nazad na vrh

Haradinaj pušten jer je utvrđeno da nije Srbin

PARIZ, 13. januar 2017, (Njuz) – Francuski sud odlučio je da iz zatvora pusti bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja pošto je utvrđeno da on nije Srbin.

Haradinaj je uhapšen po međunarodnoj poternici Interpola, a njegov slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti.

– Francuska policija je delovala u skladu sa svojim međunarodnim obavezama i uhapsila Ramuša Haradinaja koji je, potom, zadržan u pritvoru – kažu u francuskom ministarstvu pravde – Ovo je vrlo važan i komplikovan slučaj i sud je, u potpunosti, postupao u skladu sa međunarodnim pravom. Haradinaj je optužen za najteže ratne zločine počinjene tokom sukoba na Kosovu. Sud je saslušao sve svedoke, pažljivo procenio sve raspoložive dokaze, a pošto je nedvosmisleno utvrdio da Haradinaj nije Srbin preostalo mu je samo da ga pusti na slobodu – stoji u zvaničnom saopštenju.

Francuska policija se izvinila Haradinaju zbog doživljenih neprijatnosti i poželela mu prijatan boravak u ovoj zemlji. Takođe, zahvalili su mu se jer niko od policajaca koji su učestvovali u njegovom privođenju još nije nestao.

Bojan Savić

  1. Znaci zato je aca jos uvek na slobodi.

  2. Mislim da gresite.Nije Haradinaj pusten zato sto nije Srbin, nego zato sto je Francuska visoko civilizovana i uredjena zemlja gde se postuju sve zakonske odredbe i gde je strogo zabranjeno drzanje divljih zivotinja u zatocenistvu.

  3. Jeste Srbin jer ima drzavljanstvo Srbije kao i svaki drugi Kosovar jer je Kosovo u sastavu Srbije.

  4. Je l’ to ona budalaština mrze nas jer smo Srbi? Ko je ciljna grupa ovog đubreta od teksta, Obrazovci? U Srbiji definitivno više niko nije normalan.

  5. Poslednjih sedam dana stalno ga puštaju na svim TV stanicama,zasenio je Premijera po gledanosti i zastupljenosti…Ali od danas,Alexandar uzvraća udarac…Uprkos zaledjenosti Srbije.Vratio se naš Ledo-lomac!!!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix