njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

18. jun. 2014

Haški kazamat izbacuje Šešelja na ulicu!

seseljHAŠKI KAZAMAT, 18. jun, (Njuz)- Antisrpski tribunal u Hagu doneo je šokantnu odluku da Vojislava Šešelja liši prava na stanovanje u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu i izbaci ga na ulicu, saznaje Njuz.

Ova bezdušna odluka, koja preti da od Šešelja napravi beskućnika, nije iznenadila srpske stručnjake sa Instituta za sudbinu i inovacije iz Sremske Kamenice.

– Haški kazamat ovom odlukom gazi preko činjenice da je Vojislav Šešelj prema holandskim zakonima ostvario stanarsko pravo u Sheveningenu, ali već smo navikli od te institucije da ne poštuje ljudska prava Srba – kaže za Njuz Janko Jovanović, naučnik iz pomenutog instituta.

Prema Jovanovićevim rečima, skandalozna odluka tribunala u Hagu može imati teške posledice i po Šešeljevu socijalizaciju.
– Pored toga što je nehumano izbacivati čoveka na ulicu tek tako, ne smemo zaboraviti da ga oni ovim činom odvajaju i od prijatelja koje je tamo stekao za ceo život, što može biti posebno traumatično – rekao je Jovanović.

Stručnjaci ocenjuju da se haški kazamat grubo oglušio o Šešeljevu želju da ostane u Hagu ukoliko već ne žele da ga puste na slobodu pod njegovim uslovima.

– Čovek bez slobode je opasan jer više nema šta da izgubi. Čovek bez stana u Sheveningenu je opasan jer je izgubio stan u Sheveningenu. Hajde sada da vidimo ove demokratske borce za ljudska prava da li će reagovati na ovu nepravdu protiv srpskog naroda – rezignirano je zaključio Janko Jovanović.

Viktor Marković

Inspiracija: Šešelja će izbaciti iz Haga ako ne bude želeo da ode

 1. Narkoman kaže:

  На крају ће узети њихово држављанство!

  1. xy kaže:

   Šešelj da uzme holandsko državljanstvo, a pravna zastupnica da mu bude Nataša Kandić i sve to da se sredi uz pomoć međunarodnog autoriteta kuma Tome!

 2. Narkoman kaže:

  Идеја и наслов – 10
  Текст – 0

 3. ariela kaže:

  Dokle će da traje golgota našeg naroda:(…čitam ne verujem…ma ne treba da napušta stan…neka jasno kaze:”Samo me šmvkom možete otevati! “…pa će se tevamo do Stvazbuva!

 4. Nesa kaže:

  Ne brinite,kum ce ga primiti na nekoliko dana u svoju kucu.

  1. Sima Kosmos kaže:

   Ima on vise kumova! A mislim da Dana ne bi!

  2. Ivan_KS kaže:

   Kum treba i da časti, nisu se videli otkad je postao dipl. menadžer…

 5. scoby kaže:

  U pravu je Šeki, šta će mu ”sloboda” pod uslovima koje mu je odredio kum Grobar? Samo je još falilo da mu zabrane i da peče rakiju!

 6. Damir kaže:

  Svaka cast Vucicu, za samo par meseci je svojim predanim radom …i pozrtvovanjem doprineo da veliki broj ljudi oseti nesto novo na politickoj sceni..nesto sto ce uspostaviti red i postenje…

 7. Aleksandar Хејтер kaže:

  Сетих се песме Зеница блуз и култног рефрена те песме и баш ми на памет падоше Ђинђићеве речи бака Карли, водите га и не враћајте га више. Шта ти је судбина, ипак је тачно да се из затвора некад вратиш а са гробља никад.

 8. celtic kaže:

  Neće Vojislav izazvati toliki bum kad se vrati. Narod se zabavio svojim problemima, a ko je besposlen, ovo će mu još malo začiniti ionako dosadan, nesadržajan život.

 9. bojan kaže:

  Vrati se Šešelju, možda i izađem da glasam! Vrati se da ih ojebemo jednim spontanim demonstracijama, lomljenjem, paljenjem i suzavcima..da se setim mladosti, bačene i straćene na gluposti..dok su moji vršnjaci putovali i zajebavali se ja čekao na ulici da prođe rat, sankcije, beda….ništa nije prošlo i dalje smo na istom…Dođi Šeki nedostaje mi nestabilna situacija i totalna neizvesnost, da nam beda glad i rat vise na glavom, pa da mirno spavam..Dosta mi je diktature demokratije…

  1. sve vas mrzim kaže:

   mnogo si glup

  2. Ljubo kaže:

   Aj ne rise časti ti

 10. aleksandar kaže:

  U principu, cim javno kaze sta misli o ovome sto njegov nekadasnji portcko radi od srbije, ne gine mu opet negde stanarsko pravo…..

 11. Strani Placenik kaže:

  Grehota i to velika !
  Ali MI Svbi smo poznati po humanim gestovima ( pokazalo se u poplavi).
  Zato Seki ne brini skupljacemo prilog za tebe osim ( ako te Kum ne primi kod njega u selu)

 12. Ja ja ja kaže:

  Luk, Obi Van ti nije vekao pvavu istinu. I am Youv Fathev :)

 13. sasa kaže:

  sudije ipak imaju toliko obraza da ga ne osude.

  ali ne smeju ni da ga oslobode.zato ce da ga oslobode kao do citanja presude a to

  je nikad

 14. miloš kaže:

  jadan čovek izbacuju ga na ulicu kao da je poslednje go.no…..gde će sad taj jadnik da spava,na kojoj klupici,u kom parkiću….da se ne potuca dete negde po belom svetu

 15. Sremac kaže:

  Kad se vrati, mnogi ce kod Seselja na kavu.

 16. branka kaže:

  kako nam malo treba za zabavu
  sramota

 17. sloboda(n) kaže:

  Holandija do Tokija! Istovijska gvanica Bvisev-Paviz-Madvid!

 18. Nikola kaže:

  Ja sam čuo da ga izbacuju jer je mnogo jeo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *