njuz-autor

AUTOR: urednistvo

30. sep. 2019

Hipster nacionalista zahteva da ga zovu “hiBster”

BEOGRAD, 30. septembar 2019, (Njuz) – Mladi aktivista Čeda Konstantin Ljubojević (22) prvi je građanin Srbije koji se javno deklarisao kao hiBster.

On se na taj korak odlučio jer nije mogao da odabere kom svom identitetu da se prikloni, nacionalističkom ili hipsterskom. I zna da borba neće biti laka.

– Svestan sam da na moj potez neće blagonaklono gledati ni hipsteri ni nacionalisti. Ponekad čak i Čedi nacionalisti dođe da išamara tu odvratnu hipstersku siscu Čedu hipstera, ali ga onda Čeda hipster umiri i objasni mu da mora da bude tolerantan prema različitostima, jer kakav bi to svet bio kada bismo svi bili isti? – objašnjava Čeda hiBster.

Ovaj mladić kaže da nikada ne bi mogao da se odrekne luksuza koji mu dva identiteta pružaju.

– Spojio sam svoje dve velike ljubavi, ljubav prema svojoj naciji i ljubav prema garderobi koji su deda i baba bacili jer ne žele više da je nose. Nema reči koje mogu precizno opisati koliko je lepo kada prvo odeš na desničarski skup i ogrnut ešarpom duginih boja skandiraš “Srbija Srbima!” i “Idite na Kosovo!”, a onda sa društvom odeš da popiješ bubble tea i odgledaš novi “Festival sranje muzike”, popularni FESRAM – rekao nam je prvi i za sada jedini srpski hiBster Čeda Konstantin Ljubojević.

Ljubojević je takođe najavio da će uskoro oformiti novu nevladinu organizaciju koja će se boriti za prava hiBstera iako, kako kaže, sve nevladine organizacije treba proterati iz zemlje jer su u pitanju strane agenture.

Nenad Milosavljević

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *