Prva slika Igora Stankovića iz Stare Pazove
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

29. nov. 2016

Hipster iz Nove Pazove se seli u Staru Pazovu

NOVA PAZOVA, 29. novembar 2016, (Njuz) – Igor Stanković iz Nove Pazove rešio je da se preseli u Staru Pazovu, shodno svom hipsterskom karakteru, saznaje Njuz.

Ovaj student Filozofskog fakulteta, koji je veran hipsterskom trendu već punih 5 godina, kaže da mu je u Novoj Pazovi sve previše novo i da je zbog toga odlučio da pod hitno menja sredinu.

– Iako od rođenja živim u Novoj Pazovi, u poslednjih 5 godina ona je postala previše inovativna za moj senzibilitet. Naziv grada ima tu prevaziđenu reč „novo“, nazivi ulica i kafana takođe, a kada svojim drugarima iz Beograda kažem: „idem kući u Novu Pazovu“, samo me pogledaju popreko, a čini mi se da se zbog toga i manje druže sa mnom. Više ne pominjem ni gde živim, samo kažem „u Pazovi“ – objašnjava ovaj verni hipster sa dugačkom bradom i kariranom košuljom – U Staroj Pazovi je sve drugačije, ljudi su verovatno konzervativniji, a nazivi se vezuju za nešto ruralno. Tamo ću konačno pronaći svoju sreću – zaključio je Igor.

Igorova majka kaže da je prilično tužna što joj se sin uskoro seli u susedno naselje, ali i da je svesna da je njegova odluka neopoziva.

– Probala sam da ga odobrovoljim tako što sam mu pravila stara jela, parče hleba sa mašću i tucanom paprikom, kačamak i poparu, da mu kupujem ploče i pletem pulovere, ali ništa nije pomoglo. Naša nesreća je što živimo u Novoj Pazovi koja asocira samo na luksuz i bogatstvo. Da sam znala da će nam Nova Pazova vratiti na ovaj način, porodila bih se u Staroj Pazovi. Svesna sam da sam skoro uništila život svome sinu – kaže kroz jecaje Igorova majka.

Kako Njuz nezvanično saznaje, zbog porasta broja hipstera pridošlica, vlast Stare Pazove odlučila je da sagradi 1000 starih i oronulih objekata bez kanalizacije i vode, ali sa jakim internet signalom.

Miroslav Vujović

 1. Sremac kaže:

  Samo dođi Igore, Staropazovčani te rado čekaju, hipstera kolko hoćeš, a naročito penzioneri. Svesni smo da ćemo napustiti hipstersku kulturu za dve – dve ipo godine. Od mene ćeš dobiti poklon: jedan štrikov sa rupom od moljca.

 2. Nenke kaže:

  E daleko je otisao svaka mu cast!!!! Kako li ce sad njegova jadna majka kad se zaputio u beli svet i tako daleko???

 3. Ko je iz Novog Sada neka se preseli na Staru Planinu,a iz Novog Pazara u Stari Slankamen

 4. Odmazd kaže:

  Za to vreme sve je više retarda iz Donjeg brijanja u Novom Beogradu.

 5. peric kaže:

  Za sve koji ne volete bas hipstere – preselite se u Krnjacu. Tamo nema hipstera – tamo ste sigurni.

 6. voya montoya kaže:

  A hipnotiseri u SNS i u Srbiji,obraše kajmak…Raja puši , po El Kostićevom modelu,Smoki sa rižom…Lješnjakom i karamelom…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *