Srpski turisti savetovali Nikosa da rezervoar napuni na izlasku iz Makedonije jer je u Grčkoj gorivo skupo
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

11. jul. 2017

Grk zamolio Srbe da mu preporuče letovalište na Halkidikiju

EVZONI, 11. jul 2017, (Njuz) – Nikos Vafiadis, četrdesetdvogodišnji carinik iz Evzonija, zamolio je Srbe koji koriste ovaj granični prelaz prilikom putovanja, da mu pomognu oko izbora letovališta na Halkidikiju. On kaže da nikada nije posetio ovo poluostrvo, ali da je čuo dosta lepih stvari o njemu i zbog toga se odlučio da potraži savet od Srba jer oni najbolje poznaju taj deo Grčke.

– Mojoj porodici su već malo dosadila letovanja na ostrvima i rešili smo da ove godine promenimo lokaciju. Nismo znali gde ćemo i onda sam se setio da veliki broj srpskih turista svake godine ide na Halkidiki i da bi njih mogao da pitam kako je tamo i da li uopšte vredi ići, jer dosta Grka čak ni ne zna da je tamo moguće letovati, pa nema svrhe da od mojih sunarodnika očekujem neku pouzdanu informaciju – izjavio je Nikos za Njuz.

– Dobio sam detaljna objašnjenja o svim mestima, cenama smeštaja, hrane, opise svih plaža, kao i preporuke koje obavezno moram da posetim. Vaši građani su me uputili na brojne forume o Halkidikiju i na njima sam našao veliki broj dragocenih saveta. Rekli su mi i da većina ugostiteljskih radnika zna grčki, ali da će mi značiti da naučim i par osnovnih izraza na srpskom, zbog lakšeg snalaženja i komunikacije. Napomenuli su mi da je gorivo u Grčkoj skupo i da bi bilo dobro da rezervoar napunim na izlasku iz Makedonije – rekao je Nikos.

On je dodao da jedva čeka da ode na Halkidiki jer su mu svi srpski turisti, sa kojima je razgovarao, rekli da će se tamo već posle dva dana osećati kao da je u svojoj zemlji.

Soko Sokolović

 1. voya montoya kaže:

  Napokon Prisajedijnje nasih obala,po multibilateralnim triangulacijama Pravoslavnog nam Paradajz turizma…Forum bez kvoruma…!!!MMF je odsutan za obe bratske zajebnice…Odnosno,obe bratske zajednice ne meru,bez cinioca Ciprasa i NJ.E.srpskih Rasa,doneti Konsensus,a da nije baksus…

 2. zivorad stankovic kaže:

  To jeste tako,oni to rade za pare i znaju taj posao!

 3. Zoran kaže:

  Sledeca vest bi mogla biti: Grcki turisti uce srpski da bi ih razumeli na Halkidikiju.

  1. Zoran kaže:

   Znaci nesto kao: Sve veci broj Grka pre odlaska na Halkidiki provede oko mesec dana u Srbiji. Razlog je ucenje srpskog jezika koji je postao neophodan u komunikaciji sa lokalnim stanovnistvoma na Halkidikiju. Jedan od Grka, koga smo sreli kako se ppreznojava zbog padeza, nam je iskreno rekao: Tesko je, nisma ocekivao da je ovako tezak srpski jezik, ali isplatice se. Konacno cu da se osecam na Halkidikiju kao da sam kuci.

 4. sat kaže:

  pre svega moras da pogledas emisiju sat mirka alvirovica. Ove godine nije radio halkidiki ali ima starih epizoda. Pretpostavljam da su inromacije jos uvek aktuelne!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *