njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

05. nov. 2014

GSP kaznio četvoromilionitog putnika bez karte

...

BEOGRAD, 5. novembar 2014, (Njuz) – U Gradskom saobraćajnom preduzeću “Beograd” juče je održana svečanost povodom kažnjavanja četvoromilionitog putnika bez karte, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Mihajlo Nikolić (23), student iz Kaluđerice, kažnjen je u autobusu na liniji 309 kod Cvetkove pijace jer nije kod sebe imao BusPlus kartu.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uručio je kaznu ovom studentu i poželeo mu da nastavi da se švercuje “jer time povećava prihode ovog preduzeća, pošto su kazne znatno više nego cene karata”.

– Ovo je, što se kažnjavanja tiče, najuspešnija godina od kada postoji GSP – rekao je gradonačelnik Siniša Mali – Ovaj putnik će biti kažnjen kao i svi drugi šverceri, s tim što mu kao četvoromilionitom sledi dodatna kazna. On će dobiti vaučer za Top švercere koji će do kraja života morati da nosi oko vrata kada god uđe u vozilo GSP-a, makar počeo uredno da plaća karte – objasnio je Mali.

Kažnjeni putnik, student Mihajlo Nikolić koji je rodom iz Banjaluke, kaže da je bio pomalo iznenađen prisustvom gradskih čelnika u autobusu, kao i brojnim novinarima koji su mu posvetili toliko pažnje, ali da je počastvovan činjenicom da se kao jubilarni četvoromilioniti švercer našao na vrhu prioriteta GSP-a.

– Nije mala stvar ući u istoriju ovog javnog preduzeća. Nastaviću da se švercujem jer nemam para i za stan i za školarinu i za prevoz, a ako bog da, možda “ubodem” da naredne godine budem petomilioniti švercer – rekao je Nikola za Njuz i dodao kako mu je jedino bilo žao kada je čuo da premijer nije mogao lično da mu uruči kaznu zbog nekih obaveze koje je imao na aerodromu, na kojem ovaj student, kako kaže, nikada u životu nije bio.

Miroslav Vujović

Inspiracija: Vučić dočekao četirimilionitog putnika na aerodromu “Nikola Tesla”

 1. MRVOjed kaže:

  Sledeci nagradjeni bice putnik koji je autobusom prevalio 4 miliona kilometara putujuci sa spontanog mitinga na spontani miting,

 2. Ja sam kaže:

  ..GSP” dnevno preveze oko 1 500 000 putnika, od kojih njih 2893 imaju validnu kartu ( to su vozaci).

  “GSP-Gradonacelnik Sinisa P…

 3. coa kaže:

  Negine mu orden od onog finog gospodina iz Blaca, amogo bi i Topalko da mu neshto otpeva…..

 4. scoby kaže:

  Jutros, taman kad sam se raskomotio u polupraznom busu (!) i montirao slusalice da ne slusam jednolicni ep o “postovanom putniku”, crce krsevito prometalo . Izgleda da je GSP ubacio u vatru i buseve trecepozivce, zbog strajka Teofilovica iz Beovoza. Kod lekara me vratise jer i oni strajkuju, nije vreme za bolest, na poslu me doceka umanjena plata (zbog minulog rada) jer sam bio neveran drzavi radio u kletoj “privredi” pre nego sto sam se okacio na budzet. Sta mi drugo preostaje, nego da stisnem zube, utonem u zimski san i probudim se 2016. godine u zemlji blagostanja i socijalne pravde, gde vlada vecito prolece i ptice neprekidno cvrkucu.

  1. aleksandar kaže:

   bunovan ujutru, procitao sam “vlada vecito prelece”…

 5. Polovni Buntovnik kaže:

  Jel i ovo bila Vjerica Radeta pa je zamjenili podmlatkom naprednjaka??

  1. Monika kaže:

   Vjerica Radeta je ona iz reklame, sto ispadne iz autobusa: Da si Biomed pila, u autobusu bi bila.

 6. celtic kaže:

  Svaka čast autobusima sa slike, za samo par sati su svojim predanim metodama gužvanja putnika prevezli 4 miliona putnika i osvježili vazduh u Beogradu.

 7. arko kaže:

  Nagrada: jednomesečna dozvola za švercovanje po evropskim metropolama.

 8. Nnn kaže:

  Михајло или Никола? Мала грешка аутора :)

 9. Dilan kaže:

  Nikad od tog Mihajla neće biti Mali doktor! I neka je kažnjen kada vara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *