Zbog pada sistema koji je nastupio na samom početku radnog vremena hakerski napad je propao
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

17. maj. 2017

Hakerski napad na državnu firmu propao zbog pada sistema

BEOGRAD, 17. maj 2017, (Njuz) – Današnji pad sistema u PIO fondu onemogućio je hakerski napad na ovu firmu, saznaje Njuz. Prema rečima hakera koji je želeo da blokira sve kompjutere PIO fonda i ne dozvoli njihovo korišćenje dok mu se ne isplati određena svota novca, zbog pada sistema koji je nastupio na samom početku radnog vremena njegov pokušaj je propao i ne zna kada će moći da ga ponovi.

-Globalni sajber napad od pre par dana me je motivisao da i ja nešto slično uradim. Razmišljao sam o tome koje firme bi bile najpogodnije za to i palo mi je na pamet da je zaštita od virusa sigurno najslabija u državnim firmama. Kao metu napada odabrao sam PIO fond, ali sam se iznenadio kada sam shvatio da se ništa ne dešava. Ponovio sam napad nekoliko puta, ali bez rezultata. Zatim sam sat vremena pokušavao da pozovem PIO fond telefonom kako bi dobio informaciju o tome da li su im računari blokirani, ali se niko nije javljao – ispričao je haker koji je insistirao na anonimnosti.

– To me je potpuno razbesnelo, pa sam rešio da odem na lice mesta i da vidim šta se dešava. Međutim, kada sam došao u fond nijedan šalter nije radio, a službenici su sedeli, pili kafu i potpuno ignorisali moja pitanja. U jednom momentu gospođa sa šaltera broj 8 je počela da viče na mene, pitala je zar ne vidim da je sistem pao i da hakerski napad pokušam sutra jer se ne zna kada će sistem proraditi i da više ništa ne može da mi kaže jer joj upravo počinje pauza – požalio se haker.

On je rekao da su mu prijatelji preporučili da, ako baš želi da izvrši hakerski napad na državnu firmu, prvo nađe neku vezu, jer će u suprotnom biti prinuđen ili da danima čeka da sistem profunkcioniše, ili će ga odbiti uz obrazloženje da nema svu neophodnu dokumentaciju.

Soko Sokolović

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Zezno se haker, jer je veći kriminalac od njega, čim je došao na vlast, sve što je bilo u tom fondu odma ispraznio!

 2. Malo mnogo kaže:

  Kako se samo setio da da napadne našu ekonomski najjaču državnu firmu,gde se novcem snadbeva najveći broj naših stanovnika.Ojadio bi i drage nam penzionere i sve ovisnike od njihovih penzija njihove nezaštićene unuke i nezaposlenu decu.Sreća pa sistem nije radio.

 3. silva kaže:

  jedino sto mu je preostalo je da ode u 5 ujutro u nemanjinu 1 i pozali se direktno premieru ili da upise it smer na univerzitetu dzon nezbit, oni znaju kako se to radi

 4. Алокин kaže:

  Други најбољи начин да се хакери надјачају. Први начин је повратак на папире и оловке, али нико не зна да их користи. Елем, шта је ту је.

 5. voya montoya kaže:

  ma sistem ide dalje…hakeri su Mirko i Slavko!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *