Momak se nadao da je u pitanju španska groznica, ali se ispostavilo da ipak nije
njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

19. nov. 2020

Hipster se razboleo od običnog gripa

Beograd, 19. novembar 2020, (Njuz) – Aleksandar Hadzi Ristić (26), mladi hipster sa beogradske opštine Stari grad, razboleo se danas od sezonskog gripa i počeo da uzima terapiju koja se sastoji od andola, acetisala i čaja od kamilice.

Aleksandru je ovu bolest danas konstatovao porodični lekar koji ga je pregledao u njegovom stanu.

– Kad sam prvi osetio peckanje u grlu i probadanje u grudima ponadao sam se da je u pitanju tuberkuloza, ali me je doktor Jakup Herc dvaput kucnuo po leđima i odmah utvrdio da se radi o sezonskom gripu. U jednom trenutku sam čak pomislio da bolujem od španske groznice, ali je to bilo suviše dobro da bi bilo istinito – kaže Aleksandar, dodajući da pretpostavlja da se zarazio na rođendanskoj žurci u stanu u Strahinjića Bana, na koju je jedan od gostiju došao sa zapušenim nosem.

Pacijent ističe da je juče imao temperaturu koja je dostizala čak 39 stepeni, ali da sem blage malaksalosti nikakve druge simptome nije imao. Trenutno leži u krevetu, čita stripove i sluša muziku sa gramofonskih ploča.

– U jednom trenutku sam se nosio mišlju da starog doktora zamolim da mi pusti krv i tako ubrza oporavak, ali sam odustao. Znate kako kažu ljudi: „Grip kao grip, lečio ga, ne lečio on traje sedam dana“ – objašnjava Aleksandar.

On kaže da ga sve veći broj prijatelja poziva i institira da mu dođu u posetu kako bi se zarazili sezonskim gripom, ali svima savetuje da to ne čine, jer ističe da sezonski grip nije nimalo bezalena bolest i da često izaziva ozbiljne probleme u vidu kijavice i crvenog grla.

Bojan Ljubenović
  1. voya montoya kaže:

    Malo se sezona otegla, kao i vecina obecanja i redova …Pa sto se nije vakcinisao nizozemskim cjepivom…??

  2. Pope kaže:

    Izgleda i Njuz redakcija obolela od obicnog gripa. Vec nedelju dana nema novih vesti.

  3. Zoran kaže:

    Uvek imate tekst za antivaksere, nikad za vakesre. Jel i vas placa drzava?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *