njuz-autor

AUTOR: urednistvo

09. jul. 2012

Gužve na naplatnim rampama dokaz da se stranci sve duže zadržavaju u Srbiji

Preporod srpskog turizma

BEOGRAD, 9. jul 2012. (Njuz) – Iz Auto-moto saveza Srbije saopšteno je da je poslednja dva dana zabeležen trend sve dužeg zadržavanja stranaca u Srbiji.

Vozila sa stranim registracijama sve duže ostaju na srpskim putevima, pri čemu čak voze sporije nego što je to uobičajeno, a prema izveštajima AMSS, razlog je najverovatnije razgledanje lepota po kojima je Srbija poznata. Posebno interesovanje za razgledanje Srbije zabeleženo je na petnaestom kilometru pred naplatnu rampu Nais, na autoputu kod Niša, iz smera Beograda, rečeno nam je u AMSS.

– Najfrekventnija mesta su granični prelaz Horgoš, naplatna rampa kod Bubanj potoka i pomenuta naplatna rampa Nais. Gužva kod Horgoša se tumači velikim brojem stranaca koji nestrpljivo čekaju da uđu u Srbiju, dok je Bubanj potok interesantan strancima jer se nalazi blizu glavnog grada, ujedno i kandidata za “Evropsku prestonicu kulture 2020.” Velike gužve na Naisu se dešavaju zbog sve veće popularnosti Niša u kojem je rođen čuveni rimski car Konstantin – rekao je Artur Poletan iz AMSS.

Iz Turističkog saveza Srbije kažu da im je drago da se poslednjih dana beleži povećan priliv stranaca u Srbiji, mada, kako kažu, to nije propraćeno i povećanim brojem noćenja u hotelima, što se tumači najverovatnijom željom stranaca da ne propuste nijedan trenutak u razgledanju Srbije, i to ne samo noću već i danju po najvećoj vrućini.

– Mi moramo da nađemo način da ovo povećano interesovanje iskoristimo. Sastavili smo komisiju pri Agenciji za razvoj turizma koja će do oktobra doneti Strategiju za razvoj turističkih sadržaja u blizini naplatnih rampi. Verujemo da će nam to pomoći da ovu, neočekivano dobru, sezonu maksimalno iskoristimo – rekao je neimenovani izvor iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Miroslav Vujović

 1. VOJVODJANI kaže:

  PREDLAŽEMO DA POGRANIČNE SLUŽBE RADE JOŠ GORE, DA BUDU JOŠ NEEFIKASNIJ. OBAVEZNO, MNOGO RUPA NA PUTEVIMA I JOŠ MNOGO “MAŠTOVITIH” PREPREKA (TOGA BAR IMAMO!), DA ŠTO VIŠE ZADRŽIMO STRANCE I DA NAS PAMTE, SPOMINJU I PREPORUČUJU DRUGIMA! I… USPEH JE ZAGARANTOVAN!

  1. Паја kaže:

   Само следећи пут пиши малим словима, онако како си научио у школи и добићеш плус!

  2. jorde kaže:

   hahaha onda ih posaljite kod nas u Makedoniju da ih dokusurimo pa da se nikad vise ne vrate ovamo

 2. deda kaže:

  I posle razgledanja ove nam divne zemlje od sledece godine ce ici preko Rumunije i Bugarske da vide malo i njihove lepote..

 3. Ajvarolog kaže:

  U duhu ,,dokumentarca” koji je ovih dana u zizi, prokomentarisao bih: ,,Zbog cega je Bubanj Potok tako atraktivan strancima? Sta je Avala i zasto su njeni obronci uvek privlacili Germane, Kelte, Tracane, Atlantidjane i arapske trgovce koji su ga nazvali ,,Dar el Dzihad”? Ko je bio osnivac najgenijalnije obilaznice u Evropi, koji je Beograd uvek stavljao na najvaznije mape Evrope i Sveta? Koja je tajna lepote ovih putema na kojima su znoj i krv prolili mnogi u trenucima predaha od svih lepota Srbije. Pitanja su beskrajna…”

 4. ariela kaže:

  treba na ulazu da pise: Dobrodosli…vi koji ulazite ostavite poslednju nadu…uh preterala sam pa nije bas ko u Kolumbiji…bolje mozda “ko udje kajace se a ko ne jos i vise”…uostalom rekao je Bicko sve u knjizi…”nacionalni park Srbija”…

  1. cruela kaže:

   Autor je pomenute knjige je Micko, ne Bicko!!

 5. ja kaže:

  odavno se nisam ovako slatko nasmejala…

 6. mamamimi kaže:

  Vole nas ljudi, baš smo rajska destinacija,zar ne?

 7. celtic kaže:

  Treba napraviti wc na svakih 200 m puta; to bi bilo kao knjiga utisaka ;-)

  1. Sumadinac kaže:

   Turski motel Shojicu!

 8. Sumadinac kaže:

  To je Mirko Alvirovic napravio pometnju.

 9. Slavisha kaže:

  E, moje Uredništvo! Džaba se trudite. Upravo pročitah vest:

  “Između subote i nedelje državljani turske su spavali na odmaralištima od Bubanj Potok do Niša u jednom trenutku istovremeno su krenuli ka naplatnoj rampi Nais kod Niša, gde se istovremeno skupilo oko 12.000 vozila – rekao je Drobnjak”, vd direktora Putevi Srbije!!!

  (http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/332545/Putevima-Srbije-Turci-krivi-za-guzve)

  Jebote, pa dogodio se organizovani napad Turaka na Niš!!! Turci koriste letnju žegu i zauzetost ministra vojske na građevinskim radovima da ponovo porobe Srbiju!
  (Btw, kad bolje razmislim, Turci su uzimali “desetak”, a ovi uzimaju 18%. Mislim da bih pređao na njihovu stranu, samo da nije onog neprijatnog detalja sa sunetom).

  1. mamamimi kaže:

   Sve je dobro dok ne pokušaju da od tebe naprave evnuha.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *