njuz-autor

AUTOR: urednistvo

10. dec. 2010

Hakeri iz Vikiliksa objavljuju kompletnu Gmail i Yahoo bazu

Od sutra ceo Internet bez tajni

VIKILIKS, 10. decembar 2010, (Njuz) – Iz krugova koji podržavaju Vikiliks stižu nam šokantne informacije. Nakon objavljivanja baze američke tajne diplomatije, hakeri saradnici Vikiliksa najavili su da će u toku sutrašnjeg dana objaviti kompletnu bazu Gmail i Yahoo maila u poslednjih pet godina.

Proteklih nekoliko dana na Internetu se odvija pravi rat između hakerskih grupa koje podržavaju Džulijana Asanža, osnivača Vikiliksa, i “patriotskih” grupa koje štite kompanije i ustanove koje su mete tih napada. Iz centrale jedne od grupa stiglo je saopštenje da će borbu za transparentnost informacija na Internetu podići na sledeći nivo.

– Hakeri iz grupe Pirate Bay uspeli su da provale u centralnu bazu dva najveća email provajdera – Gmail i Jahu (Yahoo) – rekao je Martin Fernije, zamenik predsednika Vikiliksa.

– Sutra uveče objavićemo na sajtu kompletnu bazu mailova ova dva provajdera u poslednjih deset godina. Posetioci će moći da ukucaju u pretragu email adresu osobe, poput john.smith@gmail.com, i nakon toga će moći da pročitaju sve mailove koje je ta osoba poslala ili primila u poslednjih pet godina. Takođe, moći će da se downloaduju i email attachmenti, pa ćete moći da skinete i bilo koju fotografiju koju je osoba ikada poslala ili primila na mail – objašnjava Fernije.

Osim ovoga, čelnik Vikiliksa dodao je da će biti raspoložive i neke druge opcije iz procurele baze. Tako ćete, na primer, moći da vidite šta je sve određena osoba tražila na Internetu u poslednjih pet godina, kao i istoriju svih “chat” poruka.

– Smatramo da je ovo još jedan korak ka uspostavljanju potpune slobode informacija i sajber demokratije za koju se svi mi zalažemo. Zašto da se zaustavimo samo na razotkrivanju privatnosti država, kad možemo da objavimo ono što ljude mnogo više interesuje; najintimnije detalje i skrivene misli iz privatnog života vašeg dečka, devojke, direktora, sina, ili ćerke – izjavio je čelnik Vikiliksa.

Navedene informacije biće raspoložive na domenima širom sveta koji hostuju Wikileaks bazu već od sutra uveče.

Istok Pavlović

 1. Nikola kaže:

  Prvi :)

 2. Mat kaže:

  Drugi :D Steta sto ovo nije bio jedan od prvih clanaka Njuz-a, reakcije bi bile jako zanimljive :)

 3. urednistvo kaže:

  Oh, ne, niste valjda poceli sa prvi, drugi?

 4. Marko kaže:

  Treći :D
  VRH

 5. Neca kaže:

  Jel su objavili baze podataka? :)))

 6. anonymous kaže:

  imajuci u vidu ocigledni sarkazam, meni zvuci kao da ne podrzavate wikileaks kao ideju. a to se, u najmanju ruku, ne svidja nasoj grupaciji. ddos'd. :)

 7. Shejk kaže:

  Hahahahah, extra sajt, a naj je ono sa ajkulom i pijanim srbinom hahahaha :D

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *