njuz-autor

AUTOR: urednistvo

31. okt. 2012

Hipermarketi najavili trodnevni bojkot potrošača

"Potrošačima mora da postane jasno da oni žive od hipermarketa"

BEOGRAD, 31. oktobar 2012, (Njuz) – Veliki trgovinski lanci Maksi, Tempo, Idea, Merkator i Merkator Roda, najavili su za 2. 3. i 4. novembar veliki trodnevni bojkot potrošača, tokom kog će cene svih namirnica povećati za 70 odsto, saznaje Njuz.

Kao obrazloženje ove odluke, predstavnici hipermarketa su naveli sve češće pritužbe građana zbog povećanja cena tokom poslednjih mesec dana od 30 odsto. Prema njihovim rečima, bojkot je jedini način da se potrošačima stavi do znanja da ubuduće prestanu sa sličnim beskrupuluznim pritužbama.

– Još uvek je rano govoriti da li će bojkot potrošača biti uspešan, odnosno da li će svi hipermarketi biti dosledni u najavi povećanja cena od 70 odsto – izjavio je Srđan Lalić iz Tempa – Prvi rezultati ove kampanje neće biti poznati čak ni 4. novembra uveče, jer će se tek u narednim danima znati da li je bojkot potrošača postigao željeni cilj, odnosno da li je broj pritužbi pootrošača manji nego sada.

Najavu bojkota prva je podržala Nacionalna organizacija hipermarketa Srbije, koja je napomenula da je krajnje vreme da potrošači već jednom postanu svesni svoje pozicije.

– Potrošačima mora da postane jasno da žive od hipermarketa u kojima nabavljaju sve osnovne namirnice, a ne da hipermarketi žive od njih, i da u skladu s tim počnu i da se ponašaju – stoji u saopštenju Nacionalne organizacije hipermarketa Srbije.

Redakcija Njuz

 1. coa kaže:

  A ja mislio da nas hipermarketi bojkotuju vec decenijama sa cenama, kad ono oni tek sad.

 2. Ja sam kaže:

  Nema te cene koju pravi Srbin ne moze da plati.
  Ne moze nan Maksi nista…

  1. Mirka kaže:

   Ajde sad, pa nije da moramo da jedemo. Devedesetih smo se magistrirali da zivimo na vodi, a s'obzirom kolika je prosecna plata, verujem da vecina gradjana i danas jede samo u specijalnim prilikama.

   Ja sam sigurna da cemo mi izdrzati bez njih duze nego oni bez nas!!!

   1. ben10 kaže:

    Kad smo kod devedesetih, hoće li i benzinske pumpe prodavati benzim na flaše, ili kao u TLN koliko krvi toliko benzina.

    1. Ja sam kaže:

     Srbija je ipak napredovala, pogotovo u poslednjh 100 dana, tako da benzin nece biti u flasama vec u limenkama. Pa ko moze da kupi 5 limenki, dobije na poklon prazan boks cigara- da ga seca na 90-te.

 3. premijer iz senke kaže:

  Pa ovo nije Njuz vest, ovo je nazalost stvarnost!

  1. Mirka kaže:

   Evo i Njuz odgovora na stvarnost:
   Potrosaci su na najavljeni bojkot odgovorili: “Samo vi strajkujte, mi cemo se od 2og do 4og novembra hraniti po restoranima!” Redakcija, pak, upozorava gradjane, da su najbolji restorani vec prebukirani, ali da panike nema, posto je gradski saobracajni prevoz uveo redovan let za Pariz, Rim, i Londom u vreme vecere.

 4. Tagore kaže:

  A šta ćemo za zadušnice na groblju da jedemo – pitaju se najsrećniji državnici na svetu?

  1. Shumsky kaže:

   sitne kolače i gibanicu ;)

 5. mrk kaže:

  Ovi su vidoviti…, što god da napišu, uglavnom se na kraju i ostvari .
  P.S. Pišita nešto pozitivnije, možda se i to ostvari ;)

 6. Shumsky kaže:

  *Potrošačima mora da postane jasno da žive od hipermarketa u kojima nabavljaju sve osnovne namirnice, a ne da hipermarketi žive od njih, i da u skladu s tim počnu i da se ponašaju*

  ljudi, odo ja na selo, a vi kako ‘oćete. ko će sa mnom, ajde. na zemlji bar niko nikad nije umro od gladi, a i dobro se zna da je rad od čoveka stvorio majmuna.

  Miškoviću, karaj se u b0_0lju

  1. Mirka kaže:

   Dobro jutro! Miskovic je sreco prodao Maxi i Tempo davno a Mercator, Roda, i Idea nikad nisu bili u njegovom vlasnistvu! Kako si spavao :)

   1. Shumsky kaže:

    spavam uglavnom dobro, što se i vidi B)

    a veliki mogul, sa drugarima malim mogulima je svemoguć, tras mi ;)

 7. landarina kaže:

  Ima još lišća na drveću, ne mogu nam ništa. Brstićemo lišće k'o koze.

  1. Ja sam kaže:

   A i korova ima, i za izvoz.

   1. Tagore kaže:

    Crni Schengen, bela viza i prošlogodišnja pesma slavuja:
    Očekujemo datum početnik za početak pregovora do kraja ove ili one godine.

    U Srbiji korova nema!

 8. Nataša kaže:

  Sramota. Baš sramota. Pravo robovlasnicko društvo, u rukama tajkuna, i uvoznickog lobija. Da smo pametni pa zaista niko da ne kupuje u hipermarketima.

 9. kjss kaže:

  Sjećate li se bojkota merkatora zbog slovenaškog priznanja kosovoa

 10. majstor kaže:

  Valjda će biti još neki popust od +10% :)

 11. Gordana kaže:

  Molicu lepo a sta je to HIPERMARKET. Pogledala sam u Vukovom recniku i kod Vujaklije i ne nadjoh tu rec. Koliko iz tekstova saznajem to je neko mesto gde se nesto prodaje, predpostavljam namirnice i kucne potrebstine. Pa pored nasih velikih i lepih pijaca sta ce nam te prodavnice. Koliko citam, to su neke DERIKOZE. Porucujem mladim i vrednim ljudima da otvaraju male DUCANE, u kojima su se generacije i generacije snabdevale, pa i vas iz HIPERMARKETA radjali, skolovali sa zeljom da postanete radni i odgovorni ljudi. Pomozimo nasim vrednim zemljoradnicima i stocarima,a ne NAKUPCIMA.

 12. cicvara kaže:

  ja bih ipak kupovao gmo kod njih, jer na drugim mestima je slabije zastupljena.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *