nazad na vrh

Hakeri odustali od krađe podataka svih državnih službenika Srbije zbog velike količine informacija

Hakeri su se susreli sa brojnim problemima prilikom pokušaja krađe podataka

BEOGRAD, 12. jun 2015, (Njuz) – Nepoznata grupa hakera, koja važi za najopasniju na svetu, odustala je od krađe podataka o svim državnim službenicima Srbije jer se radi o prevelikoj količini informacija, saznaje Njuz.

Kako navodi naš izvor blizak ovoj grupi, hakeri su se nakog toga odlučili na daleko lakši zadatak – krađu ličnih podatke svih zaposlenih u američkoj vladi.

– Mesecima smo se spremali za ovaj poduhvat. Krađu smo pokušali u noći između nedelje i ponedeljka. Vrlo lako smo upali u sistem, ali su onda nastali brojni problemi. Pucanje veze, protok koji je nekada bio toliko loš da nas je dovodio do ludila. Nailazili smo na neke operativne sisteme kojih se jedva sećaju i naše starije kolege – navodi naš sagovornik.

Ipak, kako je objasnio preko svega toga su prelazili, ali jedna kap je prelila čašu zbog čega su na kraju i odustali.

– Kada smo počeli da “skidamo” podatke, kraj se nije nazirao. Naši serveri jednostavno nisu mogli više da ih primaju. Pokušali smo da napravimo dodatni prostor brisanjem podataka koje smo ranije ukrali, ali ništa nije pomagalo – objasnio je ovaj haker.

Kako je dodao, fajl samo jednog zaposlednog u sebi je, pored standardnih podataka, sadržao i podatke poput toga ko ga je zaposlio, porodičnu povezanost zaposlenog sa drugima zaposlenima u državnoj službi, poslednjih 100 rezultata pasijansa, a najviše su ih zbunili nazivi rođaka koji su zapošljavali službenike, poput “pašenog”, “jetrva”, “svekar” i slični.

Iz ove hakerske grupe poručuju da je ova bitka izgubljena, ali da oni nisu skroz digli ruke od Srbije.

– Sačekaćemo da premijer Srbije Aleksandar Vučić povuče teške poteze i sprovede najavljenju racionalizaciju broja zaposlenih u državnom sektoru. Kad se to desi, mi ćemo ponovo pokušati. Bez tih uspešnih reformi ni naš hakerski napad neće biti moguć – kaže naš izvor.

Bane Grković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Ne znam sta se sa Njuz.net-om desava, al nisam mislio da cete vi pisati da su svetske integracije Srbije, povezane sa reformama A V.

  2. Ne razumem komentar iznad. Nego posao u drzavnoj administraciji u Srbiji je obecani posao. Rade od 4-6 sati uz obaveznih pola sata za kafu, koja je inace 3. ili 4. po redu. Ne dizu nista teze od papira, a i za njih nisu sigurni gde su im. Tako da i kad bi hakeri ukrali nesto, shvatili bi da su ukrali gomilu gluposti. I saznanje ko je prvak Srbije u pasijansu, pokeru, micama , ko ima najvise prijatelja na Fejsu i gde letuje Sns kadar. Nego kad idu Tajlandjani ponovo , na odmor. Pa ne stedi ovaj narod da bi oni sedeli kod kuce. Pravac Ibiza ko je bio na Tajlandu, ko nije prvo mora tamo nazalost takva su pravila.

  3. О којем броју је реч, јасно говори тајни податак(једини податак који је познат и безопасан, а тиче се ове непознате и најопасније хакерске групе на свету) да су брисањем свих Кинеза који се презивају ЛИ, а чланови су комунистичке партије Кине, покушали да направе простор за државне службенике у Србији, али није вредело…само су Кркобабићи са бочним родбинским гранама и девојачким презименима заузели тај простор…

  4. Прешло се на јефтиније,
    стране лобисте,
    домаће производње

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix