Svaki građanin će morati da iznese stav o odluci haškog tribunala
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

23. nov. 2017

Hag osudio Srbe na doživotnu svađu oko kazne Mladiću

BEOGRAD, 23. novembar 2017, (Njuz) – Sudsko veće Haškog tribunala donelo je jednoglasnu odluku kojom je srpski narod osuđen na doživotnu svađu oko kazne generalu Ratku Mladiću.

Dugoočekivana presuda je izazvala različite reakcije i dovela do oštrih podela u srpskom društvu.

– Haški sud je ovom presudom opravdao svrhu svog postojanja i pokazao da je pravda dostižna – tvrde u Fondu za humanitarno pravo. – Brojni svedoci koje smo čuli tokom procesa i dokazi izvedeni pred sudom jasno pokazuju da je visina kazne potpuno odmerena i više nego zaslužena. Srpski narod mora prihvatiti svoju odgovornost, suočiti se sa prošlošću i sprovesti presudu u delo – poručuju iz ove nevladine organizacije.

Za razliku od njih, jedan deo javnosti smatra da je ova presuda apsolutno nepravedna i dokazuje pristrasnost Haškog tribunala. 

– Haški sud, od svog osnivanja, za cilj ima satanizaciju srpskog naroda i pripisivanje odgovornosti za dešavanja u bivšoj Jugoslaviji samo jednoj strani. Naša dužnost je da branimo svoj nacionalni interes i javno kažemo šta mislimo o ovoj sramotnoj presudi – istakao je Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri.

Po odluci Haškog suda, Srbi će svoju kaznu služiti na društvenim mrežama, u kafanama, na slavama, skupštini, televizijama, a svaki građanin će dobiti propisan broj argumenata koje će koristiti prilikom rasprave. Polovina koja će morati da dokazuje Mladićevu krivicu biće dužna da u raspravama pomene Srebrenicu, opsadu Sarajeva, Memorandum SANU i velikosrpsku hegemoniju. Druga polovina Srbije će, zauzvrat, biti zadužena da u polemici insistira na činjenici da u Hagu nisu osuđeni Naser Orić, Ante Gotovina, Ramuš Haradinaj niti su Amerikanci odgovarali za zločine počinjene u Vijetnamu.

Bojan Savić

 1. Baba kaže:

  I tako cemo se terati doveka. JOKS (Je*o nas Onaj Ko nas Sastavi). Bolje bi bilo da je nauka dokazala da su amebe starije od Srba. Onda bismo bili normalni kao sav ostali biljni i zivotinjski svet.

 2. voya montoya kaže:

  Kad dodje taj dan da se upale svece,izaci ce narod i upaliti svece u znak ponosa,protesta,i dokaza nacionalnog jebinstva…

 3. Баш Рђа kaže:

  Вучић осуђен на доживотни унутрашњи дијалог: да ли да убијем 100 муслимана за једног Србина или да опет дам 5 милиона евра за Сребреницу? Да ли је харадинај злочинац или господин, као ја? Да ли да се опет пред камерама мазим са клинтоном, или да ме Трамп милује по руци, за маленим столом у неком кафићу? Да ли је и њему Меланија параван као мени Тамара? Да ли да распишем изборе јер сам неспособан да управљам државом, или да распишем изборе да се не види да сам неспособан да управљам државом…

 4. strani placenik kaže:

  Vala.ovo i nije vest u ogledalu. Ovo je surova istina koja ce nas ganjati sve dok, po Tarabicima ostanu dva Srbina pod sljivu. I onda onaj jaci kad ubije slabijeg. Tek onda ce krenuti Srbiji na bolje.

  1. Алокин kaže:

   Јели стварно то написаше Таробићи.

 5. voya montoya kaže:

  Nije Mladic, jedna zena,sto s Srbijo salomljena…?
  Jos mladica ostalo je,natrag Karla,pile moje…
  pokret nesvrstanih je cedo MUP-a,jos istrazuju kako je Mugabe stekao manje od Tome…

 6. voya montoya kaže:

  A i Vojvoda,vec kalkulise oko duzine povorke,ako, ne daj Boze ,General od Lazareva progovori za domace medije o patriotizmu…!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *