nazad na vrh

Hilari Klinton dolazi u Srbiju da pomiri Karleušu i Cecu

Hilari Klinton se nada da će Ceca i Karleuša uskoro započeti dijalog / FOTO: Telegraf

BEOGRAD, 26. oktobar 2012, (Njuz) – Američka državna sekretarka Hilari Klinton doći će sledeće nedelje u Beograd kako bi učestvovala u pokretanju dijaloga između Svetlane Ražnatović i Jelene Karleuše čije je suđenje, posle dve godine odlaganja, započelo pre nekoliko dana u Vrhovnom sudu Srbije, saznaje Njuz.

Klintonovoj će se u sredu, 31. oktobra, pridružiti i evropska šefica diplomatije Ketrin Ešton, a one će zahtevati kooperativnost između dve pevačice. Zauzvrat, Karleuša i Ceca će dobiti uslovni datum za održavanje koncerata u Briselu i Njujorku.

Pevačice će, prema saznanjima Njuza, osim započinjanja dijaloga, morati da regulišu i niz tehničkih pitanja.

– Jelena Karleuša i Svetlana Ražnatović moraće da prestanu jedna drugu da vređaju na Tviteru, direktno ali i indirektno, a svako menšnovanje biće smatrano flagrantnim kršenjem dogovora. Osim toga, one će svoj dijalog morati da podignu na striktno profesionalni nivo, bez zadiranja u pitanja privatnosti i bračnog statusa – naveo je izvor Njuza iz američke administracije.

Klintonova i Eštonova trebalo bi da utanače i spisak tema kojima će se Karleuša i Svetlana Ražnatović baviti na svojim sledećim albumima, kao i datum kada će dve zaraćene strane sesti za pregovarački sto.

– Istorijski dijalog trebalo bi da otpočne sredinom novembra, kada će Karleuši i Ceci biti predstavljena pregovaračka platforma. Korekcije platforme biće moguće, ali se očekuje kompromis na obe strane. Od Karleuše će se zahtevati da više ne provocira Ražnatovićevu, a od Cece će biti traženo da povuče sve tužbe protiv Jelene Karleuše kako bi dve pevačice ponovo postale faktor stabilnosti na srpskoj estradi – rekao je sagovornik Njuza.

Sastancima će sledeće nedelje prisustvovati predsednik Tomislav Nikolić, ali i premijer Ivica Dačić i ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić, koji u Vladi nezvanično važe za eksperte u domenu estradnih pitanja.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Da bi se njih dve smirile potrebno je učešće ogromnog broja organa njihovih unutrašnjih poslova.

 2. Šta bi bilo kad bi obe bile osuđene na 3 godine života u istoj sobi, na pr. od 12 kvadrata?

 3. Tu treba Putin da prisustvuje i odluci sta i kako…mogle bi da dobiju angazman u vozu Moskva Irkutsk…transsiberia…

 4. Sta je sa Anom? Zasto je iz pregovora eliminisana kapitalna pevacica.
  Iskreno govoreci ja bih najvise bole da im se oduzme pravo glasa na par decenija.

 5. Njih tri zajedno?
  To ne liči na pomirenje, već na “Veštice iz Eastwicka”.
  Bože sakloni, možda ipak bude taj smak sveta u decembru?! :-(

 6. Napokon da neko resi ovu dramu na estradnoj sceni koja potresa naciju. Licno se nadam da ce uzeti u u obzir misljenje i strucnu konsultaciju gde Vendi koja bi svojom prepozntljivom elokvencijom i mudroscu mogla da doprinese smirivanju krize.

 7. siriske vlasti su zgrozene sukobom na srpskoj estradi,a svaki cas se ocekuje zvanicna izjava dejvida kamerona britanskog premijera.

 8. Ceci bi smesta narusio teritorijalni integritet.

 9. Ja nikome ne gledam u leđa, i uopšte me ne zanima da se mirim sa gnjidom kao što je Karleuša. Klintonka uvek može da dođe kod mene na kafu. I da, molim Vas sklonite te platforme koje spominejte, pošto ja nosim samo štikle.

 10. Jbg i ovo pivo….sad sam procito u naslovu “Hilari Klinton dolazi u Srbiju da pomirisi Karleušu i Cecu”

 11. Vlada odmah da zaseda i otvori novo Ministarstvo za mazanje očiju narodu
  ( Kosovo i estradu). Pa bolje da narod o tome razmišlja, nego o lopovskoj državi u kojoj živi.

 12. Slavisha pa stvarno si me stavio sad u trilemu?

 13. sto ne naprave grupu pusi rajot i lepo se izljube 3 puta

 14. A glavi uslov je da Karleuša uzme za menadžera Medlin Olbrajt.

 15. Obe su tako fujjj :)

  • Samo da se Eston i Klinton nikada ne posvadjaju.Za takve dve lepotice i dame to bi bilo bas steta(pretezno kolateralna).
   Za ostalo cemo lako.

 16. Na njihovoj slici (bilo kojoj) vidi se deficit susreta sa čitankom.

 17. Od četvrtka Hillary će po srpskom zakonu u ravnom selu morati da ima zimske gume i gumice na ”moja štikla” za srpsku snaju Severinu.

  Da li se u odnosima srpskih udovica-raspuštenica i naslednica plena podrazumevaju i gubiteljke srpskih penzija, koje su uprkos pokojnih muževljevskih penzije zarađivale po koji dinar na Kipru, ”sa strane” ili od neke trećerazredne političke stranke?

  Ja bi’ ovim žrtvama nepravde dodelio visokoškolske diplome i postavio ih na mesto direktorki privatnih univerziteta. Istim činom bi’ Musolinijevoj unučici u izbornoj trci pružio srednji prst i doprineo srpskom izrazu ”mašta može svašta” da do 2020. leta svakom studentu, babi ili žabi dodelimo nepotrošeni višak kopija nauka i znanja.

  (Ako Monica Lewinsky ‘ne bude kočila bila’ međunarodne odnose udovica i raspuštenica, humanitarni radnik Bill Clinton, zadužen za nadogradnju krovova mladih Haićanki, bi mogao po neosnovanom temelju planiranih konstrukcija postaviti i prvu ciglu ”without defects in procedure”.)

 18. Датум једне најбогатије земље на свету:
  Tanjugs | 22. 07. 2010. – 13:44h | Foto: M. Cvetković | Produženo važenje plavih (југословенских) pasoša
  “Sigurno ćemo produžiti rok važenja plavog pasoša, jer nama pitanje broja izdatih novih pasoša nije toliko bitno za viznu liberalizaciju. Važenje starih pasoša je isključivo aktuelno za naše građane koji žive u inostranstvu zbog toga što svi ne mogu da dobiju nove pasoše u našim diplomatsko-konzularnim predstavništvima”

  Chicago: CONSULATE GENERAL OF THE REPUBLIC OF SERBIA, 201 East Ohio Street, Suite 200, CHICAGO, IL 60611,
  (као и бројни српски конзулати широм света),
  су током 2010. године издали два-три милиона неважећих југословенских пасоша на десет година важности по цени од US$320 + US$60 за трошкове (имејл) електронске поште и фотокопије јединственог матичног броја.
  (Два-три милиона Срба широм света су по овој цени обогатили земљу Србију и нико се бунио није.)

  Трећег јануара 2011. године један од ових српских конзулата у подебљем облику повишеног гласа, који ми је и издао неважећи југословенски пасош на 10 година, ме је питао – ”Ко вам је издао овај неважећи пасош и где вам је та тамо нека матична општина рођења Савски Венац”?

  Хилари, драга, (и на глави рог), бежи далеко из богате земље Србије!

 19. Zanima me, da li Ceca treba da prizna de facto ili de jure Karleusu za pevaljku ….

 20. Ja predlazem da otpevaju nesto u duetu gdji Hilari,mislim da nece vise navracati na ove prostore kad ih bude cula

 21. Sastancima će sledeće nedelje prisustvovati predsednik Tomislav Nikolić, ali i premijer Ivica Dačić i ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić, koji u Vladi nezvanično važe za eksperte u domenu estradnih pitanja.

  Kakav trio “eksperata u domenu estradnih pitanja”! Respect!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix