nazad na vrh

Guglovo vozilo se izgubilo u Kaluđerici

Gde je levo?

BEOGRAD, 5. mart 2012. (Njuz) – Specijalno vozilo kompanije Gugl, vredno više miliona dolara, koje snima sve ulice i puteve širom sveta, nestalo je u beogradskom naselju Kaluđerica, saopšteno je iz ove kompanije.

Ovo nije prvi put da Gugl ima problema u Srbiji. Od kada je počela misija snimanja ulica i puteva u Srbiji, vozilo se nekoliko puta gubilo, jer kako objašnjavaju u kompaniji “mreža puteva koju je GPS pokazivao, nije se poklapala sa stanjem na terenu“.

– Često se dešavalo da se na sred puta koji je GPS pokazivao kao prohodan, pojavi neomalterisana kuća ili ograda koja je sprečavala dalje napredovanje vozila. Najveći izazov je svakako bio Novi Beograd gde smo istrošili nekoliko hard diskova ogromnih kapaciteta, jer se vozilo nekoliko dana vrtelo u krug, snimajući jedne te iste blokove, što je bila posledica zbunjenosti osetljivog softvera – rekao je jedan od administratora Gugla zadužen za praćenje ove misije u Srbiji.

– Iako smo se izborili sa svim tim problemima, dogodilo se da smo od pre nekoliko dana izgubili svaki kontakt sa vozilom, koje je poslednji put viđeno u beogradskom naselju Kaluđerica. Plašimo se i za sudbinu servisera koje smo poslali na teren i koji se još uvek ne javljaju, ali se ipak nadamo da će pronaći put do neke ulice koja se poklapa sa našim mapama i tako se izbaviti odatle – rekao je ovaj Guglov administrator.

Iz Gugla su saopštili da ih neuspeh ove misije neće pokolebati i da će iskustva iz Srbije najverovatnije iskoristiti za usavršavanje softvera koji treba da navodi vozila na Guglovim misijama na Marsu i ostalim nepristupačnim planetama Solarnog sistema.

Miroslav Vujović

 1. Sta reci… Opasno je to naselje!

 2. Kamo srece da uopste snimaju Srbiju, ali od svih zemalja Evrope samo su nas zaobisli

 3. Google ‘HELP’, might work.

  • Jok, more….. tako sam i ja mislio, ali nakon 15 godina traženja izlaza sam odustao i otvorio kiosk sa hotdogovima…..

 4. nek ga izguglaju da ga nadju.. ;p

 5. Moja kuma se tako izgubila u Kaluđerici 1982. godine, a našli su je tek 2007. u Albukerkiju, prilikom pretresa ilegalnih štamparija listića za jamb.

 6. Ih pa meni se ona gospođa s GPS-a više i ne javlja, zadnji put mi rekla- DOSTA MI JE VIŠE SVEGA i prekinula vezu. Mislim da je izvršila samoubistvo.

 7. To sto se desilo u Kaludjerici sa njihovim GPS-om je problem mesanja frekvencije sa onim citacima kartica u GSP-u!!

 8. Ne kaže se džabe da je čovek izgubljen , ako ga ni Google nemože pronaći . Inače ako ti je svejedno gde se nalaziš , onda nisi izgubljen .

 9. Kaludjerica…mesto gde stvarnost nestaje a pocinje masta…

 10. “Često se dešavalo da se na sred puta koji je GPS pokazivao kao prohodan, pojavi neomalterisana kuća ili ograda koja je sprečavala dalje napredovanje vozila.” Najjači deo.:)

  • Ma i ovaj deo ozbiljno parira: Plašimo se i za sudbinu servisera koje smo poslali na teren i koji se još uvek ne javljaju :)

   Ej, divlji narod Kaluđerice :)

   Mada, meni je sve što je vezano za NBG i blokove uvek najjače… ko je blokove upoznao, ni pakao mu neće teško pasti :D

 11. Nezgodno.
  Predlažem budućim operaterima Google vozila da se prethodno dobro uvežbaju na emulatorima “Šaht-sweeper” (domaća verzija “Minesweeper”-a) i posebno na domaćem brendiranom softveru “Udarna Rupa 2.0”.

 12. Ber Grils se takođe dao u otragu za nestalim vozilom.

 13. Konačno su dokazali da je Novi Beograd pun virusa….

 14. joooj valjda ce uspeti da se izvuce iz tog strasnog naselja :)))

 15. Ha, ha, opet se pojedini sa FB-a primaju na vesti. ;o)

 16. Kaluđerica, pa Amazon, pa Papua Nova Gvineja, znači mi smo broj jedan po šuntavilo!

 17. Ova kaludjerica deluje ok. da se ja pitam ja bi ovuda proterao voziloooooooo

 18. Mozda su proleteli krozneki šaht pa sad lutaju kanalizacijom.

 19. Legalizujte Google!

 20. Hahahah, znaci Srbija sluzi kao trening za Mars. Fantasticno

 21. Što ne zamoliše Ivicu da im da maricu kao pratnju? Ovako, braća će reciklirati vozilo, a operateri će se prizetiti kod neke porodice iz kraja.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix