njuz-autor

AUTOR: urednistvo

18. dec. 2023

GSP najavio novu liniju 762 od Zelenog venca do Dervente

BEOGRAD, 18. decembar 2023, (Njuz) – Info služba grada Beograda najavila je za treći januar uspostavljanje gradskog prevoza između Zelenog venca i gradskog šetališta u Derventi. Poručuju da će linija 762 ponuditi kvalitetnu i brzu vezu ova dva beogradska dela grada.

– Jedan od prioriteta gradskih vlasti jeste povezivanje javnim gradskim prevozom svih delova grada, a linija 762 je prva u nizu planiranih proširenja. U noćnom i prazničnom režimu, autobusi na liniji 762 će imati produženu trasu, preko gradskih stanica Prnjavor i Laktaši, sa poslednjim stajalištem u Prijedoru na okretnici kod gradskog parka. Mi smo dugo analizirali koja linija može biti najopterećenija, pa samo za 762 odvojili 5 zglobnih i 9 običnih autobusa, koji će saobraćati svakih 20 minuta. U slučaju velikih gužvi, blagovremeno ćemo povećati broj polazaka sa Zelenog venca, kao i iz Dervente – rekao je Slaviša Cvetković, predstavnik gradske PR službe.

Ovo je velika vest za sve Beograđane koji su do sada morali isključivo sopstvenim prevozom iz Dervente do Starog grada. Derventa i druge beogradske opštine u RS pripadaju trećoj tarifnoj zoni, ali iz grada poručuju da će kontrola biti tolerantna prvih meseci prema onim građanima koji kupe pogrešnu kartu. Kako je Njuzu saopšteno, plan širenja mreže gradskog prevoza je veoma ambiciozan, pa bi vrlo brzo trebalo da očekujemo i linije 794 od Žarkova do Mrkonjić Grada, kao i 851 od Braće Jerković do Trebinja.

– Nakon puštanja u beogradskog metroa u redovan režim rada, privodimo kraju studiju za linije 4 i 5, koje bi povezale ceo Beograd. Drugim rečima, linija 4 bi kretala iz starog boemskog dela opštine Podgorica do beogradske opštine Banja Luka, a linija 5 bi povezivala beogradske opštine Rakovica, Bijeljina, Zvornik, Pale, Višegrad, Foču, Bileću i Trebinje – zakljčuju iz gradske PR službe.

Cilj Grada Beograda je da do 2027. svi Beograđani dođu do željenog dela grada uz maksimalno jednu promenu prevoza. Ovaj ne mali poduhvat biće moguć zahvaljujući dodatnim investicijama koje će grad dobiti zbog organizacije svetskog sajma EXPO 27.

Uroš Bogdanović

 1. voya montoya kaže:

  Oćl bit polazaka sa Altine općina Zemun…??

  1. Ja sam kaže:

   A Tokio ništa?
   Opet osta slepo crevo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *