zna se gde se igra, a ne ovako. Bahata prostačino, nauči ko su i kada su živeli Betoven i Mocart!!!

  3. Teodor kaže:

    Ma sve bi bilo uredu da su svitali na suvom, ali kad sam shvatio da muzičari koriste elektricnu violinu i razglas, znao sam da će biti problema, nisu ispoštovali osnovne bezbednosne norme koje jedan orkestar u plićaku treba da ispuni, pa nije ovo bazen u jagodini, ovo je more ljudi velika provodljivost, mogao je neko da strada

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *