nazad na vrh

Hapšenje i premlaćivanje opozicionara u Lučanima proteklo u regularnim uslovima

LUČANI, 17. decembar 2018, (Njuz) – Uprkos sitnim nepravilnostima, uslovi pod kojima su uhpašeni i prebijeni aktivisti opozicije u Lučanima mogu se smatrati potpuno regularnim, saopštio je RIK.

– Dobili smo izveštaje sa svih biračkih mesta iz kojih se jasno vidi da većih odstupanja od pravila izbornih hapšenja nije bilo – kaže naš izvor iz RIK-a. – Članovi Saveza za Srbiju su u policijsku stanicu privedeni u potpuno regularnim uslovima. Jedan od njih je čak i sam došao u MUP kako bi prijavio neregularnosti čime je policiji olakšao sopstveno hapšenje. Isto važi i za nekoliko ljudi koje su fizičke napale nepoznate osobe. Sve u svemu, možemo biti zadovoljni izbornim procesom u ovoj opštini – zaključuje on.

Prema nezvaničnim podacima RIK-a, na izbore u Lučanima je izašlo preko 20 džipova bez registarskih tablica, a pakete sa osnovnim životnim namirnicima je, posle glasanja, dobilo oko 50 odsto birača.

– Preliminarni podaci pokazuju da su džipovi bez tablica koji su pristigli iz drugih gradova i opština, iskoristili svoje biračko pravo. Policija nije zaustavila nijedno od ovih vozila, pisala im kaznu ili isključila iz saobraćaja što potvrđuje da je sve proteklo u skladu sa zakonom – tvrde u RIK-u. i dodaju da je zabeležen odličan odziv građana pri preuzimanju paketa životnih potrepština odmah posle glasanja za SNS – Izborna pravila su, uglavnom, kršili opozicioni aktivisti koji su protestovali protiv hapšenja, vođenja duplih biračkih spiskova i glasanja bez ličnih dokumenata. Ipak, ovakvo ponašanje ne može da zaseni odličnu organizaciju izbora u Lučanima koji su još jednom pokazali da je Srbija demokratsko društvo u kome se poštuju prava vladajuće stranke.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: , ,
  1. Jeste,jeste ukljucio se i Interpol i inter-polovnjaca ( pripadnica Interpola )…koja je verovatno ,cula za ostavku nebojse iz Beograda…te pohrlila da stekne jeftine hije(na)rarhijske poene…!!

  2. Izbori u Lučanina su u potpunosti potvrdili da, iako se Beograd kupa u svetlosti, Srbija sve više tone u mrak!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix