njuz-autor

AUTOR: urednistvo

23. nov. 2010

GSP aplicirao za članstvo u Asocijaciji ekstremnih sportova

Jedan od paketa adrenalinskog turizma sastoji se i od vožnje samo napred pod bilo kojim uslovima.

BEOGRAD, 23. novembar 2010, (Njuz) – Gradsko saobraćajno preduzeće iz Beograda podnelo je juče aplikaciju za članstvo u međunarodnoj Asocijaciji ekstremnih sportova (ESA), saznaje Njuz ekskluzivno iz krugova bliskih rukovodstvu kompanije.

To preduzeće odlučilo je da aplicira za članstvo u prestižnoj asocijaciji posle obimnih dugogodišnjih priprema u kojima je, da podsetimo, učestvovalo osoblje GSP-a, kao i građani prestonice. Zvanične potvrde još nema jer čelnici preduzeća čekaju da ceo postupak bude priveden kraju.

Asocijacija ekstremnih sportova će o aplikaciji GSP-a odlučivati krajem ove nedelje, a poznavaoci prilika kažu da je reč o krajnje formalnom postupku i da na tom planu ne bi trebalo da bude većih problema.

– Najzaslužniji za ovaj uspeh su svakako vozači Gradskog saobraćajnog preduzeća, koji su svojom brzom, riskantnom i nadasve uzbudljivom vožnjom doprineli da linije GSP-a postanu atraktivne čak i organizacijama kao što je Asocijacija ekstremnih sportova.

Naravno, oni ne bi uspeli u tome bez pomoći prestravljenih, ali krajnje požrtvovanih putnika koji su više puta pokazali da su spremni da na kocku stave i sopstveni život da bi učestvovali u ovom, slobodno možemo reći, novom ekstremnom sportu – rekao nam je dobro obavešten izvor iz vrha kompanije i ocenio da ovakav razvoj situacije može lako da bude prekretnica za turistički život i reputaciju glavnog grada Srbije.

Analitičari koji su dobro upućeni u funkcionisanje GSP-a kažu da ta kompanija već godinama brižljivo vrši pripreme za prijem u društvo najekstremnijih. Neostvareni reli vozači za volanima autobusa, iskrivljene tramvajske šine, trolejbusi bez uzemljenja, agresivni kontrolori, polomljena sedišta, izlizane gume i neispravni kočioni sistemi, samo su neke od mera koje su do sada preduzete u okviru pomenutih priprema.

– Tome, naravno, treba dodati i faktore kao što su loša saobraćajna infrastruktura i huligani, koji povremeno napadaju vozila GSP-a, što sve zajedno vožnju gradskim prevozom pretvara u pravu adrenalinsku bombu sa čijom se uzbudljivošću teško može meriti bilo koji drugi međunarodno priznati ekstremni sport – kaže saobraćajni analitičar Mikan Delibašić.

Porastu svesti o ekstremno sportskim i turističkim potencijalima beoradskog gradskog prevoza doprinele su brojne avanture u kojima su učestvovali autobusi, tramvaji i trolejbusi GSP-a. Počev od spektakularnog sudara autobusa sa kamionom na Surčinskom putu, tokom kojeg je povređeno devetoro ljudi, preko slučaja devojke koju je u troli udarila struja, pa sve do nasrtaja trole na automobil Đoleta Đoganija, to preduzeće je godinama strpljivo gradilo reputaciju jednog od najuzbudljivijih privrednih subjekata u prestonici.

Gradsko saobraćajno preduzeće je već počelo da priprema i specijalnu ponudu za turiste. Nezvanično saznajemo da će ljubitelji ekstremnog sporta, osim u vratolomijama na redovnim linijama, moći da uživaju i u spustu sa Avale bez kočnica, liniji 9 tokom derbija, kao i paketima pod nazivom „Jedna vožnja-tri kontrole”, „Železnički most slobodnim stilom”, „Sweet 16-Survival Mode” i „27E-200 na sat”.

Nenad Milosavljević

 1. Иван Станковић kaže:

  Добар текст. :)
  Мислим да ће и остали аутопревозници, по узору на ГСП, затражити пријем у асоцијацију. Ниш експрес, на пример, испуњава све горе поменуте услове.

 2. Nindza kaže:

  Jaao, kad sad nisam umro… :0)

 3. bixyfication kaže:

  joooooj, majko, ako ste vi normalni! :-)))))))))))))) pa facijalni grč će mi od vas hronizirati! :-)))))))))))))))))

 4. ja kaže:

  majkumu, ovaj ulazi u top ten :D

 5. Nuncake kaže:

  “50-FInal Destination”

 6. Аna kaže:

  Ако је могуће побити непрегледни број Срба од јасеновца до милосрдног нато анђела, и не одговарати, ако је могуће систематски уништити државу српског народа и не одговарати, зашто би било кажњиво мало чукнути једног возача? Зато што више не постоји држава српског народа и зато што Србе који хоће своју државу треба побити и зато што је Србија постала колонија клана Ротшилда и његових компанија и агената од утицаја и зато што Срби више не постоје већ су постали робови и покретна ротшилдова имовина, а он мора да брине о физичкој безбедности своје имовине и стоке!!

  1. Dr_Helmer kaže:

   Pomozite mi doktore, ja noću sanjam nojeve

  2. Đoka kaže:

   Sieg Heil, sestro!!! :D

 7. Opao kaže:

  Јаоооо свака вам част! Умирем од смијеха! Поздрав из највећег града Републике Српске!

 8. Tetka kaže:

  Kako bi se učvrstili na visokoj poziciji ekstremnih sportova, predlažem da se vrati muzika u vozila GSP-a. Al’ onaj turbo-psiho-frik-folk koji su vozači puštali sa zavijajućih radio aparata, udružen sa muzikom iz onih reklamnih aparata i mobilnih telefona putnika. Milina jedna kako ta tri zvuka mogu da pomognu da se dostigne stanje ekstaze… Ko to doživi pakao mu dođe kao raj! :P
  PS zaboravili ste da spomenete da su mirisi neokupanih putnika na +30'C čista droga… ;)

 9. Johan kaže:

  šalu na stranu, ali stalno u vestima čitam kako su neki mangupi isprebijali nekog šofera GSPa, tako da bi i zbog toga mogli ići u ekstremne sportove

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *