njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

17. dec. 2018

Hapšenje i premlaćivanje opozicionara u Lučanima proteklo u regularnim uslovima

LUČANI, 17. decembar 2018, (Njuz) – Uprkos sitnim nepravilnostima, uslovi pod kojima su uhpašeni i prebijeni aktivisti opozicije u Lučanima mogu se smatrati potpuno regularnim, saopštio je RIK.

– Dobili smo izveštaje sa svih biračkih mesta iz kojih se jasno vidi da većih odstupanja od pravila izbornih hapšenja nije bilo – kaže naš izvor iz RIK-a. – Članovi Saveza za Srbiju su u policijsku stanicu privedeni u potpuno regularnim uslovima. Jedan od njih je čak i sam došao u MUP kako bi prijavio neregularnosti čime je policiji olakšao sopstveno hapšenje. Isto važi i za nekoliko ljudi koje su fizičke napale nepoznate osobe. Sve u svemu, možemo biti zadovoljni izbornim procesom u ovoj opštini – zaključuje on.

Prema nezvaničnim podacima RIK-a, na izbore u Lučanima je izašlo preko 20 džipova bez registarskih tablica, a pakete sa osnovnim životnim namirnicima je, posle glasanja, dobilo oko 50 odsto birača.

– Preliminarni podaci pokazuju da su džipovi bez tablica koji su pristigli iz drugih gradova i opština, iskoristili svoje biračko pravo. Policija nije zaustavila nijedno od ovih vozila, pisala im kaznu ili isključila iz saobraćaja što potvrđuje da je sve proteklo u skladu sa zakonom – tvrde u RIK-u. i dodaju da je zabeležen odličan odziv građana pri preuzimanju paketa životnih potrepština odmah posle glasanja za SNS – Izborna pravila su, uglavnom, kršili opozicioni aktivisti koji su protestovali protiv hapšenja, vođenja duplih biračkih spiskova i glasanja bez ličnih dokumenata. Ipak, ovakvo ponašanje ne može da zaseni odličnu organizaciju izbora u Lučanima koji su još jednom pokazali da je Srbija demokratsko društvo u kome se poštuju prava vladajuće stranke.

Bojan Savić

  1. voya montoya kaže:

    Jeste,jeste ukljucio se i Interpol i inter-polovnjaca ( pripadnica Interpola )…koja je verovatno ,cula za ostavku nebojse iz Beograda…te pohrlila da stekne jeftine hije(na)rarhijske poene…!!

  2. milan (nisam odavde) kaže:

    Izbori u Lučanina su u potpunosti potvrdili da, iako se Beograd kupa u svetlosti, Srbija sve više tone u mrak!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *